Skoda 743 coupe Prototyp 2

prohledat
196 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 30.07.2008 do 02.02.2018, založil/a Majkl
řadit dle data
14:34:02
30.10.2009
su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> krup:

-> Risan:

Tak dostalo se ke mě pár bezvýznamných fotografií navíc... dostaly se do rukou někomu kdo nad tím chtěl popřemýšlet a posléze i mě... jen pro zajímavost...
zvětšit Skoda 743 coupe Prototyp 2 - obrázek od su.tech – nezodpovědný hajzlík vložen 30.10.2009 14:34:02
12:38:58
30.10.2009
David29
Borin - Král tuzerů 29.10.09 20:41:03 napsal:

Beru, že to je rarita, ale tohle auto je fakt šeredný…a ještě za 400k

??? to se opravdu někdo posral…za ty prachy se dá sehnat 911ka porsche a

né takováhle zbastlenina naprosto k ničenu…

Ty si fakt jinej, nebo nevim-)

A stará porsche 911 ti je k čemu? Tak i tak to bude v garáži...
10:55:26
30.10.2009
krup
-> Risan: nu, investicí rozumím skutek, co mi v (blíže neurčeném) časovém horizontu přinese zisk alespoň 30% :-)

Netvrdím, že poroste cena samotného auta, ale, kdybychom byli stavu nějak rozumně zadokumentvat ty "přibalené" ( zcela zdarma když zavoláte do 10 minut ) díly, jejich stav a tedy odhadnout cenu, trouchám si tvrdit, že samotnými díly by se pokryla investice a onen "prototyp" by zůstal ( možná i s dalšími nd ) jako "bonus" ..

( ale je to jen můj slepý a defacto neználkův odhad )

( ono možná otázka na "závodníky", na kolik se nechá cenit 8smi kanál v ok stavu .. pro představu, já uvažuju s 50-70tis :-) )
upraveno 3x, naposled 30.10.2009 11:04:31
09:56:01
30.10.2009
Risan
-> krup: Investice znamená co? Že v tom budu mít uložené prachy? To má ale smysl jen v případě, že ten krám dokažu v rozumně krátké době přeměnit zase na hotové peníze. A to se obávám, že se ziskem půjde těžko - dnes stejně jako za deset či dvacet let. Připadá mi, že okruh lidí, kteří budou po takovém autě toužit, časem neporoste. Jsem ochoten věřit tomu, že poroste cena "obyčejných" rapidů s tím, jak jich bude ubývat a jak se budou dostávat do věku úspěšných a bohatých padesátníků lidé, kterým bude rapid něco říkat kvůli nostalgickým vzpomínkám na vlastní mládí. Ale těchto "prototypů" nebude ani přibývat a ani ubývat, už dneska to auto málokomu co řekne, co potom později.

A zkusme teda oddělit zrno od plev. Kolik teda stojí to auto a kolik stojí ty díly okolo? Prodávat to dohromady za pěknou kulatou sumičku, to zní jako finta od Horsta Fuchse. Nabízí nám tedy Horst úžasné díly jen za 400k a k tomu jako bonus super-prototyp zdarma? Nebo je to tak, že je to úžasný prototyp za 400k a k tomu jako bonus zdarma díly v ceně minimálně půl mega?
08:28:52
30.10.2009
krup
-> Borin - Král tuzerů: no, když započteš ty 8smi kanály, Löbra a dalšich pár zbytečných, snadno dostupných a laciných ND a přičteš k tomo ono "prototyp" tak ta cena není zase až tak nezajímavá ... ( ale pouze za předpokladu, že máš srdce to zakoupit a rozprodat. Jako investice to není špatny, já - mít tolik zbytečných prostředků - a cena být v rovině 300tis., byl bych hodně na vážkách .. )

