skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> minno: musíš natiahnuť vrstvu, brúsiť, zaprášiš sa ako krepý a ked to nalakuješ je to horšie ako predtým
daromná robota

-> Milan 136 01.09.15 22:13:06: Tak ja tú prácu mám celkom rád, ale vždy až do okamihu, než vidím hotový výsledok (celé zle)

včera nějakej off tuning...
třeba letos ještě vyjde nějaké Rumunsko a Moldávie a přes Vánoce budu v práci ... :/
Šnorchl, kola, nášlapy - spasované. Teď jsem na vrakáči sehnal bílou boudu s plachetnicí z.r.2006, s tou to taky bude vypadat líp...
ještě naviják a zahrádku a s exteriérovým tuningem končím... na technice toho je u toho auta k dolaďování pořád tolik... pár brodů a mám rez v předních ložiskách :(, proti škodovce neskutečně drží kuláky na kuželech, že ohýbám profi stahovák
Škoda, že se nedělala nějaká terénní škodovka... bylo by to lepší než tenhle rus... někdo tu psal, že žigul je lepší jak škodovka s motorem vzadu, po zkušenostech s tímto autem si to teda nemyslím :)
třeba letos ještě vyjde nějaké Rumunsko a Moldávie a přes Vánoce budu v práci ... :/
Šnorchl, kola, nášlapy - spasované. Teď jsem na vrakáči sehnal bílou boudu s plachetnicí z.r.2006, s tou to taky bude vypadat líp...
ještě naviják a zahrádku a s exteriérovým tuningem končím... na technice toho je u toho auta k dolaďování pořád tolik... pár brodů a mám rez v předních ložiskách :(, proti škodovce neskutečně drží kuláky na kuželech, že ohýbám profi stahovák

Škoda, že se nedělala nějaká terénní škodovka... bylo by to lepší než tenhle rus... někdo tu psal, že žigul je lepší jak škodovka s motorem vzadu, po zkušenostech s tímto autem si to teda nemyslím :)
-> Milan 136 01.09.15 22:13:06: Když mi teď naposledy lakýrník dělal auto, naprosto jsem nechápal, jak se v těch přípravách pod lak může takhle vyžívat - navíc chlap 60+, kterej to dělá úplně celej život od vyučení.. 

-> MOLSO: tá robota ma živí už niekolko rokov

-> Milan 136 01.09.15 22:13:06: suhlasim a podpisujem v plnom rozsahu
-> palinator: Tak tys byl ochotný si koupit Toledo, tudíž tvůj vkus je zcela irelevantní 

Dnes som musel kúpiť novú vodnú pumpu na zetora
,v starom ktorá mala len 5-6 rokov sa rozpadli ložiská a axiálné tesnenie ani nebolo poznať.Ale kvôli čomu som to musel kúpiť to je to že to urobili tak nezmyselne že to tesnenie neide na to cez hriadel ale musel by som zlisovať lopatky,nasadiť axiál a potom to nalisovať
radšej sa po tom jebnem kladivom.
Ale zarážalo ma to že som nakúpil do toho diely za skoro 20€ (ktoré som vrátil) a kúpil novú pumpu za 26€,už aj pri takých starých strojoch je platné že sa to neoplatí opravovať,kam ten svet speje?

Ale zarážalo ma to že som nakúpil do toho diely za skoro 20€ (ktoré som vrátil) a kúpil novú pumpu za 26€,už aj pri takých starých strojoch je platné že sa to neoplatí opravovať,kam ten svet speje?
Nesnáším kitování a broušení, nejhorší práce na světě!

My máme citroena xantii z 97roku 2.1turbo diesel taky francouz
-> dragon_cb_cz 31.08.15 20:38:07:
Zrovna tahle generace Laguny a vůbec Renaulty z toho období (Clio, Megane) se mi celkem líběj, víc než jakejkoliv SAAB.
Ale kupovat si to taky nebudu.
Zrovna tahle generace Laguny a vůbec Renaulty z toho období (Clio, Megane) se mi celkem líběj, víc než jakejkoliv SAAB.

Ale kupovat si to taky nebudu.
-> castrol:

-> Jawák - zrušená registrace 31.08.15 17:52:34: co na to poviem ,chapem ze makas sam na seba tak si sa uskromnil 

-> Jawák: 6km cesta norobí dobře žádnýmu motoru, turbo neturbo... ale chápu. Ono na podobnou cestu je ta motorizace vcelku šumák, hlavně když se to nesere a nežere to jak tank... francouzský pohodlí je prima bonus :)
Trochu slabé to je, musí sa točiť nad 4000 aby to na tie kw dobre ťahalo. Na ten vzhľad som si už nejak zvykol
S turbom by som motor nechcel, bolo to kupované práve preto, že do práce to mám 6 km a to by turbu nerobilo dobre

-> Jawák - zrušená registrace 31.08.15 17:52:34: Kamarád má 2.0T a to je i docela svižný 

-> Jawák - zrušená registrace 31.08.15 17:52:34: Že je to ošklivý a slabý... ale pohodlí věřím, to frantíci umí.
-> Peklo:
na mojej tiež preskočili rozvody, a tiež na kľuke
to bolo ešte predtým než som auto kupil, stálo skoro rok bez pohybu

