Já třeba v garáži rozebrané favo mám s tím, že si z něj udělám "nové" auto na nostalgické ježdění do práce. To auto je v rodině 22 let, má ještě původní SPZ, TP, ...
Upřímě tipuju, že to nikdy nedodělám, jestli se nějak extra nekousnu ... Protože mám důležitější věci na práci - třeba čas strávenej s rodinou (hlavně s dětma) se už nikdy nijak nevrátí, dodělání baráku, dovoz dřeva na topení, ...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Náhradní díly
-> Tomaso435 12.07.18 20:13:30: Favorit bol normálne auto v roku 1990

-> Milan 136: ajo vlastně... 

-> Tomaso435: ne, je to veterán
-> Zeke-ten šestý: huš :-D
-> Tomaso435: šak má pravdu

-> minno 12.07.18 13:55:57: chceč snad říct soudruhu že favorit není normální auto ? 

Sita: No určitě chci u favoritů zůstat. Ale auto na díly bohužel nemám kde skladovat!
-> Sita: No možná to bude tím, že mě auta poslední dobou spíš serou a směřuju spíš k omezení jejich používání než naopak 

vlcak135l: pokud skutecne chces u Fava zustat, tak to chce koupit nejaky na ND, rozebrat, a dily patricne zakonzervovat. Jinak dojezdit a prejit na neco nevejsiho.
Hadice se daji dobastlit z metraze, mne spis vadi nedostatek vylozene specifickych dilu. Plechy, svetla, atd...
minno, dragon_cb_cz: ja takto racionalniho pristupu nejsem uplne schopen. Pripadal bych si jako ulovek.
Hadice se daji dobastlit z metraze, mne spis vadi nedostatek vylozene specifickych dilu. Plechy, svetla, atd...
minno, dragon_cb_cz: ja takto racionalniho pristupu nejsem uplne schopen. Pripadal bych si jako ulovek.

-> minno:
Líp bych to nenapsal. V situaci kdy pár zadních světel na eMko stojí víc, než pojízdná felicie s platnou STK jsou tyhle stesky fakt úsměvný 

-> vlcak135l 10.07.18 21:17:14: A to je ako nutnosť jazdiť do konca života Favoritom? Keď už to začne byť nerentabilné a prestane to mať zmysel, treba od toho upustiť...
-> Tomaso435 10.07.18 21:20:07: Inak povedané kupuješ diely, ktoré nikdy nevyužiješ, odkladáš ich na miesto, ktoré nemáš a míňaš na ne prachy, za ktoré by si dokázal prevádzkovať aj normálne auto a ešte by si aj ušetril
-> Tomaso435 10.07.18 21:20:07: Inak povedané kupuješ diely, ktoré nikdy nevyužiješ, odkladáš ich na miesto, ktoré nemáš a míňaš na ne prachy, za ktoré by si dokázal prevádzkovať aj normálne auto a ešte by si aj ušetril

-> vlcak135l: Vždycky nakonec všechno nějak jde vyřešit, jde jen o to kolik to stojí času nebo peněz. Názorný příklad jak to dopadne když "nejsou díly" je třeba Kuba - stejně to nakonec nějak jezdí 
No a taky to nejspíš dopadne tak, že holt nebude "veterána" renovovat každý druhý a možná dokonce škodovkáři opustí fetiš skládat celá auta z nových dílů...

No a taky to nejspíš dopadne tak, že holt nebude "veterána" renovovat každý druhý a možná dokonce škodovkáři opustí fetiš skládat celá auta z nových dílů...
-> Tomaso435: asi tak co sa kde ukaze za dobru cenu treba to kupit
No a dá se ta hadice vyrobit na zakázku?
vyřešil sem to tak že od roku 2007 na fávo kupuju uplně všechno co vidim
ale na tebe tohle bude asi pozdě 

Zdravím všechny škodovkáře. Chci se zeptat, jak to děláte s nd, které se již neprodávají. Dnes jsem nutně potřeboval na fávo domeček termostatu. Proběhl jsem na Kladně všechno i vrakáče a nic. Naštěstí to mají ještě v Praze u Riegera. Co je ale horší, že mám protrhlou hadici tu tlustou, co jde k víčku od oleje a tu už opravdu nemají. Také dochází hadice k chladícímu systému. Kámoš má problém už i s jedničkou octou a kvůli hadičce, kterou nikde nemají už s ní dva měsíce nejezdí. Dají hadice vyrobit nějak na zakázku a nebo nahradit jinou. Nejhorší je, že jsou zakřivené. A dokud ještě nějaké jsou, tak je chci koupit, ale jak je mám zakonzervovat, aby mi neztrvrdly? A co vše se vyplatí koupit do zásoby? Altík, startér se dá zrepasovat. Těsnění se vždy sežene, ale co díly, které nelze opravit, třeba vodní pumpa, čepy, kyneťáky? Až nebudou, co pak? A to na favo je toho relativně dost. Co majitelé 1000mb a starší? Docela mám z toho strach a nedokáži si představit, kde to jednou budu shánět. Jak to řešíte vy?