.. ono to vlastně není vůbec nezajímavé, na 911 by to sice nevydělalo, ale i tak .. :-)
upraveno 1x, naposled 30.10.2009 08:30:50
20:41:03
29.10.2009
Borin - Král tuzerů
Beru, že to je rarita, ale tohle auto je fakt šeredný...a ještě za 400k ??? to se opravdu někdo posral...za ty prachy se dá sehnat 911ka porsche a né takováhle zbastlenina naprosto k ničenu...
20:14:26
29.10.2009
Nwkt
-> Z.Korky: V obojím
20:11:14
29.10.2009
petr s
-> Z.Korky: 742 je typ karoserie
20:08:34
29.10.2009
Z.Korky
-> Nwkt: A v sedanu nebo rapidu?nebo je to jedno?
20:04:57
29.10.2009
Nwkt
-> Z.Korky: 742.13 je 130
19:42:09
29.10.2009
Z.Korky
Ahoj.Chtěl bych se zeptat na původní označení M škodovek a rapidu?

Jak to bylo? 742 všechny motory v karoserii sedan?

743 údajně rapid 130

a 747 rapid 135,136

moc díky za odpověď
13:05:23
13.08.2009
pap
ad aukro: keby to dal majitel od korunky mohli sa vsetci vehementne diskutujuci clenovia zapojit svojimi ciastkamia vedeli by sme kolko je kto ochotny dat, takto nam to zostane utajene.
22:21:07
12.08.2009
Kloggie
-> su.tech: Hm, co si asi myslí, to radši nechci vědět :)
upraveno 1x, naposled 12.08.2009 22:21:18
21:26:19
12.08.2009
-> Kloggie: Řekl bych že je to velice pravděpodobné...4
20:37:52
12.08.2009
Kloggie
Myslíte si někdo, že to tu ten člověk čte?
09:11:56
12.08.2009
Risan
Škoda, že jim do toho techničáku nevyšlo celé to slovo "prototyp", ale jen "prot." Nynější hrdý majitel mohl žít jen v jednom bludu (že mu za to někdo dá 400k) a ne hnedle ve dvou - že mu někdo dá 400k a že to slovo se píše s měkkým i. Slova "tip" a "typ" mají přece odlišný význam. Podobně zoufale je na tom asi jen slovo "standard", které má s "t" na konci také úplně jiný význam, ale většině lidí je to fuk. Jestli jim je stejně tak fuk i co lejou do nádrže nebo jakej nastaví předstih, tak to musí jejich auto pěkně vypadat.

Takže pane majiteli, můj _TIP_ je, že za ty prachy tento (proto)_TYP_ nikdo nekoupí.
21:35:34
11.08.2009
Climber 11.08.09 21:20:00 napsal:

