skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tlumiče
prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 07.04.2004 do 31.10.2021, založil/a
Nemáte prosím někdo tip kdo by dokázal zrepasovat tlumiče Gaz? Respektive jedná se mi o jedn přední kus, děkuji
-> stika87 - Maschinenführer 18.01.21 10:38:23: bohužel, pružiny nedělám. Takže okruhove speedpro a nebo tam měl něco Vostrý teď naposled.
-> vhml: -> Tuner#2: takze zadek predek stejne od pulky dal ok dekuju
-> Tuner#2: nemam. mas ? :)
-> stika87 - Maschinenführer 18.01.21 09:39:52: takže předek jen kratší série a zadek máš +90% to není dobré.
Osobně bych na predek dal 70-80kN pružiny a pak to bude cca. vyvážené. Tlumiče jak píše Vhml od půlky dál. Ty 2/3 byly na ostřejší jízdu tak akorát.
Osobně bych na predek dal 70-80kN pružiny a pak to bude cca. vyvážené. Tlumiče jak píše Vhml od půlky dál. Ty 2/3 byly na ostřejší jízdu tak akorát.
-> stika87 - Maschinenführer 18.01.21 09:39:52: zacni s tuhosti od pulky vejs. Na nejmekci je to nastaveny tady a je to strasny.
Na Pačejov to bylo nastavený asi v půlce
Na Pačejov to bylo nastavený asi v půlce
-> Tuner#2: vpredu 260 od FENa nebo od Sakyho ( mam oboje ale nevim ktery maj jake vlastnosti ) vzadu nove kyvkove. auto vevnitr ve standardu motor 136. a jezdeni po okreskach zadne divoceni. jde me o to zda to ma mit nakej pomer predek zadek a nebo jen oboje utahovat az se me to bude zdat ok.
-> stika87 - Maschinenführer: záleží na váze auta, jaké máš pružiny a jaké bude využití auta. Kluci na závody jezdí moje pružiny, vzadu kyvkove a tlumič na cca. 2/3 ale zobecnovat to nejde.
Vyuziji tema. Jak nejlepe nastavit tlumice gaz na skodovce 136. pomer predek zadek nebo nastejno ? dekuji moc.
chyba 3500 jeden ale i tak je to min nez od koni !!

to je jasny a vom v ty svy firme prodava koni a spaxe tam nema ze ? no jinak koni maj 12 poloh utlumu, spaxi 28 poloh utlumu. a zkousel jsem hledem tlumice ktery by za minimalni upravy sli dat do 120 a od koni staly 23580,- par a od spaxu stoje 3500,- par. nevim no je fakt ze na koni jezdili i RS a bylo to noporaziotelny auto, ale bohuzel kdo ma tech +- 24000 aby si mohl koupit koni ?

-> Pepa Popelka:Dík za info dávat to budu na 130,jinak na ty koni mě navedl jeden známej kterej má tunigovou firmu a tvrdí,že "spaxi nemaj úplně ty nejlepší reference".Ještě jednou dík.
2 kurvapes: koni na 120 nesezenes a spaxi mam za to ze taky- jdou sehnat na 130, ale tam musis positat s tim ze zadni jsou o kousek delsi nez ze 120 ! jinak spaxe jsou perfektni v tom ze ńemusis byt odsouzenej k jednomu nastaveni tlumice, pac si muzes ten tlumic kdykoliv "predelat" tim ze povolis nebo utahnes sroubek- ten ma 28 poloch- takze to mas jako kdyby jsi mnel 28 zlumicu a tak muzes zkouset a zkouset ! taky je docela vyhodou jejich cena, pac treba koni pod 15 000,- za dva nesezenes a hlavne nevim jestli by se dali sehnat stejnych rozmeru jako ma 120 u tech Spaxu mas jistotu !! zalezi na tobe jak se rozhodnes, ale ja pujdu do spaxu urcite.

-> Pepa Popelka:Prosimtě jak je to s těma Spaxama,kvalita kde koupit jaký je označení (pro Š 130) zkušenosti atd.Chtěl jsem KONI nic jsem o nich nemohl zjistit.
spaxi na 130 stojej zadni 3500/1 ks a predni 3350/1 ks !! maji 28 poloh nastavitelnosti utlumu ! jo jinak pokad das do 120 horni misi se 130 tak muzes pouzit tlumice ze 130 a ani tam nemusis mit vlecku- je tam je rozdil v tom vrchnim ulozeni- ty 130 jsou dalsi a proto je to ulozeni vys- aby to nenarazelo !!!

