skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problém s rádiem :(
21:26:18
13.02.2006
13.02.2006

Tuner#2 - zrušená registrace
-> PeterP136: No co k tomu dodat, jen to, že za 5.000,- už seženeš základní Alpinu (umí i ten shit formát MP 3) a zvukově bude úplně někde jinde než ta Orava a to jsem Ti předtím taky psal. O tom jak je konstruovaný konkrétní typ repro - to nemůžu vědět, ale v dobách kdy koupíš plazmu z Japonska od Piooneru za 99.000,- a na vzhled tu samou prodávají v Makru za 74.000,- ale s úplně jinou generací obrazovcky a elektroniky se nedivím ani přívodům signálu k cívce třeba poměděnou kaničkou :o)) ale v normálních případech je to tak jak píše King. BTW: ten Tvůj poslední příspěvek ohledně nápravinice byl také moc poučný :o))
14:30:41
12.02.2006
12.02.2006

King
2 Fantozzi: To vubec nebylo mym cilem :) My se s PetouP mame docela radi, protoze co se skadliva, rado se miva, vid Peto? :)
Jde o to, ze se navazel do lidicek, ktery si to , aspon v mych ocickach, nezaslouzi, kdezto Brouci Pytlici si vesele mudruji dal
Jde o to, ze se navazel do lidicek, ktery si to , aspon v mych ocickach, nezaslouzi, kdezto Brouci Pytlici si vesele mudruji dal

12:07:13
12.02.2006
12.02.2006

Fantozzi
-> King: no, tak teď Peter virtualne sejme i tebe :-)
23:56:33
11.02.2006
11.02.2006

King
2 PeterP: "TO len poskodene alebo pokrivene cd neznieslo vystredovacie otacky."........tak tenhle vyrok to zacal

Takze resume : zadny "vystredovaci otacky" se v zadnym typu CD mechaniky nekonaj a nikdy nekonaly. Bud sis nekde precet blabol nebo udelal mylnej zaver vlastniho vyzkumu a tim jak ses to snazil obhajovat tema nabobtnalo a ponekud zneprehlednelo. Nema cenu kolem sebe kopat - cim vic se do hovna stoura, tim vic smrdi :)
Ad privody od svorek ke kmitacce v reprakach. Jeste jsem nevidel reprak, kde by privod byl delanej "pokovenym provazkem". Pouziva se medena licna spletena ze spousty tenkych zil. To muselo bejt nejaky cost-reduction solution nejakyho zmrdimanagora :)

Takze resume : zadny "vystredovaci otacky" se v zadnym typu CD mechaniky nekonaj a nikdy nekonaly. Bud sis nekde precet blabol nebo udelal mylnej zaver vlastniho vyzkumu a tim jak ses to snazil obhajovat tema nabobtnalo a ponekud zneprehlednelo. Nema cenu kolem sebe kopat - cim vic se do hovna stoura, tim vic smrdi :)
Ad privody od svorek ke kmitacce v reprakach. Jeste jsem nevidel reprak, kde by privod byl delanej "pokovenym provazkem". Pouziva se medena licna spletena ze spousty tenkych zil. To muselo bejt nejaky cost-reduction solution nejakyho zmrdimanagora :)
23:15:43
11.02.2006
11.02.2006

