skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felda pickup - valník v Tp?
-> Antony: Tak, nechápu co jim vadí, když tam ty okna být nemusí.
-> Mr._Nosferatu: Je pravda, že předchozí majitel říkal, že ho taky vylili z STK kvuli zastříkaným sklum ve dveřích. Ikdyž je zase pravda, že některý dveře byly z výroby bez skel. A není to nikde zapsany.
-> Peca: Tak pozor na dveře, vím i o případu, kdy vyhodily za to že má místo okna plech.
-> Peca 27.02.18 19:29:17: mě teda už taky fotily, ale jak jsem psal přošel jsem bez boudy. Uvidime teda letos v létě.
-> Antony: Dneska me vratili, ze na fotce z STK musi byt nastavba kompletni, prave ze jsem to zkousel jen s boudou a dvere nechal valnikovy. Neproslo to.
-> Peca 27.02.18 19:09:46: no vidíš a já běžně absoluju STK bez boudy ikdyž mám zapsanou N3. A kdyby byl problem, stačí dát jen boudu, a nechat sklopny dveře. Nikde není psaný, že musíš mít s boudou i boudový dveře. 

-> Peca: Udělat jde, ale bez přestavby těžko, ono i záleží zda ji úředník schválí.
Mám boudu uvedenou ve velkým TP, ale koupil jsem auto bez ní, jen s lištama na bokách a dveřma na valník. Z evidenčky mě vrátili, že vozidlo má zapsanou plastovou nastavbu a k tomu i patřičné rozměry výšky, a tímpádem bez boudy neodpovídá a neprojdu, natož na STK.
Já boudu nechci, evidečku nakonec udělám s vypůjčenou kisnou, ale abych to nemusel každý STK montovat, protože to se pak kuchá zadek včetně nárazníku kvůli uchycení dveří na valník, tak proto mě zajímá, jestli jde prostě udělat z auta s boudou oficiální valník bez nástavby. A zda-li to není papírová válka a podle toho, jak se technik na dopravce zrovna vyspí...
Já boudu nechci, evidečku nakonec udělám s vypůjčenou kisnou, ale abych to nemusel každý STK montovat, protože to se pak kuchá zadek včetně nárazníku kvůli uchycení dveří na valník, tak proto mě zajímá, jestli jde prostě udělat z auta s boudou oficiální valník bez nástavby. A zda-li to není papírová válka a podle toho, jak se technik na dopravce zrovna vyspí...
-> Tomaso435: Nemyslím vnitřní zrcátko, ale myslím výhled v bočních kde máš část boudy a i výhled za auto.
-> Mr._Nosferatu: no tak lišty ale nejsou střecha vole.
výhled z vozu je ti jedno, jelikož vnitřní zpětné mít nemusíš pokud máš na autě to v pravo.
výhled z vozu je ti jedno, jelikož vnitřní zpětné mít nemusíš pokud máš na autě to v pravo.
-> Tomaso435: Jo, musíš odříznout plastový listy po obvodu korby.
Navíc se menší umístění zadní RZ a výhled z vozu.
Navíc se menší umístění zadní RZ a výhled z vozu.
-> Mr._Nosferatu: to je ale nesmyslná píčovina co tu říkáš. ty taky musíš něco řezat když si tam chceš dát boudu ?
-> Tomaso435: Tak já šel na úřad s tím že to bude za 50kč jelikož je to schválena hromadná přestavba, ale jelikož byla schválena v době výroby tak teď už se jedná o individuální a hnali mě na přestavbovou STK a to jsem měl štěstí že jsem narazil na levnou, na první kam jsem jel chtěli 10k jen za to že vezme do ruky metr a změří to, k tomu klasická STK a měření emisí.
Edit.:zkus teda z formana uříznout střechu a přilepit laminát z vanplusa, zda to projde STK když je to homologovaný díl
Edit.:zkus teda z formana uříznout střechu a přilepit laminát z vanplusa, zda to projde STK když je to homologovaný díl
-> Mr._Nosferatu: nj ty rád investuješ do toho auta :-D
-> Tomaso435: Moc? Stalo mě to pomalu 7tis, pokud počítám i náklady na cesty, kdybych nemusel,tak bych to neřešil, ale je to změna karoserie a běžně se za to z STK vyhazuje.
-> Mr._Nosferatu: no tak si to asi moc chtěl zapsat. kdybys to nezapsal , a na boudě byl štítek, STK a cokoliv dalšího bez problémů.
Já tohle zjistil až tehdy , kdy sem chtěl zapsat další rám na další auto a bylo mi řečeno že není třeba cokoliv zapisovat pokud to má homologaci na sobě. A to ani tehdy, kdy se tím mění dýlka, váha, nosnost nebo cokoliv....
Já tohle zjistil až tehdy , kdy sem chtěl zapsat další rám na další auto a bylo mi řečeno že není třeba cokoliv zapisovat pokud to má homologaci na sobě. A to ani tehdy, kdy se tím mění dýlka, váha, nosnost nebo cokoliv....
-> Mr._Nosferatu: já mám takovej vodojem že už rok se to nezapisuje...
-> Tomaso435: Právě že nástavby se zapisují, přesněji je to přestavba z valnikoveho na skříňový nákladní automobil, úplně stejný jako kdybys měnil nástavby na Avii
Dokonce když sundáváš chladící boudou tak musíš mít papír o odborné demontáží ze servisu chladírenských vozů.
Dokonce když sundáváš chladící boudou tak musíš mít papír o odborné demontáží ze servisu chladírenských vozů.
-> Nwkt: no jasně. ale už nezapíšu protože tyhle věci ted už zápisu nepodléhaj. Pokud maj na sobě homologační štítek, což ty nástavby maj něco vždycky nalaminovanýho.
-> Tomaso435: A za měsíc zase až jí nasadíš? 

-> Nwkt: Nemusí, z linky jeli bez boudy a boudy se montovali až u prodejců, podle schválení hromadný přestavby zapisoval nástavbu a jinou výšku výrobce nástavby.
Já jí nemel v TP a zapsat jí byl celkem problém, musel jsem to prohnat přes přestavbovou STK.
Já jí nemel v TP a zapsat jí byl celkem problém, musel jsem to prohnat přes přestavbovou STK.
Na tohle by mělo fungovat to, že to sundáš, pujdeš na evidenčku, on ti napíše že to tam není, a na uřadě se to v TP jen vyškrtne... nebo ne?
-> Mr._Nosferatu: Nemyslím, pokud byla ta bouda co jde i nad střechu. Potom je v TP i jiná výška vozidla
Tak všechny byly z výroby valníky, legálně to jde, ovšem záleží jak je nástavba zapsaná, některý jí mají zapsanou jako alternativu, takže se přestavba neřeší, u jiných to musíš protáhnout přestavbou a tam záleží na úředníkovi, kolik toho bude chtít. Ale jezdí spousta pikapu s nezapsanou boudou.
Nemáte někdo oknowhow jestli je možne oficiálně ve velkým TP uvést, že plastová nástavba u Pickupa nemusí být, je možno mít auto i jako valník? Jde tato "přestavba" legálně?