skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nehody škodovek...
-> Bukaj: to ja taky, po tom co jsem jel za autem, ktery sjelo ze silnice tak nestastne, ze trefilo zabradli na mostku a tyc ze zabradli propichla audi a4 skrz pricku a spojezdkyni az do sedacky.... pak se to auto teda proletelo jeste vzduchem, pac tam byl cca 1.5m vysokej sraz.
Nojo, betonové mostky u vjezdů na místa, ležící mimo veřejnou komunikaci - z toho a ještě z některých začátků svodidel mám respekt.
Jinak LPG v autě nevybouchne, ale v případě požáru a následného zahřívání "nádrže" multiventil upouští plyn se vzrůstajícím tlakem.
Takže LPG při požáru je takový podpůrce hoření a požár auta s LPG (pokud se dostane k "nádrži") je velmi rychlá záležitost s velmi vysokou teplotou oproti požáru aut bez LPG.
Podle popisu už asi auto bylo v plamenech, když svědci vytahovali řidiče, že je ani nenapadlo, že by tam mohli být další lidé, jinak předpokládám, že zadní dveře jistě otevřít šly. Ale otevřením předních (okysličení) se mohl požár v interiéru rychle rozšířit
Jinak LPG v autě nevybouchne, ale v případě požáru a následného zahřívání "nádrže" multiventil upouští plyn se vzrůstajícím tlakem.
Takže LPG při požáru je takový podpůrce hoření a požár auta s LPG (pokud se dostane k "nádrži") je velmi rychlá záležitost s velmi vysokou teplotou oproti požáru aut bez LPG.
Podle popisu už asi auto bylo v plamenech, když svědci vytahovali řidiče, že je ani nenapadlo, že by tam mohli být další lidé, jinak předpokládám, že zadní dveře jistě otevřít šly. Ale otevřením předních (okysličení) se mohl požár v interiéru rychle rozšířit

-> King:
a dostane-li se do ohně, tak se za určitých okolností může vyjímečně změnit i na sprostou bombu..

-> Jozka: Tak bychom to mohli uzavřít kompromisem, že "tlaková nádoba na LPG" se v kurevským mrazu změní na prostou LPG nádrž

-> King: Že tomu nikdo na MD nerozumí, my víme..

-> Jozka:
3. Hlavní součásti zařízení k pohonu motorového vozidla na LPG
3.1 Nádrž na LPG je tlaková nádoba v provedení:
• standardní válcová s válcovým pláštěm, dvěma miskovitými dny a to buď
torisférickými nebo eliptickými a požadovanými otvory pro příslušenství.....
3. Hlavní součásti zařízení k pohonu motorového vozidla na LPG
3.1 Nádrž na LPG je tlaková nádoba v provedení:
• standardní válcová s válcovým pláštěm, dvěma miskovitými dny a to buď
torisférickými nebo eliptickými a požadovanými otvory pro příslušenství.....
-> King: Tlaková nádoba.. dycinky tlaková nádoba (or pressure vessel) - když ne, tak pak už nádrž nebo bomba už vyjde nastejno..
Oficiální statistika je OK, ale ještě pár let nazpět se proslýchalo, že spousta případů ani hlášených nebylo - a ani se nedivím, je-li instalace LPG nějak pochybná, pojišťovna nedá ani floka, z auta nic nezbyde..
.. a to i v případě, kdy je stanoviště HZS vzdálený nějakých 300 metrů..
Oficiální statistika je OK, ale ještě pár let nazpět se proslýchalo, že spousta případů ani hlášených nebylo - a ani se nedivím, je-li instalace LPG nějak pochybná, pojišťovna nedá ani floka, z auta nic nezbyde..
.. a to i v případě, kdy je stanoviště HZS vzdálený nějakých 300 metrů..
-> Jozka: Přiznám se, že za celou svou LPG kariéru jsem se s termitem "tlaková nádrž na plyny" v souvislosti s LPG v autech nesetkal. Lamy, co to vyráběj, montujou a prodávaj, se při vzájemné komunikaci spokojí s výrazem "nádrž" - tolik k imho zbytečný sémantický debatě 
Pokud by šlo o jednotky případů ročně, pak je to v kontextu podílu LPG pohonu u aut dost slušnej výsledek.
Nechce si mi to hledat, ale v dopravě v ČR by mělo jít o řádově tisíce případů požárů p.a.

Pokud by šlo o jednotky případů ročně, pak je to v kontextu podílu LPG pohonu u aut dost slušnej výsledek.
Nechce si mi to hledat, ale v dopravě v ČR by mělo jít o řádově tisíce případů požárů p.a.
-> King: Plyn z tlakové nádoby na plyny (pro lamy z "nádrže") mohl klidně požár přiživit, není to nic neobvyklého a i když nádoba jako taková nebývá příčinou požáru, tak instalace s ní související už ano.. Stejně tak nádoby samotný neexplodujou, vybuchuje plyn z nich uniklej (ve směsi se vzduchem) a jsou to jednotky případů ročně - jestli je to moc, nebo málo, neumím říct, ale určo to není žádná rarita
.