Fantozzi
-> PeterP136: problém všech novaline, sencorů, orav a podobných rádií je zvuk. To rádio může být sebe líp vybavený, ale hraje jak ze skříně na sebelepší aparatuře. Tolik moje osobní zkušenosti. Měl jsem medion, sencor, novaline - kvůli ceně a posléze kvůli zlodějům a co se týče vybavení, byly na tom nadprůměrně. funkčně se rovnají, někdy dokonce překonávají renomovanější značky, ale bohužel, kdžy jsem si pak pořídil panasonika, o kterým si nemyslím, že by to byl bůhví jakej high-end, už bych zpátky na tyhle nízkorozpočtový rádia nepřesedlal.
Mám spoustu kamarádů, kterým vyhovují. Po zvuku požadují - Hlavně aby to dunělo a o vyváženosti zvuku je nepřesvědčím, pak uznávám že takovýto rádio může vyhovovat. Jestli ale chce mít někdo vyrovnaný a dynamický zvuk, měl by se podle mého radši poohlídnout po "lepší" značce. Tím dogmaticky netvrdím, že nejnovější oravy na tom nebudou dobře, neslyšel jsem je. Jen tady jde o to, že ty rádia se valí na jedné lince v číně, jenom se přetisknou loga, takže prostě rozdílu moc nevěřím, dokud neuslyším ;-)
Mám spoustu kamarádů, kterým vyhovují. Po zvuku požadují - Hlavně aby to dunělo a o vyváženosti zvuku je nepřesvědčím, pak uznávám že takovýto rádio může vyhovovat. Jestli ale chce mít někdo vyrovnaný a dynamický zvuk, měl by se podle mého radši poohlídnout po "lepší" značce. Tím dogmaticky netvrdím, že nejnovější oravy na tom nebudou dobře, neslyšel jsem je. Jen tady jde o to, že ty rádia se valí na jedné lince v číně, jenom se přetisknou loga, takže prostě rozdílu moc nevěřím, dokud neuslyším ;-)
14:31:09
11.02.2006
11.02.2006

PeterP136
-> Fantozzi:
-> Tuner#2: Co keby ste si zalozili nejaku temu, kde sa budete vytesovat nad svojimi vedomostami, ked nie ste ochotni precitat si prispevok aj niekoho druheho. ALe ked mozem tak vas poprosim ked si uz moje prispevky neprecitate, tak aspon nepiste ze som blbec, ktory sa nicomu nerozumie. Vezmem argumenty, v ktorych mi napisete v com sa mylim, ale neberiem slova: nerozumies sa tomu tak drz hubu a ani to ked mi napisete ze nieco co som nenapisal je blbost a preto by som mal drzat hubu.
K tym repro pionier, ked si uz taky mudry si mi mohol napisat ci vsetky repraky maju ako privod k cievke pokoveny "spagat" a ak ano, tak preco, pretoze o jeden reprak som takmer prisiel prave vdaka tomu uzasne premyslenemu privodu. Takisto som napisal, ze sa mi pionieri zdaju byt oproti ar slabe, lebo pienerom drzia membrany poplastovane testilie zatial co ar maju membranu zavesenu na neoprene. AK je to blbost, nic ti nebranilo zotriet ma a ostatnych poucit, kedze ja som "nepouucitelny" :), lenze ty si napisal, ze sa tomu nerozumiem a bodka. Samozrejme obe repro v rovnakej cenovej relacii.
O orave si mohl napisat, v com su smejdy, ale nikde nic. Netvrdim, ze orava za 5litrov strci do vrecka nejake voodoo za 20, ale tak sa mi zda ze mas zo mna taky pocit.
ALe radsej uz na tuto "diskusiu" kaslem, lebo je to ako klopkat na strom, tam aj tak neotvoria aj ked by boli vsetci doma :).
-> Tuner#2: Co keby ste si zalozili nejaku temu, kde sa budete vytesovat nad svojimi vedomostami, ked nie ste ochotni precitat si prispevok aj niekoho druheho. ALe ked mozem tak vas poprosim ked si uz moje prispevky neprecitate, tak aspon nepiste ze som blbec, ktory sa nicomu nerozumie. Vezmem argumenty, v ktorych mi napisete v com sa mylim, ale neberiem slova: nerozumies sa tomu tak drz hubu a ani to ked mi napisete ze nieco co som nenapisal je blbost a preto by som mal drzat hubu.
K tym repro pionier, ked si uz taky mudry si mi mohol napisat ci vsetky repraky maju ako privod k cievke pokoveny "spagat" a ak ano, tak preco, pretoze o jeden reprak som takmer prisiel prave vdaka tomu uzasne premyslenemu privodu. Takisto som napisal, ze sa mi pionieri zdaju byt oproti ar slabe, lebo pienerom drzia membrany poplastovane testilie zatial co ar maju membranu zavesenu na neoprene. AK je to blbost, nic ti nebranilo zotriet ma a ostatnych poucit, kedze ja som "nepouucitelny" :), lenze ty si napisal, ze sa tomu nerozumiem a bodka. Samozrejme obe repro v rovnakej cenovej relacii.
O orave si mohl napisat, v com su smejdy, ale nikde nic. Netvrdim, ze orava za 5litrov strci do vrecka nejake voodoo za 20, ale tak sa mi zda ze mas zo mna taky pocit.
ALe radsej uz na tuto "diskusiu" kaslem, lebo je to ako klopkat na strom, tam aj tak neotvoria aj ked by boli vsetci doma :).
03:02:59
02.02.2006
02.02.2006