-> Jawák: Taky jsem měl L II, sice v 1.9. dCi 88kw, ale neskutečnej stroj, než mi skočily rozvody na klice. Pak to byl neskutečnej oser prodat, protože, motory na to jsou nedostatkový zboží. Až se jednou dokopu vybouchat ventily z hlavy, co mi zůstala, tak přidám pro pobavení.
-> Jawák: Laguna je super auto :)
-> castrol: A čo povieš na toto ?
Na to, že je to Renault tak na tom mením len bežné veci, a za to pohodlie to stojí
2,0 benzín 99kw

-> haso: Tak příště zkusim brát zatáčky přes rukáv :D -> castrol: Máš koukat na cestu a ne na znak na volantu :D
-> Strycek Marty: tak ked nemas na vyber ine ti neostáva ale ja by som aspon znaky prelepil 

-> MOLSO: Musim brát co je, jinak budu chodit pěšky :D
-> castrol: Tak já když chci jezdit, tak si musim auto pučit a je to buď Scénic nebo nic, takže držim hubu a krok :D Rychle to nejede(1,6 benzín 66kw), zatáčky se řezat nedaj, takže hezky piánko, pohodová muzika z rádia a ono to ke spokojenosti stačí. Máme to auto 9 let a zatim s nim nebyl žádnej problém, krom snímače otáček, takže já ideu že jde o šrot nesdílim, ale na druhou stranu sám bych si to auto rozhodně nekoupil.
-> Strycek Marty: ja mam tiez vyhrady ale ak ti renold nevadi ....

-> Strycek Marty: tak mne sa nepáči ale auto nepoziciam

Dopoledne na úřad pro řidičák a odpoledne hned na vejlet. Auto neni moje, je pučený a komu se nelíbí značka, tak mi může pučit svoje :D
-> Strycek Marty: Tak to je

zvirata.bazos.cz/inzerat/
.../prodam-ND-na-vosu.php Nutno přiznat že autor inzerátu je frajer :D
-> minno: chtěl jsem to prostě komplet rozebrat a nešlo mi do hlavy že by to chytří inženýři podělali tak že by to nešlo normálně rozebrat... nějak už jsem to ojel kartáčem a prozatím natřel hlavně ať to nerezne....
-> Jirik_Tuňák1983: Dorazové misky byly K.O. udělal jsem druhé z rozřezaného profilu napříč, nakonec se celkem povedly ale originál už to nebude no...
-> Jirik_Tuňák1983: Dorazové misky byly K.O. udělal jsem druhé z rozřezaného profilu napříč, nakonec se celkem povedly ale originál už to nebude no...
-> StepaNoFUN 27.08.15 19:44:04: : Díky, vyzkoušim.
-> šrek: To cvaknutí a nic - startér, to že točí a nechytí... Co zkusit prohodit kabely? Není rozdělovač o 180° otočenej?
Rychlý dotaz, stodváca, motor favo, klasika kontakt zapalování, ted jsem nastavil předstih, jiskru normálně dala, ale jen točí a nic. A ještě jsem rád když točí, protože se stane, i že otočim klíčkem a nic, Jen to cvakne při vracení klíčku zpět. Asi kostra což?
-> Jozka 27.08.15 14:14:29: Já jsem jednou vyhazoval nohavici, která byla prožraná na sračku pod tou dorazovou miskou a zvon byl ubroušený v krajích, že byl ostrý jak žiletka a ve spodní části přes něj bylo vypadanými částmi materiálu i vidět. 

-> minno: Není - pod tu dorazovou "misku" se jen tak nedostaneš.. 

-> Přema 27.08.15 08:36:56: Neviem, s čím tam máš problém. K všetkému je tam dobrý prístup.
skoda120.inetbox.sk/!img/ .../071.jpg
skoda120.inetbox.sk/!img/ .../071.jpg
-> Přema: Když jsem to dělával ručně, tak jsem opucoval plech (přitom ho sunul sem tam, pak plech na doraz ke spoji (drátem), opucovat kolem "polokoule", plech dolů a pak zbytek nohavice - on ten plech uvnitř lakovanej být nemusí, stačí kousek přes lemy, to samý pevná "polokoule". Pohodlnější je to ovšem nechat s příslušnou ochranou opískovat a pak napráškovat (můj současnej "pracovní postup") 

-> Přema 27.08.15 08:36:56: Tobě jde jen o to, že ti překáží příruba na nohavici, že? Neměl jsem s tím problém. Nechával jsem pískovat vcelku. A při matlání základem a barvou jsem si jen zakryl nohavici, kterou jsem matlal jako první. Lepší, nebo detailnější foto už nemám. Ani tam bohužel není vidět ta příruba s nohavicí. Ale všechno jde.
-> ondie: nechci do toho moc flexou zas tkový odborník nejsem :D mi nejde teda do hlavy jak to všichni čistí i barví ten plech to bude porod....
-> Jirik_Tuňák1983: on nepřekáží jenom jsem ho chtěl dostat ven abych ho mohl očistit a dát do barvy... což si moc nedovedu představit jak to budu dělat na tom...
-> Jirik_Tuňák1983: on nepřekáží jenom jsem ho chtěl dostat ven abych ho mohl očistit a dát do barvy... což si moc nedovedu představit jak to budu dělat na tom...
-> Přema 26.08.15 22:08:09: A proč ti to tam překáží?
-> Přema: flexa a svářečka je trvale rozebíratelný spoj.
-> Přema: mě se neptej.. já kyvku nikdy neřešil... ale je tu jeden inženýr přes kyvku a má nick minno... ten ti jistě poradí

-> Pavel P..: a jak to mám očistit? to někdo moc nedomyslel...
-> Přema: ta sundat nejde.