-> Cába: Vzhledem k tomu, že požáry (či dokonce výbuchy) aut na LPG jsou v našich končinách poměrně raritní, vzhledem k tomu, kolik aut je na plyn přestavěných, dovoluju si tvrdit, že LPG v tom nemusel vůbec hrát roli. Za pozornost stojí nepoškozená LPG nádrž (kterou lamy nazývají "bombou" :-)
Typoval bych to spíš na elektriku...
Typoval bych to spíš na elektriku...
-> havlik: Hyml, co je to zase za dementní, krvelačnej sračkoweb? Komentář: Tyto fotografie dali hasiči na web, aby ukázali v jakém šrotu se taky musí hrabat, k jédné fotce je k zblití a na ránu autorovi.
-> havlik 22.03.15 18:51:50: Teraz to bolo v správach u nás na JOJke... Poriadny masaker.

-> havlik: koukam, ze byla na LPG. Jestli pak by chytla, kdyby tam ten plyn nebyl....
-> Domajz: Jasně, srovnání má určitý limity, ale náraz do betonovýho můstku čelní 75-100% je v našich končinách dost slušně probádanej model.. U R8 a MB se jednalo o střet v rychlostech 60-80 km/h, dveře šly otevřít všechny (resp. se otevřely samovolně), umřel jeden člověk z 8mi (posádky 6+2) a hasiči nic stříhat nemuseli (u R8 v roce 1982 ani neměli možná čím).
Při dalším podrobnějším omrknutí fotek je ale rozdíl spíš v následcích požáru, než samotnýho nárazu.. v těch starejch autech prostě nemělo moc co hořet, na rozdíl od tý feldy, napěchovaný různejma hořlavinama a ještě s plynovou bombou..
Při dalším podrobnějším omrknutí fotek je ale rozdíl spíš v následcích požáru, než samotnýho nárazu.. v těch starejch autech prostě nemělo moc co hořet, na rozdíl od tý feldy, napěchovaný různejma hořlavinama a ještě s plynovou bombou..
-> Jozka: tady toho moc nemá cenu srovnávat. Abys mohl porovnávat musely by všechny auta narazit do stejnýho místa za stejný rychlosti, stejnou části vozu atd.
Navíc je potřeba si uvědomit, že ty fotky auta jsou pořízený až po zásahu hasičů, takže to zase zkresluje.
EDIT: A taky to, že svědci vytáhli řidiče ven ještě před příjezdem hasičů, svědčí o tom, že šly alespoň otevřít přední dveře nebo že nebyl moc zaklíněný. Pokud ho to nevymrštilo už před nárazem...
Navíc je potřeba si uvědomit, že ty fotky auta jsou pořízený až po zásahu hasičů, takže to zase zkresluje.
EDIT: A taky to, že svědci vytáhli řidiče ven ještě před příjezdem hasičů, svědčí o tom, že šly alespoň otevřít přední dveře nebo že nebyl moc zaklíněný. Pokud ho to nevymrštilo už před nárazem...
-> kure: podle ceho soudis ze nekdo z Virtu?
tady mate lepsi fotky:www.pozary.cz/clanek/1082 39-ctyri-lide-zemreli-po-n arazu-felicie-do-betonoveh o-mostku-mezi-pohorelicemi -a-znojmem-vuz-zacal-horet
tady mate lepsi fotky:www.pozary.cz/clanek/1082 39-ctyri-lide-zemreli-po-n arazu-felicie-do-betonoveh o-mostku-mezi-pohorelicemi -a-znojmem-vuz-zacal-horet
Když to srovnám se stavem daleko starších aut (Renault 8 + Škoda 1000), který jsem v minulosti po přesně stejným nárazu do betonovýho můstku přes příkop a následným požáru viděl, tak rychlost byla pravděpodobně dosti slušná..
Tyjo chape to nekdo? Felda je sice hrachovina, ale tohle je moc. Jasne, ze je po zasahu hasicu, ale i tak... Zajimala by me jejich rychlost.
-> Milan 136: Sobota nad ránem nebo neděle nad ránem a +/- 18 let.. 

Skoro to vypadá, že křížil silnici v návaznosti na tu stezku tam a vlezl jí před auto zleva - což je potmě a ještě v nějakým mrholení úplně ta nejhorší varianta. Přitom zřejmě ani nejela moc rychle..
Situace se mění, ale jen zvolna.. jeden ze dvou černočerných dementů, který pravidelně ráno potkávám, dostal asi k vánocům reflexní "náramek" na rukáv (nebo měl krizovku, která ho přiměla), tak ještě toho druhýho aby někdo přejel a budu happy..
Situace se mění, ale jen zvolna.. jeden ze dvou černočerných dementů, který pravidelně ráno potkávám, dostal asi k vánocům reflexní "náramek" na rukáv (nebo měl krizovku, která ho přiměla), tak ještě toho druhýho aby někdo přejel a budu happy..