Fantozzi
-> PeterP136: Já už nemám slov. Uznávám, že máš pravdu, jsi odborník na slovo vzatý. Já mluvím z cesty, Tuner nedělá nic jinýho, než vkládá do cizích úst svoje vymyšlený bláboly a Orava je špička, kam se hrabe Sencor...
Snažím se Ti něco vysvětlit, napíšu i zdroj, kde je o tom něco málo k přečtení na vysvětlenou, ale Ty si stejně meleš svou a navíc trošku zcestně...
Snažím se Ti něco vysvětlit, napíšu i zdroj, kde je o tom něco málo k přečtení na vysvětlenou, ale Ty si stejně meleš svou a navíc trošku zcestně...
13:05:18
01.02.2006
01.02.2006

-> PeterP136: Jaký odstranění vibrací? Ty si vážně pořád myslíš, že se to CD nějak záhadně vycentruje při té vyšší rychlosti, která je jen a jen kvůli načtení!? Stejná rychlost se objeví pokud dáš povel mechanice aby otevřala nějaký velký soubor, tak podle Tebe se vystřeďuje i v tomhle případě? já Tě fakt nechápu a nevím co mě napadáš, že Ti mezi prsty podkládám slova co jsi neřekl... Mám v dobré paměti ty "slova odborníka" hledně repro Pioneer, rádiích Orava apod.
23:55:08
31.01.2006
31.01.2006

Pilot 105
-> PeterP136: Něco o funkci, principech a technologiích okolo CD se dočteš zde.
www.cdr.cz/
Zkus jim svůj názor napsat do diskuze, uvidíš co ti odpoví.
www.cdr.cz/
Zkus jim svůj názor napsat do diskuze, uvidíš co ti odpoví.
20:20:35
31.01.2006
31.01.2006

PeterP136
-> Fantozzi: Vyzera to tak, ze si ako tuner, pises o niecom co som nenapisal, a tvrdis, ze su to blbosti. Hmm. Zaujimave. Jednak opakujes moje slova, ze ten magnet pritlaca cd na unasac a za druhe mylis, sa ak tvrdis, ze som pisal o tom, ze ten magnet nieco stredi. Prosim, nevkladaj mi pod prsty slova, ktore som nenapisal. Dufal, som ze len tuner robi take veci.
-> fine_ray: O gyroskopickom jave nieco tusim, ale kedze sme ho na fyzike nepreberali neodvazujem sa povazovat za co i len amatera v tejto oblasti. Ale co sa tyka roztocenia pohybom ruky, tak mam pocit, ze si sa trosku prepocital :). Co si mal z matiky? Skus si prepocitat obvodovu rychlost cdcka len pri citani v beznej (vlastne vybehovej) 50x cdromke. Ak sa ti co i len takto podari rukou roztocit cd, tak skladam capicu a hlboko sa klaniam..
Dobre, tak ked ste taki odbornici, tak mi popiste co sa vlasten deje:
cd sa nasunie nad unasac. Unasac sa zdvihne a kedze ma jadro z magnetickeho kovu, pritlacny tanierik so stalym magnetom nan prichyti CD. POtom sa rychlo roztoci, pricom so stupajicimi otackami sa najpr stupnuju vibracie a potom naopak klesaju. Nasledne otacky klesnu a potom sa este kusok zvysia, aj ked ani zdaleka na tie uvodne. CD vsak v mechanike uz vobec nevibruje, aj ked povodne vibrovalo aj pri nizsich otackach. Je mozne ze som si to pomylil s niecim inym, ale mne to pripada ako vystredenie. To ze nie kazda mechanika to tak robi mi nedocvaklo, za to mate pravo do mna hodit zhnitu zeleninu alebo ovocie, idealny priklad su nacvakavacie.
Ale naco to pisem, ved tu aj tak nikto necita moje prispevky, staci ze tuner napise ze tomu nerozumiem, a vsjo jasno. Ako pisal karol kveten: howgh.
-> fine_ray: O gyroskopickom jave nieco tusim, ale kedze sme ho na fyzike nepreberali neodvazujem sa povazovat za co i len amatera v tejto oblasti. Ale co sa tyka roztocenia pohybom ruky, tak mam pocit, ze si sa trosku prepocital :). Co si mal z matiky? Skus si prepocitat obvodovu rychlost cdcka len pri citani v beznej (vlastne vybehovej) 50x cdromke. Ak sa ti co i len takto podari rukou roztocit cd, tak skladam capicu a hlboko sa klaniam..
Dobre, tak ked ste taki odbornici, tak mi popiste co sa vlasten deje:
cd sa nasunie nad unasac. Unasac sa zdvihne a kedze ma jadro z magnetickeho kovu, pritlacny tanierik so stalym magnetom nan prichyti CD. POtom sa rychlo roztoci, pricom so stupajicimi otackami sa najpr stupnuju vibracie a potom naopak klesaju. Nasledne otacky klesnu a potom sa este kusok zvysia, aj ked ani zdaleka na tie uvodne. CD vsak v mechanike uz vobec nevibruje, aj ked povodne vibrovalo aj pri nizsich otackach. Je mozne ze som si to pomylil s niecim inym, ale mne to pripada ako vystredenie. To ze nie kazda mechanika to tak robi mi nedocvaklo, za to mate pravo do mna hodit zhnitu zeleninu alebo ovocie, idealny priklad su nacvakavacie.
Ale naco to pisem, ved tu aj tak nikto necita moje prispevky, staci ze tuner napise ze tomu nerozumiem, a vsjo jasno. Ako pisal karol kveten: howgh.
10:43:08
30.01.2006
30.01.2006

