-> PeeterCZ: Otevře mi hlídač v muzeu kapotu když pěkně poprosim?
Jinak v Kvasinách byla svařovna už od dob eRka, a všechny kupé odtamtaď maj sérii vinek oddělenou od sedanů. Ty do toho musej právě spadat taky, jinak půl milionu nesložej, a jestli tak ne na jaře 89.
-> Tom Troll: Nechci kecat, ale mám pocit, že karoserie 742 se vyráběly všechny v MB a do Kvasin a Vrchlabí se vozily, takže číslování bude nejspíš dohromady pro všechny sedany
-> Tom Troll: -> michael: Já myslím, že tohle je ta 125ka z boleslavského muzea Jubilejní kousky nechávali k těmto účelům... muzejní červená 110 LS je miliontý kus s motorem vzadu
-> michael: To je dobrý. Předpokládám že tam číslo kastle nevypsali.
Tipuju že číslo kastle bude okolo 376XXXX, s tim že užovky 76 začínaly okolo 170XXXX, takže je tam tak 60 tisíc čísel kastlí plonkovejch, s tim že v tom musí bejt i auta z K a AZV, jinak by dva miliony nesložily.
-> Enggik: Mně spíš přijde divný, že někoho napadlo to tam vůbec psát - ještě jsem snad nikde jinde neviděl, že by se nějaká automobilka takto chlubila základní "sockovýbavou".
..
-> Jozka: Pro jednu chybějící čárku a malé písmeno na začátku věty tu nikdo snad nikoho lynčovat nebude. A jestli narážíš na slovo "standart", tak možná pro tuhle pravopisnou chybu ten Al štítek byl v sérii nakonec bez nápisu...
Sehnal jsem tuhle zajímavost.... mělo by to být z prototypovýho standarta, je to vidět i na prvních prospektech ale ten nápis je tam už přelepený, protože to nešlo do seriový výroby.
-> Tom Troll 05.03.20 21:29:07: Myslím, že tohle bude 120 GL. Š130 se přestaly vyrábět už v 7/88 a navíc to má na masce jen nápis "Škoda". Kdyby to byla 130, tak bude mít na masce nápis "Škoda 130". Tak to jen tak můj poznatek :-) Jinak super dobové fotky, díky za ně :-)
-> dragon_cb_cz: Sedan asi skončil o trošku dřív než kupé, no. 136 135 sedany nikde jinde než v Kvasinách nebyly, Vrchlabí skončilo s 130GL už 88 a do boleslavi se osmikanál nepodíval až do favorita.
Expedici bych pokládal za max dva dny od výroby, co auto stálo na place.
-> Apple STS Chvojkovice-Brod 04.03.20 11:29:55: No vypadá to, že skutečně poslední - a je fakt že ~~ 2 týdny mezi výrobou a expedicí asi nejsou tak divné. Ale napadlo mě, jestli se to třeba netýká jen Boleslavi... o Kvasinách na těch obrázcích nic nečtu.