-> Matthes, záškodník z TechWebu: No hlavne asi ani nesel po kraji vzhledem k tomu, ze ma rozmlaceny auto na levej strane. A celej v cernym :-/ Chudak zenska...
www.novinky.cz/krimi/3642
85-ridicka-u-vrchlabi-sraz
ila-chodce-ten-na-miste-ze
mrel.html
Zas nejakej neviditelnej kripl posere nekomu jinymu zivot...
Zas nejakej neviditelnej kripl posere nekomu jinymu zivot...
-> Syny: I s fotkama www.qap.cz/zpravy/.../art
icle.htm
-> Nwkt: Jo tam je ta zatacka takova divna. A hlavne povrch silnice tam stoji pekne za hovno.
Sice ne škdovka, ale vozidlo taky dobový
plzen.idnes.cz/nehoda-u-k labavy-smrtelne-zraneni-dl x-/plzen-zpravy.aspx?c=A15 0314_...
plzen.idnes.cz/nehoda-u-k labavy-smrtelne-zraneni-dl x-/plzen-zpravy.aspx?c=A15 0314_...
-> Tomaso435: Tu jeho vybavu jde najit v nekterych videich, pripadne myslim, ze tocil nejake testy pro forum o antiradarech.
Jinak v jeho pripade skoda, ze to byla jen 120, jemu bych pral kamion.
Jinak v jeho pripade skoda, ze to byla jen 120, jemu bych pral kamion.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: by mě zajimalo co tenhle člověk má za profesi že v podstatě jeom jezdí... a taky co má za vybavení, jelikož v aždým jeho videu mu tam cosi hlásí že radar a pak i zapípe asi nějakej kurva dobrej antiradar....
-> Matthes, záškodník z TechWebu: nečuměl před sebe a když ho viděl. bylo pozdě. ale na brzdě asi stál no :D
-> Tomaso435: Tak prej dedek rocnik 48 no. Ale jako nechapu tyjo. Tam stal a on ho prehlid.
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
prostě jel :-D

Tak se přiznejte, kterej blb naboural gebice?
Video si hodte na cas 30 seKund
https://www.youtube.com/w atch?v=Qa8bcaCQ12A
Video si hodte na cas 30 seKund
https://www.youtube.com/w atch?v=Qa8bcaCQ12A
-> MichalK: doufám že takhle taky nedopadnu, ikdyž já přednosti dávám a jinak sem hodnej kluk :))
-> OndraKrupi: ou je
-> OndraKrupi: Vypadá to tak
-> OndraKrupi: škodovka prodána někam k Olomouci.. bohužel asi k zimnímu ježdění. takže to má spočítaný
Nějakej zdejší závodník?
zlin.idnes.cz/nehody-na-k rizovatkach-ve-zline-a-otr okovicich-fll-/zlin-zpravy .aspx?c=A150312_...
zlin.idnes.cz/nehody-na-k rizovatkach-ve-zline-a-otr okovicich-fll-/zlin-zpravy .aspx?c=A150312_...
-> Apple STS Chvojkovice-Brod 06.03.15 18:55:08: To je teda ale pěkně blbá křižovatka..
-> Skili: To abych raději nikam nejezdil, jo?

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: zajímavy je že jsou všechny v kombajnu
citace majitele z feliciaklubu "ne, on věděl, že je na vedlejší i to řekl policii. Akorát řekl, že se díval dozadu, jestli může najet a mě si před tím vůbec nevšiml.
Já jsem si zase nevšiml, že on vůbec nezpomaluje a když jsem si uvědomil, že opravdu už nezastaví, tak jsem stihl jenom vyšlápnout spojku a pevně chytit volant"...
ono se vůbec nějak feldám nedaří
policejnidenik.cz/ranni-n amraza-potrapila-ridice-v- libereckem-stredoceskem-kr aji
policejnidenik.cz/muz-zem rel-po-narazu-auta-stromu- zenu-dve-deti-transportova li-zachranari-nemocnic
Já jsem si zase nevšiml, že on vůbec nezpomaluje a když jsem si uvědomil, že opravdu už nezastaví, tak jsem stihl jenom vyšlápnout spojku a pevně chytit volant"...
ono se vůbec nějak feldám nedaří

policejnidenik.cz/ranni-n amraza-potrapila-ridice-v- libereckem-stredoceskem-kr aji
policejnidenik.cz/muz-zem rel-po-narazu-auta-stromu- zenu-dve-deti-transportova li-zachranari-nemocnic
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Teď hledím že je to skoro u nás
hodně tama jezdím. Je to tam dost nepřehledné. Borec určitě hleděl doprava, je tam zatáčka do které není vidět za roh

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: No asi nemá moc silný pud sebezáchovy. Když viděl že z toho místa kam odbočoval, nic nejede, nechápu proč to tam neříznul, když byl odhodlaný tam jet. Já bych teda určitě nejel vidět před sebou rozjetý kamion.
Ale ten řidič liazky má taky reakce šneka, ten snad vůbec nebrzdil.
Ale ten řidič liazky má taky reakce šneka, ten snad vůbec nebrzdil.
Zamítnuté přispívání mají:
- Ceskejparan10 - zrušená registrace (udělil U-Geen), důvod: prispevky beze smyslu