-> Hanuš: Tak mě řekni, které repro 2.1 hraje lépe než ty geniusy - taky jsem je už párkrát slyšel a za tu cenu je to slušný a za tím si stojím. Je fakt, že dobré repro bez kompromisů začíná někde v cenové hladině mých reproduktorů doma, ale to je pro většinu lidí utopie a je to desetinásobek ceny těchdle repro.
10:49:05
28.01.2006
28.01.2006

Fantozzi
-> Max: hlavně, že mu už hraje, ne? 

10:18:39
28.01.2006
28.01.2006

Max
no příspěvků je tu spousta....ale pořád nevim,co měl kirri s tim rádiem...
23:49:48
27.01.2006
27.01.2006

Fantozzi
-> Hanuš: já jsem teda spokojenej. Je jasný že od toho nemůžu očekávat zázraky, ale když mám woofer na cca 10 hodin, tak je to na hudbu slušný. Ten bass tam je a když se dobře umístí, tak to docela slušně hraje. Jinak - zase vzhledem k velikosti a výkonu - mě překvapilo, jak dokáží basy podat i přední satelity. Velice dobře :-) Pozn. - myslím středobasové frekvence, ne to, co má zvládat woofer. Neznám řešení, byť 2.1, které by mi za podobnou cenu udělalo tolik muziky.
Za víceméně dobře provedené bedničky k počítači jde označit třeba AQ M21 ( obchod.aq.cz/index.php?st atus=sub... ). Je to čistý stereo a cena je o 1500 vyšší, než jsem dal za Geniuse. Myslím, že zvuk M21 je plně srovnatelný s předními satelity HT 5.1.
Za víceméně dobře provedené bedničky k počítači jde označit třeba AQ M21 ( obchod.aq.cz/index.php?st atus=sub... ). Je to čistý stereo a cena je o 1500 vyšší, než jsem dal za Geniuse. Myslím, že zvuk M21 je plně srovnatelný s předními satelity HT 5.1.
18:14:30
27.01.2006
27.01.2006

Hanuš
Nebo už jsem hluchej...

18:13:56
27.01.2006
27.01.2006

Hanuš
-> Tuner#2: Ted s tebou nemůžu souhlasit. Geniuse 5,1 nebrat. Původně jsem si je chtel koupit, v recenzích je všude chválí, ale když jsem je slišel tak mi hodně zklamaly... Čekal jsem, že zvuk nebude ůplně dokonalej, ale co předvádí "subwofer! není zvuk ale hluk. Raději než 5.1 je lepší kouppit pořádný 2.1 a zvukově to bude podstatně lepší. Touto cestou jsem se vydal já ..

