-> Jirik_Tuňák1983 23.04.16 02:36:31: Ale no tak, chladnou hlavu kolego

Však říkám, že jsou vyjímečné případy, kdy to smysl má - pokud třeba firma utěšeně roste a je prostor růst s ní, a nebo člověk začná fakt od píky a postupně stoupá nahoru - proč ne. Ale na jednu vyšší šarži vždycky připadá X nižších a postoupit může v krátkodobém horizontu vždycky jen jeden - a těm ostatním to buď nevadí, a nebo se musí poohlédnout jinde. A jestliže jsi i po 15 letech spokojený, tak proč ne - naopak ti to přeju
-> Tuner#2 - zrušená registrace 23.04.16 09:09:30: Však já nemluvím o změně profese, ale právě o tom, že po pár letech už je z toho rutina a člověk už se nikam neposouvá - nepřichází ten moment "potkal se se vším". Možná to máš jinak, ale já třeba v tenhle moment začal být v předchozí práci docela vypruzenej, prostor pro zásadnější vlastní iniciativu nebyl a průběžný požadavky a zadání co chodily byly dost dělnickýho charakteru, plus mínus pořád to samý. Kvůli vnějším okolnostem (dodělával jsem školu, doma žena s prckem, už jsem splácel byt) jsem tam zůstal ještě nějakou dobu a dneska toho fakt lituju, protože to byl zabitej čas pro mě a ve výsledku i pro tu firmu... Teď si zase v práci přijdu jako ten nejblbější (skoro) a je to fajn, táhne mě to nahoru

Člověk najednou zjistí, kolik dalších věcí ještě vůbec nezná...
-> aDAm: Asi tak, ale stejně si myslím, že je dobrý po nějakej době změnit - aby člověk nebyl moc v zajetí toho "tohle u nás děláme takhle" - protože po určitej době už nad alternativama prostě přestaneš přemýšlet, i když to občas není od věci. Ale jasně, každej obor se mění jinak rychle.
-> Bukaj: No, až tak moc do toho nevidím, ale z toho mála co jsem od tebe kdy slyšel si trochu myslím, že jen díky tvojí povaze tam vydržíš tak dlouho a že na tu tvojí povahu tvůj šéf solidně hřeší. A kdybys si trochu dupnul, že by to s podmínkama a ohodnocením možná bylo taky radostnější... o tom, že kdybys dělal na sebe, tak bys udělal úplně nejlíp, už vůbec nemuvě. Protože teď stejně dřeš od nevidím do nevidím a funguješ daleko víc jako živnostník než jako zaměstnanec - se skoro všema nevýhodama, ale minimem výhod.