Položme si jednu základní otázku. „Co s tím?“ Auto je dojebané od

nějakého tuningáře, je v tom nabastlená LRová náprava, vybušené

zadní plato a celkem pochybuju, že do toho vařeného bloku někdo někdy

vůbec motor složí. Lítaj tu sice vysoký cifry, ale nikdo na dálku

nepozná stav těch dílů, většina těch hlav je 1150 a ty nemají zdaleka

takovou cenu jako RS hlavy. Ozkou v případě koupi toho packetu je zda

prodám vše, co mi bude přebývat. Je pár lidí, co tyhle díly sháněj,

ale nikdo nechce kupovat dojebané díly, navíc se „trh“ velice rychle

nasytí. Pak by taky nebylo od věci uvážit, kolik ta „renovace“ ještě

bude stát. Osobně si myslím, že 400++ je nesmyslná cifra, na kterou se

nikdy nedopočítáte
Reálně v dnešní době a situaci si tohle koupí jen "blázen co to chce a nehledí na peníze" 400.000 je docela slušná suma a za to jde pořídit ceněnější veterán než tohle. Ať už je to prototyp, ale jak sem kdosi kdysi napsal - když to postavíte na parkoviště tak si každý stejně bude myslet že je to dílo potrhlého tuningáře...
21:20:00
11.08.2009
Climber - zrušená registrace
Položme si jednu základní otázku. "Co s tím?" Auto je dojebané od nějakého tuningáře, je v tom nabastlená LRová náprava, vybušené zadní plato a celkem pochybuju, že do toho vařeného bloku někdo někdy vůbec motor složí. Lítaj tu sice vysoký cifry, ale nikdo na dálku nepozná stav těch dílů, většina těch hlav je 1150 a ty nemají zdaleka takovou cenu jako RS hlavy. Ozkou v případě koupi toho packetu je zda prodám vše, co mi bude přebývat. Je pár lidí, co tyhle díly sháněj, ale nikdo nechce kupovat dojebané díly, navíc se "trh" velice rychle nasytí. Pak by taky nebylo od věci uvážit, kolik ta "renovace" ještě bude stát. Osobně si myslím, že 400++ je nesmyslná cifra, na kterou se nikdy nedopočítáte
21:25:52
10.08.2009
maca
-> Pavel P..: mno uvidíme,ano dílů je tam fakt hafo2
21:24:11
10.08.2009
Pavel P..
-> maca: no jen v těch dílech je těch 400, takže nějakej kšeftman to koupí, díly rozprodá a auto mu zbyde4
21:21:56
10.08.2009
maca
-> Pavel P..: pochybuji,že najde kupce4
20:48:57
10.08.2009
HLT
-> Pavel P..:

já ale musíš mi dát ty prachy3 jinak celkem zajimavé4
20:34:49
10.08.2009
Pavel P..
22:56:25
18.02.2009
Majkl
-> su.tech: jen auto. Ty dily ma zvlast.
18:27:59
18.02.2009
-> Majkl: A to je na prodej i s těma hlavama a dílama? Nebo čistě jen to auto?
20:13:30
17.02.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Majkl: jj,něco na tom bude...asi jako s tím furgonetem....ale co,cenu určuje poptávka takže si to můžou prodávat za kolik chtěl ale jestli to prodaj tak to záleží na někom jiným4
18:31:18
17.02.2009
Majkl
-> myschaak - diverzant s koženou brašnou: asi ta krize, tak takova prizniva cena 3 3 3
18:20:21
17.02.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Majkl: jo,lidová cena...
16:55:35
17.02.2009
Majkl
tak dnes mi psal majitel:

Dobrý Den!

Píšu ohledně Škody 748. S cenou jsem ochoten jít na 350 000kc.

Pokud budete mít zájem ozvěte se.

Lukáš Lang

Langos99@seznam.cz

13:21:00
07.11.2008
Majkl
majitel se odmlcel tak tady je na nej kontakt:

Langos99@seznam.cz
09:56:37
04.11.2008
ventYl
-> ondie: ale pozri :) ludia si kupuju aj vacsie prkotiny za vacsie peniaze, kde sa o uzitnej hodnote da pochybovat este viac :)

to je len o tom, ze to niekto chce. ako hovoril kolega v bazari (nie aut), na kazdu vec existuje kupca, len treba nanho pockat.

sak nech si na to majitel da cenu, aku chce. reci tu tych o tom, jaku to musi mat cenu su v podstate pre obe strany bezpredmetne. celkom nie je pravda, ze cenu tvori dopyt, dopyt tvori len regulativ predajnosti tovaru pri istej cene. cenu aku taku tvoji predajca tak, aby vygeneroval isty objem predaja.
20:21:22
03.11.2008
Tak abych zas projednou napsal taky můj názor na věc...