12:39:15
26.01.2006
26.01.2006

-> Fantozzi: JJ za tu cenu jsou ty Geniusy hodně slušný řešení zvuku k PC.
12:36:22
26.01.2006
26.01.2006

Fantozzi
-> Tuner#2:
já měl do nedávna na přehrávání stařičkou Teslu, krásnej stroj, ale šel do zkušebny naší kapely, kde po vyčištěíní vyměnění displeje dál slouží :-) A kvůli jiným finančním prioritám teď vekerý multimedia obstarává můj tichej počítač, LCD s televizí a repro Genius HomeTheatre 5.1, což je super počin, protože za 3000 to hraje srovnatelně s daleko dražšíma sestavama. Akorát Výkonově to je na hraně, protože tam, kde si dražší repra spokojeně předou, já jedu na hranici, ale i s těmi 15W na satelit jde udělat pěkný divadlo :-)

12:26:13
26.01.2006
26.01.2006

-> Fantozzi: Taky se snažíš a je vidět, že tomu i rozumíš. S tou mechanikou bez přítlačného talíře je to jen a jen o ušetření místa a zlevnění výrobních nákladů - mechanika bez kompromisů je na odkazu od firmy Teac a nebo modifikace Sony mechanik v přehrávačích Accuphase...
12:15:01
26.01.2006
26.01.2006

Fantozzi
-> fine_ray: se taky snažím, neeee? 
-> PeterP136: ještě k těm tenkým mechanikám - všimni si, že tam se cd na trn nacvakává přímo, takže ödpadá přitlačování shora, ale jak psal Tuner, že by to byl zas takovej zázrak...

-> PeterP136: ještě k těm tenkým mechanikám - všimni si, že tam se cd na trn nacvakává přímo, takže ödpadá přitlačování shora, ale jak psal Tuner, že by to byl zas takovej zázrak...

11:03:18
26.01.2006
26.01.2006

fine_ray
-> Tuner#2: to je dobře! Tě fandim! PS: To co si radil mě, zatim vždycky fungovalo, takže to tak beru

10:57:18
26.01.2006
26.01.2006

-> fine_ray: Však taky za pravdu bojuju a statečně :o))
10:43:45
26.01.2006
26.01.2006

fine_ray
cháááá, prej vystřeďovací otáčky?? kvucí co ste měli z fyziky?? chá.. hele zkuste si dát cd na obyčejnou tužku (radši na kulatou, na tej šesti-hranej by vám malinko drncalo
) a roztočte to jednoduchým pohybem ruky, chcete mi říct že se jako vystředí? to je to samý jak na tom trnu v rejdiu (bo cd-cikánce) NIKDY nesedne úúúúplně přesně na ten trn. Žádný vystředěvací otáčky tam nejsou.. achjo Honzo se vlastně divim že se vydržíš přít.. dyť to je jak "hrách na stěnu házet" (ále co, za pravdu se má bojovat!)
PS: víte co je gyroskopický jev, nebo gyroskpopická síla?
PS2: k roztrhávání CD u PC.. už se taky viděl.. jednou to bylo noname CDem, jednou Verbatimkou a jednou křivou osičkou na motůrku mechaniky. Jo pro rejpaly CDromek rozebráno pár a cd radii taky dost, a komponentů na CD bezpočet..
teď mě taknapadlo ke vzduchu kolem rotujícího kotouče (ať sebe hladšího) dochází.. i při malejch rychlostech
ale samozřejmě úměrně (např v Hardisku uvnitř sem několikrát viděl jakoby filtr..piják.. nevim jak to nazvat, co je skoro u ploten a brání tomu aby se uvnitř neutvořil větší vír a zřejmě nezvedal hlavičku od ploten...) ale tohle jen jen úvaha.. rád si jí necham vyvrátit

PS: víte co je gyroskopický jev, nebo gyroskpopická síla?
PS2: k roztrhávání CD u PC.. už se taky viděl.. jednou to bylo noname CDem, jednou Verbatimkou a jednou křivou osičkou na motůrku mechaniky. Jo pro rejpaly CDromek rozebráno pár a cd radii taky dost, a komponentů na CD bezpočet..
teď mě taknapadlo ke vzduchu kolem rotujícího kotouče (ať sebe hladšího) dochází.. i při malejch rychlostech

