Mám pár dotazů (proseb o radu) - vím, že něco z toho se na Virtu už řešilo, ale nemůžu to najít (fakt nejde s tím virtím vyhledávačem něco udělat, aby fungoval?)...
potřeboval bych nějaké ruční nářadí - ideálně co nejlevnější, co funguje (většinu z toho použiju párkrát do roka a nemá tedy smysl kupovat drahé značkové profesionální). Nebráním se ani použitému zboží z druhé ruky, ale musí být funkční. Ideálně abych vše sehnal na jednom místě (e-shop), nebo doporučení nějaké kamenné prodejny v Praze a blízkém okolí.
1) krimpovací kleště - vím, že se to tu někde již řešilo, ale nedohledal jsem to. Vyhovoval by mi nějaký multifunkční nástroj, který "umí" jednak krimpovat - použití na konektory elektroinstalace zadomotorových škodovek (aby výsledný "otisk" vypadal jako originál z AZNP) a na izolované "zatavovací" dutinky, zřídkakdy něco jiného; druhak aby se s tím samým nástrojem dal vodič odizolovat. Chci krimpovací kleště s "nůžkovými čelistmi" a ne se čtyřmi čelistmi v bloku, kudy se musí vodič prostrčit - předpokládám, že třeba u takového oka startéru bych kleště musel soukat po kabelu až na druhý konec...
2) úchylkoměr s držákem - na netu se prodávají od cca 700 - myslím, že by mi stačil i ten nejlevnější - na tom snad není co zkazit (rozsah mi postačí těch běžných 10 mm a přesnost 0,01 mm též)
3) nějaké menší "sikovky" - tady bych raději něco kvalitnějšího, ale nemusí to být zrovna Knipex (pokud je ta cena přímo úměrná kvalitě, tak ji překousnu) - použití velmi univerzální - příruční nářadí, které nosím stále v batohu. Už asi 20 let používám nějaké podivné černé sikovky, které jsem kdysi při jízdě na kole do školy našel na silnici v Praze na Strossmayerově náměstí - sice nic moc kvalita, ale díky tvaru čelistí s velkým zahnutým zubem na špičce jsou nepřekonatelné :)
4) "multimetr" - už přes 20 let mám nějaký od Vietnamců za 200 a stále funguje, rád bych ale něco přesnějšího... Ideálně co nejmenší velikost...
5) různé ploché šroubováky a kleště - to bych si musel vybrat osobně podle rozměrů. Sice třeba šroubováky z Lidlu fungují pro mé potřeby obstojně, ale v těch sadách mi chybí specifické rozměry (délka a šířka břitu a délka šroubováku) a třeba na servis karburátorů bych uvítal i kvalitnější ocel (na rozebírání zaoxidovaných šroubových spojů)...
Určitě jsem ještě na něco zapomněl, ale třeba si vzpomenu, až budu v krámě
Předem díky za doporučení
![6](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)