-> Risan: Klobouk dolů! Snad poprvé tady čtu názor někoho kdo to vzal od podlahy a všem tady řekl co všichni moc dobře ví ale nechtějí si to připustit! Souhlasím s tebou a vím moc dobře proč! Když jsem si kupoval toho svojeho "unikáta" tak řeknu narovinu že jsem ho přeplatil. Tu hodnotu to auto určitě nemá a až mě stestřelí nějaký idiot který mi nedá přednost tak to poznám v ocenění pojišťovnou. Dostanu velký prd a k tomu ještě kopu problémů. Ano změní se to v momentě kdy to bude veterán. Ale do toho máme ještě bohužel několik dlouhých let. Ano jako kupující jsem byl magor a zaplatil tu cenu protože mi přišla úměrná 4,5 roku námahy a shánění auta v takovém stavu! Spočítej si to jednoduchou matematikou - telefony, projetý benzín a promrdaný čas! To je rovnice nad kterou jsem uvažoval po 4,5 letech hledání! Prostě než zase hledat jsem to koupil. Ano když s tím jezdit nebudu a budu kolem toho vytvářet bublinu jaká je to vzácnost asi se najde někdo kdo to koupí ale proč? protože to má prokazatelně najeté kilometry, kompletní historii kdy kde a co s tím kdo dělal a kde to bylo na servise! Samozřejmě škoda serivse když to má vyplňovanou servisku, ne takové ty bylo to u franty 25.4. na seřízení... Ano ano a ještě jednou ano dávám ti Risane za pravdu všechno kolem tohohle je mýtus a uměle vyvolaný, chápu hubuk kolem dílů, kluci co je potřebujou prostě ty ceny dají protože to potřebujou a nikde to neni. Ale hodnotu auta a jakéhokoli zboží tvoří poptávka! - kolik je ochoten zaplatit kupující! 400 lidí tady napíše kolik by byli ochotni dát ale kdyby ty prachy měli a začali uvažovat co za to můžou pořídit jiného... ajajaj to by jich ubylo! A ti zbylí co by si to pořídili by chodili napaření protože mají "PROTOTYP" který sice momentálně nejezdí ale je to předce "PROTOTYP"! Nejlepší je pak od někoho takového cokoli kupovat! Má předce "PROTOTYP" a všichni mu musí lézt do prdele a to několik let aby to možná prodal. Znám 3 maníky co mají auta s průběhem kolem 30-40tisíc kilometrů - aby bylo jasno Rapidy 136 a všichni jsou to kokoti co mluví o tom že by to prodali ale když to je v tak super stavu tak neví co by za to chtěli! 75? 80? 85? a možná by někdo dal i 100tisíc když se počká. Děkuji ale velice byli překvapeni že mám auto s proběhem 12tisíc a když jsem jim řekl ať mi políbí prdel! 3 roky čekat jestli jo a ne a jo a ne a tak teda jo a zítra jsem se špatně vyspal a tak teda ne... do toho se najde 100 chytrých (nejlépe z rodiny a kamarádů) kteří jen přitakají že to tu cenu má a že jejich známý... ať si všichni políbí prdel! Ano za auto jsem zaplatil hodně ale protože jsem ho chtěl a ze strany prodávajícího (dědičky) bylo vše stanoveno a domluveno a proběhlo vše k mé 100%-tní spokojenosti. Žádné změny na poslední chvíli a žádné vychytralé řeči nějakých známých. Prostě jsem zaplatil zálohu, přijel, skoukl, projednali jsme to, že je na to ještě zájemce který dá víc, domluvili jsme se na tom, že jsem zaplatil zálohu a že se dále nemáme proč o ceně bavit. OK, zaplatil, nasedl a odjel... bez problémů!

Pro mě pořád platí - cenu určuje zájem a není-li zájem tak to holt někdo koupí třeba za 50.tis a prodá z toho ty nápravy RS a střelí to dál jak "prototyp" nějakému člověku který za to zase 50.tis dá... prostě oběh... a nikdo ani nebude vědět, že tam ty nápravy byly... například... 71

-> ondie: Souhlasím s tebou...
11:51:53
31.10.2008
Matsoft
vi nekdo jak tenhle krasavec dopadl?
09:59:25
13.08.2008
Risan
-> ondie: A tak o užitné hodnotě se pochopitelně nedá mluvit. Objektivně to má hodnotu starého železa, protože to nelze považovat za auto, které by mohlo na sebe vydělávat.