10:26:17
26.01.2006
26.01.2006

-> PeterP136: www.teac-esoteric.de/en/e
so_en.html
Klikni na SACD/DVD a pak model UX-1
Takhle vypadá jedna z nejlepších mechanik na světě co jsem měl v ruce a žádné vystřeďování taky nemá...
Klikni na SACD/DVD a pak model UX-1
Takhle vypadá jedna z nejlepších mechanik na světě co jsem měl v ruce a žádné vystřeďování taky nemá...
10:19:58
26.01.2006
26.01.2006

-> PeterP136: Jsem taky nekuřák, takže to neklapne :o)) ale co tu pořád píšeš za nesmysli. Zacvakávací mechanikdy v noťasu a nebo v discmenech se používá proto, že nepotřebuje ze shora přítlačný talíř (ať už plastový nebo magnetický) a tím je mechanika tenčí a skladnější. V žádném případě to není kvalitní mechanika, ale shit a zas jen pouze ušetřili na výrobě. To středění nemá žádná mechanika na světě - kdy už to proboha pochopíš???
23:45:20
25.01.2006
25.01.2006

Fantozzi
-> PeterP136: ale ten magnet není středění, kup si únorový chip, zrovna je tam o tom zmínka ;-) Ten magnet tam není z důvodu aby cd neházelo v horizontální, ale vertikální rovině. To znamená, aby bylo pevně přitlačený. Jestli tomu ale říkáš středění, pak chápu, co se nám snažíš vysvětlit ;-) Ale rychlost otáčení po zasunutí mechaniky s tím, jářku, nemá co dělat
22:56:33
25.01.2006
25.01.2006

PeterP136
-> Fantozzi: Zvrchu sa v nej cd chyta ako? U tych dvoch co som mal rozobratych (32 a 24) bol zhora magnet.
22:46:48
25.01.2006
25.01.2006

Fantozzi
-> PeterP136: Nooo, ze zvědavosti jsem si rozdělal jednu polofunkční CD-ROM, 32x, rok 1998, Aopen. A po středění ani stopa, tak nevím :-/
22:26:18
25.01.2006
25.01.2006

PeterP136
-> Tuner#2: Sypem si hlavu na popol, alebo tak nejako. Ved pred sebou mam uz modernejsiu "zacvakavaciu" mechaniku v notebooku. Tam sa uz fakt nic nestredi. Mozno to este niektore mechaniky pouzivaju, ale ako to tak vyzera tak dnes je uz presnost naozaj inde nez v casoch 32x. nejako som pozaostal :).
K tomu "zahrievaniu" radia, vidim, ze sme sa nakoniec nejako zhodli, ked sme obaja kusok popustili :), tak zakopme pls. vojnovu fajku a vyhulme sekerku, aspon obrazne kedze nefajcim.
K tomu "zahrievaniu" radia, vidim, ze sme sa nakoniec nejako zhodli, ked sme obaja kusok popustili :), tak zakopme pls. vojnovu fajku a vyhulme sekerku, aspon obrazne kedze nefajcim.
19:49:21
25.01.2006
25.01.2006

Fantozzi
Já si vščera pořídil Panasonic CQ-C1301NE za 2990 v aci a taky jsem spokojenej jak želva, páč po tom co mi ukradli předchozí rádijko jsem tam měl jenom tunerem oplývající philips
17:56:12
25.01.2006
25.01.2006

-> pajavlk: Ano to je pravda - třeba Clarion doporučuje sklon max. 30°a proto mám panel na rádio vytvořen svépomocí. Pioneer umí např. 60° ale vždy je lepší když je co nejvodorovněji, pak totiž nepůsobí na laser gravitace v tom smyslu, že má snahu ujíždět ze čtené stopy dolů (když je moc nakloněné)
Pro rýpali gravitace na něj samozřejmě působí vždy, ale pro vysvětlení jsem to napsal v rychlosti tak jak jsem to napsal :o))
Pro rýpali gravitace na něj samozřejmě působí vždy, ale pro vysvětlení jsem to napsal v rychlosti tak jak jsem to napsal :o))
16:59:30
25.01.2006
25.01.2006

pajavlk
Tuner#2: jo v poho sme si jen nerozuměli .. já netvrdil že se to cd vystřeďuje to sem právě čet poprvé tady tak sem se na to ptal jestli to je kvůli tomu ty rychlosti na začátku takže sečteno, zjištěno a podtrženo
btw. v jiný diskuzi se psalo o tom že rádio na cd může pracovat jen v určitým úhlu naklonění ? prý když je třeba v klasickém Lkovém panelu tak sklopený tak to nehraje jak by mělo ?