-> Baghira: kdyby to byly ty nejtvrdsi tak bych do toho nesel, ale kdyby to byly ty mekci tak asi jo :o)
-> Baghira: OK, dik
-> Honza.net: Uvidíme, říkal, že se mi příští týden ozve, tak bych dal vědět.
-> Baghira: Jestli by jsi mohl opravdu sehnat tu další sadu, tak já bych měl zájem :o)
-> martyCZ: Tak to nevim nevim...:-).
-> Baghira: chtel bych neco na normalni jezdeni :o)
-> martyCZ: Tak bohužel, teď jsem s nim mluvil a už je prodal...ale říkal, že je za tuhle cenu schopnej sehnat ještě jednu sadu...jsou to plynokapalinový, udajně nejtvrdší co dělaj...tak uvidim, co mi řekne.
-> Baghira: to bych mel zajem, nake blizsi info co je to zac?
Kámoš nabízí 4 ks uplně nový zabalený tlumiče Kayaba na 130-rapid za 4000,-.
Doporucis nekoho, kdo je ma v nabidce a je schopen podat blizsi informace, nebo je schopen je dodat? Pokousel jsem se dohledat nejake informace o KAYABY, ale moc toho neni. dik,
O kayaby jsem se zajímal na podzim a zjišťoval jsem ceny. Dělaj 3 druhy. Kapalinový a 2x plynokapalinový (různý tvrdosti). A konkrétně ta nejtvrdší sada vyšla na něco málo přes 6000. Podle mě supr cena. Jinak na eRku mam přitvrzený HP a spokojenost. Kayaby mě lákaj, ale nejsou peňauze. Zajímal by mě rozdíl jízdních vlastností. Asi budou lepší, protože plyňáky jsou plyňáky.
130=vlecka , jen jsem to zduraznil, aby nekdo nezacal psat o provedeni na LR ramena. Protoze to je trochu jina kategorie.
Jinak ty kayaby mi v jedne prodejne uz nabizeli. Podivam se na blizsi info dik,
Jinak ty kayaby mi v jedne prodejne uz nabizeli. Podivam se na blizsi info dik,
Jo jenom malá otázka. HPčka jsou na š120 a š130, to vím. Znamená to, že pokud jsou HP na vlečce, tak jsou to na š130? Asi jo, že. Ale jenom pro jistotu...
Až odejdou tlety co mám, tak by mě docela zajímaly ty plynokapalinové Kayaby.
Dělají hodně typů podle použití.
Dělají hodně typů podle použití.
alien: ja som mal na S125ke monroe... a stali tak ako seria ;) ale ix vlastnosti boli o hodne lepsie... problem je ze sa daju zohnat uz iba tazko a to iba na 120-cku na 130 sa nedaju zohnat ;( teda zadne ;o
Ceny se dost lisi, kolik stoji? Riegger mi rekl dost brutalni cenu, ani se mi nechtelo verit, že to mysli vazne :(
Ja vim, kva-kva-kvalita
/Malokdo si je koupi../
Dost lidi ma v aute HP-ka, ale co ostatni, co se popuziva? Sam mam vlastne plneny a bylo to urcite lepsi, nez serie, ale chci zkusit neco jinyho. Nevite nekdo o novejch HP? Pripadne nekoho, kdo se tim zabejva? Je jasny, ze si muzes nechat postavit celej podvozek na zakazku(jak se ti libi+stavitelny), ale to asi nebude muj pripad a myslim, ze dalsich xxx lidi.. dik za info,
Ja vim, kva-kva-kvalita
/Malokdo si je koupi../
Dost lidi ma v aute HP-ka, ale co ostatni, co se popuziva? Sam mam vlastne plneny a bylo to urcite lepsi, nez serie, ale chci zkusit neco jinyho. Nevite nekdo o novejch HP? Pripadne nekoho, kdo se tim zabejva? Je jasny, ze si muzes nechat postavit celej podvozek na zakazku(jak se ti libi+stavitelny), ale to asi nebude muj pripad a myslim, ze dalsich xxx lidi.. dik za info,
Ja, ja moc love.

problem to neni pokud na to mas penize.. kdyz si koupis stelovatelny SPaxy tak si to dotvoris podle prani. ale malokdo si je koupi-)
Jaký používáte tlumiče na svejch autech?
A s jakejma pružinama? (+výztuhy přední a zadní nápravy/vlečka dle LA)
Je to věda, postavit dobrej podvozek. Počítal jsem s tím, že pro začátek použiju HP Sport, ale už je prej nedělaj a ani dělat asi nebudou. :(
A s jakejma pružinama? (+výztuhy přední a zadní nápravy/vlečka dle LA)
Je to věda, postavit dobrej podvozek. Počítal jsem s tím, že pro začátek použiju HP Sport, ale už je prej nedělaj a ani dělat asi nebudou. :(