Fór je v té subjektivní hodnotě. Ta se ovšem vyčísluje velice těžko. Je to hodnota historky, která se k tomu autu váže. A ta je velmi proměnlivá pro různé lidi a taky v čase.

Lidi ale věří různým věcem a kolikrát čím větší absurdita, tím větší víra. No a jistě je pár takových, kteří si neuvědomují, že ta historka dělá dojem na jen velmi omezený okruh lidí. Oni se pohybují jen v tomto okruhu, pro ně jsou to tedy "všichni". Možnost, že narazíš na někoho, kdo si koupí tohle auto za několik tisícovek a k němu historku za několik set tisíc, tady proto je.
17:15:50
12.08.2008
ondie
Já tak nějak souhlasim s Risanem...auto je to sice zajímavé,ale užitná hodnota nulová...utratit za to "vyšroubované nesmysly-tim myslim 100 a více tisíc " pro ten pocit,že mám doma unikát,se kterým se vůbec bojím (s důvodu krádeže či poškození) či dokonce ani nemohu (nevim jak by to bylo s provozováním takovéhleho auta na pozemních komunikací) vyjet,mi přijde trošku absurdní...

A abych prahnul po takovém majetku jen pro ten pocit,že můžu všude říkat,že mám doma PROTOTYP mi přijde ještě směšnější..

Řekl bych že je to stejně uměle nafouklá bublina jako garde Löbra za 5 a více tisíc....

Populisticky vytvořená ikona,jejíž hodnota je založena pouze na relativní vzácnosti...
21:15:15
05.08.2008
P@nis
-> Risan: Sám sis odpověděl, prostě se tomu chcechtej za kolik se některe auta prodavaji v duchu si řikej že jsou blazni a vic by to nemuselo byt komentováno ;-)
20:38:17
05.08.2008
Risan
-> P@nis: Pořád mícháš dvě věci - já mluvím o tom, kolik jsou lidi ochotní za to dát (když kupujou), Ty mluvíš o tom, kolik si lidi jsou schopní za to říct (když prodávají).

Těžko říct, za kolik bych ty svoje (jak říkáš) "unikáty" prodával. Kdyby mi za to nějakej blázen cpal půl mega, tak to samozřejmě vezmu a budu se za rohem chechtat. Když mi za to nikdo nenabídne víc jak deset-dvacet tisíc, tak to asi těžko prodám dráž, ne?
15:24:09
05.08.2008
P@nis
-> Risan: JJ Já psal z cesty, stejně jako ty abysme si rozuměli -) Mě by zajimalo kdybys prodaval ty své "unikaty" za kolik by to bylo asi těžko za cenu za kterou se prodavaji jine škodovky, určitě by se ta suma podobala jak ty řikaš vyšroubovaným cenám...

Jinak cenu vozu zvyšuje fakt že takovych aut není vic a holt za jedinečnost se platí..
09:27:17
05.08.2008
Risan
-> P@nis: To menší IQ jsi myslel na mně nebo na sebe? Mně totiž připadá z cesty zase to, co píšeš Ty. Proč bych měl svoje auta prodávat jen tak? Až je budu chtít prodat, tak je prodám. A když nikdo jiný nebude mít zájem, tak klidně Tobě za deset. Zatím ale o prodeji neuvažuju. Ještě mi řeknete, že by mi měli auta sebrat, když si jich řádně nevážím a dát je nějakýmu troubovi, kterej se bude pak cítit důležitě a povýšeně, jakože kdoví, co nemá a vycucávat si z prstu kdovíjaký částky a uvádět je do majetkovýho přiznání.