14:54:24
25.01.2006
25.01.2006

Borin - Král tuzerů
-> kirri: JJ co s ním bylo ???
14:48:08
25.01.2006
25.01.2006

-> kirri: A co tomu bylo?
14:31:26
25.01.2006
25.01.2006

kirri
hele hoši kdyby to někoho zajmalo, tak už mi to zase hraje

12:43:15
25.01.2006
25.01.2006

-> pajavlk: Celá diskuze byla o tom, že ce CD v mechanice prý nějak vystřeďuje (čož je jak píšeš i Ty pěkná blbost) a že se roztáčí rychle právě kvůli tomu vystředění (což je další blbost, protože se roztáčí kvůli načtení dat a ne nějakému vymyšlenému středění). Promiň, že jsem tak vystartoval, ale asi jsem Tvůj dotaz špatně pochopil v eufórii těch blábolů o mechanikách zde před tebou psaných...

21:42:05
20.01.2006
20.01.2006

pajavlk
Tuner#2: věř že cd-rom mechanik sem v životě rozebral a složil hodně takže vím po mechanický stránce dobře jak to v nich pracuje a nepíšu to stylem jako bych sežral šalamounovo hovno..nemůžu vědět všechno proto se slušně ptám tak nevim proč odpovídáš jak kdybych byl úplnej debil. krom toho já se ptal proč to dělá klasická cdromka u kompu ale ty si asi myslel klasickou audio mechaniku.. btw. viděli ste někdy jak rychle se staví čočka v čtecí hlavě pomocí neodymových magnetů a cívek ? mrtě rychle okem to ani zaregistrovat nejde takže nějaký to menší házení céda spolehlivě čočka svým pohybem vykompenzuje a z hlediska mechaniky po vložení céda se přece nic vystředit nedá když cédo pasuje přesně na ten hnací kužel od krokovýho motorku nebo ne ?
Fantozzi: díky za odpověď tohle sem chtěl vědět
Fantozzi: díky za odpověď tohle sem chtěl vědět

01:17:47
19.01.2006
19.01.2006

Pet
-> Tuner#2: CD tam bylo daný určo dobře, přece jenom sem jí měl novou, tak sem si dával eště bacha
A jestli to bylo médiem nebo vadou mechaniky to těžko říct, ale medium byla verbatimka 

15:09:29
18.01.2006
18.01.2006

Fantozzi
-> pajavlk: už jsem to tady psal, že se CD-Rom po vložení rozjede na plný otáčky aby co nejrychleji načetla data a byla připravená k použití.
15:07:28
18.01.2006
18.01.2006

Fantozzi
:-) s multidiskem mám i já zajímavou příhodu - kámoš mi vypálil NeedForSpeed III, v té době nejnovější hit a hned poprvé, kdy jsem to CD dal do mechaniky, tak jak se roztočila, tak strjhla celou reflexní vrstvu. A od té doby jedu jenom na Verbatim. I když teď mi na stole leží spindl Sony CD-R :-)
11:53:41
18.01.2006
18.01.2006

kirri
-> Tuner#2: já to chápu, upřímě, je mi jedno jestli bude opravený, když poběží tak jak má.
Jinak elektroniku kupuju vždycky ve specializované prodejně, pokud je to možný, přes internet vyberupodle toho co jaká věc umí a du tam z víceméně ucelenou představou co chci, jo stane se, že mě doporučej jinou věc, ale vždycky to byla ta lepší volba :)
Jinak elektroniku kupuju vždycky ve specializované prodejně, pokud je to možný, přes internet vyberupodle toho co jaká věc umí a du tam z víceméně ucelenou představou co chci, jo stane se, že mě doporučej jinou věc, ale vždycky to byla ta lepší volba :)
11:51:35
18.01.2006
18.01.2006

-> King: Teď už je to v poho, jen jsem měl poslední dobou takový pocit... no nic, nebudu to už rozvádět, ale s tím vyrojením odborníků s Tebou souhlasím.
11:49:37
18.01.2006
18.01.2006

-> kirri: Až po třetí reklamaci, kdy důvod reklamace byl stejnej 3 x za sebou
ještě že to tak je, jinak už by nebyl žádný kamený krám, jen supermarkety, kde tomu nikdo stejně nerozumí... Já vím, z hlediska Tebe je to blbý, ale beru to z postoje prodávajícího.

