Btw čím to krmíš atd? Existujou na to stránky (viz horologický spolek) a youtube kanál, kde má borec fakt hustý sestavy (dvoje brutálně stabilní hodiny s kyvadlenm v jedný skříni - to snad byl časovej normál pro Arpanet
a milion dalších věcí) - jistě obojí znáš. Ale aby se mohli pokochat i ostatní.K mechanickýmu principu - podle mě a podle nádarží vždy jen šlo Kingovo FFWD, tedy padání dolů - točit nahoru jsem to nikdy neviděl a myslím, že za to může gravitace a jednosměrnost (domnělých) západek, které přidržovaly aktuální tabulku, ale třeba se pletu. Díky tomu chápu ten fór, proč se říká 720 minut zpoždění - aby to rychleji uteklo
Tak na Pragotronu bylo max 900min, pokud si pamatuju, tzn. 15 hod. A další špeky.... V Pze na hlaváku měli v typu vlaku kdeco včetně Orient Expresu a dokonce TGV (což pochybuju, že by sem dokázalo dodrcat - ta souprava, ne označení jinýho HW, jak mívá i ČD ve zvyku.)
U nás toho tolik nebylo. Počítám, že jedna HW tabule měla milion možných kombinací dle toho, co bylo potřeba. Oproti hodinách tohle je ještě o level jinde (listování).Btw u hodin nějak vadí listování pouze dolů? I u 12tek je podle mě 12ka, za ní nula, pak jedna.. až se to dotočí, tak to jede znovu. Čislo dne a název dne musí být nezávislý, ale tam to asi nevadí. Dle US filmů tohle bylo i na stůl a mělo to i vteřinovku (tabulku).
Edit - předtím se jiný výrobek jmenovat Elektročas.