Jasně, znám dobře ty ukřivděný reakce lidí, kterým někdo bere iluze o předmětu jejich zbožňování. Přijde mi trochu úchylný pořád to měřit na peníze. Osobně nemám dobrej pocit, když si někdo myslí, že moje auta mají opravdu cenu půl mega a podobně. To je pak akorát o strach. Znám lidi, co mají zajímavý auta, kteří si už po špatných zkušenostech nepřejí, aby se vůbec vědělo, že něco takovýho mají.

No a naposled. Opravdu si nemyslím, že překopané a nekompletní auto (byť původně zajímavý prototyp) by mělo mít cenu v řádu stovek tisíc. Jistě, pár set tisíc se do toho může narvat až když se bude nový majitel pokoušet to uvést do původního stavu.

Všechno, co jsem chtěl původně říct, je, že mi připadá absurdní šroubovat cenu takových věcí nahoru vykřikováním šestimístných částek.
00:15:53
05.08.2008
P@nis
-> Risan: 12:39:13

31.07.2008: Tak nebud ch*j a prodej sve vozy stejnak jsou to jen škodovky, a že to jsou unikaty tak nešroubuj cenu... za 10ku koupim všechny , to je solidni nabídka ne ?

Předem se omlouvam, ale todle mi přijde jakože člověk ma menši Iq než pošet zubů 8 8
23:56:15
04.08.2008
Tampajs
-> pinokio110: Co je na tom k pobavení6 Můj děda je pamětník a rozhodně na jakýkoliv starý auto nevzpomíná hezky.. A to že já sem se do kila zamiloval a nějakou dobu sem ho měl respektive dvě sem měl a něco sem si snima najezdil i když ne po v. komunikacích mě snad opravňuje k tomu říct že to bylo super auto :)
23:54:14
04.08.2008
Tampajs
-> tomapa: No ten strach je velkej
23:36:14
04.08.2008
pinokio110
-> Tampajs: Tvoje ID mě dostala,včera jsem musel,dostals mě4
16:38:17
04.08.2008
tomapa
-> Tampajs: a ta jízda bez papírů má taky svoje kouzlo3
14:01:05
04.08.2008
Tampajs
-> pinokio110: Prd pamětník naposledy sem v ní jel před rokem a půl3
09:22:19
04.08.2008
Risan
-> Zazaa: Dík za odpověď, myslím, že si už rozumíme. V podstatě jsme to mysleli podobně, akorát to každej trochu jinak napsal a nedorozumění teda bylo celkem zbytečný.
00:50:05
04.08.2008
pinokio110
-> Tampajs: pán je pamětník
00:38:53
04.08.2008
Tampajs
-> UltraFan.: A proto bych si měl pořídit druhý auto1

Mě třeba dodneška chybí jízda v Š100 charakteristickej "rychlopal" ten zvuk větráku ten nulovej zátah ty uzký nápravy a volant jak kormidlo božský autíno1
22:32:35
03.08.2008
UltraFan.
-> tomaso435: to pomine...ja taky jedine skodovky, pak sem si poridil na jezdeni formana solitaire a uz sem si uvedomoval ze ten forman je o tridu lepsi...pak prislo scorpio, druhy scorpio a to sem ctvrt roku nevytahl schade....ted mam sierru ale rekl sem si ze se projedu skodovkou a ejhle zase me to chytlo a jezdim s ni furt a sierra stoji:) to vis clovek meni chute a nalady4
20:54:23
03.08.2008
Honza "Bobr"
aDAm 03.08.08 13:43:24 napsal:

-> tomaso435: a to je jenom proto že se začal na shades, jinak bys měl jiný názor.

Tak tady si dovolím odporovat. Já začal na Renaultu (R9) a pak teprve potom sem si pořídil shade. Tenkrát kvůli finanční dostupnosti. Dneska momentálně chodím pěškobusem (po nehodě) a stále i když už je to pěkná řádka let, mam jako sen mít doma rapida. Furt. A kdybych měl doma Spartaka, tak sem v sedmým nebi.
Extreme Tyres