11:47:59
18.01.2006
18.01.2006

-> Pet: To, že Ti CD-ROM mechanika "roztřelina CD, mohlo a bylo na 99% tím, že buď jsi ho neúplně položil na šuplík mechaniky a když zajede CD a trn ho ze spoda nabere tak, že ho skřípne a Cd nezapadne přesně na unašeč, tak samo při roztočení tím, že není uchycenu škrtne o mechaniku a může se i rozpadnout. Další věc co to mohla způsobit byl otřepek na hraně vnitřního otvoru a díky tomu opět nesedlo CD celou plochou na unašeč a roztočením se rozbije. Tomu se dá předejít otočením na prstu a pokud Ti něco "škrábne", tak třeba otočením na tvrdé tužce ty hrany srazit, ale u kvalitních médií TDK a Verbatim jsem se s tím nikdy nesetkal - u Multidisků je to běžná závada.

11:44:51
18.01.2006
18.01.2006

kirri
-> Tuner#2: Hele to je pravidlo, že si vemou kus a daj ti novej teprve až ho 2x vyreklamuješ??? Tzv. pravidlo 2x a dost? Něco mě tam žbleptal ten co mě přijímal tu reklamaci..... :-/
11:42:23
18.01.2006
18.01.2006

-> PeterP136: Já jsem psal už na začátku, že je nejlepší pouštět audio celkově až když se interiér auta drobet prohřeje a pak teprve zapnout rádio a "rozehřát" ho nejprve na tuner, protože tam nemáš žádné mechanické prvky jako u CD a ohřátím koncáku při hraní, se pak prohřeje i celé rádio a může se vesele pouštět. To je můj názor, jak předejít případným poruchám v budoucnu.
11:38:28
18.01.2006
18.01.2006

-> pajavlk: O tom, že by se CD mechanika roztočila nějakou větší rychlostí teda fakt nevím, měl jsem rozebráno kvůli čistění už nepřeberné množství CD přehrávačů včetně svého a vždy se disk roztočí a naběhne pokud dáš play na první skladbu a rozdíl mezi rychlostí načítání a rychlostí čtení první skladby teda rozhodně není!!! Ano na konci, lépe řečeno u okraje disku je rychlost otáčení menší, ale to je dané tím, že rychlost pohybu disku nad laserem musí v každé části stejná. Pokud jsi ve svém životě viděl tam max. CD-ROMku, tak se ani Tvému příspěvku nedivím, ale CD-ROM se rychle roztočí i v průbehu čtení, kdy po ní chceš třeba otevřít nějaký větší soubor a bez toho aby to četla třeba 52x rychleji by jsi u Toho strávil mládí - to je důvod i rychlého roztočení na začátku a rozhodně to není kvůli nějakému středění disku. To je největší blábol a nechápu ho...
08:17:21
18.01.2006
18.01.2006

kirri
-> U-Geen: jojo, no šak Favorit je taky jen tak auto :) jinak co se mi líbí je pioneer DEH-P5730MP, ale v zeleným podsvětlení, stejně bojím aby to v autě nevypadalo jak v cirkuse :)
23:24:41
17.01.2006
17.01.2006

King
2 Tuner2: Chlape, tak to tolik neres :) Psi stekaji, ale karavana jde dal
Jinak se pripojuju tusim k Fantozzimu s nazorem, ze se nam tu jako houby po desti mnozi Brouci Pytlici (pre slovakov - Chrobak Vreco :), co svoje casto rachlokvasene zkusenosti s dost chabym teoret. backgroundem prezentujou jako jedinou neochvejnou pravdu.

23:14:49
17.01.2006
17.01.2006

King
2 PeterP: Prosim te a o tom "stredeni" audio CD ses dozvedel z jakyho zdroje?