-> J3STER 02.08.16 08:34:49: No hurá, som rád, že nie som sám, čo s tým má nekonečné problémy. Už som nevedel, či som ja mentálne retardovaný, alebo je chyba v súčiastkách :) V poslednom období sa s nekvalitou dielov na naše staré škodovky stretávam pravidelne. Nový (originál) diel na škodovku nie je absolútne zárukou kvality, alebo aspoň funkčnosti. To aby človek nakúpil z každého dielu aspoň 5 párov, aby mu pri prípadnom servise aspoň jeden ks zapasoval. A preto na to pomaly ale isto asi hodím bobek.
Ad. zadné bubnové brzdy ala Š130. U mňa by som povedal, že hriadele aj náboje budú relatívne OK, ale mám problém s bubnami. Mám doma 3 páry bubnov, z toho jedny asi poľské alebo maďarské kupované nové pred 5 rokmi, aktuálne s 90 tis. km na hrbe - už kopú (ale dá sa s tým jazdiť). Kúpil som nové talianske - kopali neskutočne. Tak som vytiahol zo zásob nové originály - kopali. Jeden viac a druhý menej. Ten čo kopal viac, sa až tak brutálne zasekával o (jazdené) pakne, že s tým pomaly ani nešlo výjsť z garáže, také rany to dávalo. Dal som ich zrovnať známemu na sústruh a jeden z bubnov stále hádže veľa. Jeden osústružený bubon je na obidvoch stranách nápravy relatívne OK a ten druhý funguje na obidvoch stranách zle.
Takže buď bol aj tento sústružník pod vplyvom, alebo už neviem :-)
No a potom to auto vylaď :/
Mám doma aj nové náboje a hriadele na vlečku, ale ani sa ich tam nebudem pokúšať dávať, aby to nebolo ešte horšie :(