-> dragon_cb_cz 08.06.15 12:25:59: LPG bych nechtěl určitě. Tuner ho tedy jezdí a zatím OK, ale moc kladných reakcí jsem na to v kombinaci 2.5T nečetl. E85 jsem zatím nestudoval, takže nevím ani co to obnáší.
Neprodávali náhodou u obou značek Bi-Fuel už od novoty?
skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Volvo, Saab a jiná sobí spřežení...
-> Jirik_Tuňák1983: LPG nevím jak u Volva, ale u Saabů, speciálně těch starších s Trionicem, to prý je víc vzteku než užitku. E85, to je jiná story, pokud by přestavba byla stejně triviální jako u Soba (flash software v ECU a po nějakej době výměna palivovýho filtru), tak proč ne... já do ní asi půjdu, čekal jsem jak se vyvrbí situace okolo daňovýho zvýhodnění, ale vypadá to, že zůstane, takže to tam asi brzo půjde.
-> Power of Bass 05.06.15 21:46:30: Přestavbu na E85 nemám, ani nevím jestli bych chtěl E85 nebo LPG, spíše ne.
Venku (trochu města, okreska, dálnice) svižnou jízdou s častou akcelerací se dá jet tak za 7 - 7,5 litru s obsazeným autem.
Možná míň, ale to jsem nezkoušel.
Ve městě počítej tak 11,5 litru, mám AWD (2.5T), takže je tam něco navíc oproti FWD.
Vyjma nafťáků a Rka jsou to pětikvalty. Pozitivní ale je, že to točí stejně jako většina aut na šestku a dá se s tím jezdit v podstatě od volnoběhu.
Otázkou je, zda s tím vydržíš jezdit na spotřebu, mě to osobně nebaví. Vilva nebyla nikdy nějakým zvláštním vzorem spotřeby, ale o to tady moc nejde.
Ještě doplním, že s VELKÝM sebezapřením jsem jezdil nějakou dobu město a blízké okolí za 9,6 při krátkých trasách do 12 km.
Venku (trochu města, okreska, dálnice) svižnou jízdou s častou akcelerací se dá jet tak za 7 - 7,5 litru s obsazeným autem.
Možná míň, ale to jsem nezkoušel.
Ve městě počítej tak 11,5 litru, mám AWD (2.5T), takže je tam něco navíc oproti FWD.
Vyjma nafťáků a Rka jsou to pětikvalty. Pozitivní ale je, že to točí stejně jako většina aut na šestku a dá se s tím jezdit v podstatě od volnoběhu.
Otázkou je, zda s tím vydržíš jezdit na spotřebu, mě to osobně nebaví. Vilva nebyla nikdy nějakým zvláštním vzorem spotřeby, ale o to tady moc nejde.

Ještě doplním, že s VELKÝM sebezapřením jsem jezdil nějakou dobu město a blízké okolí za 9,6 při krátkých trasách do 12 km.
-> MajoLR 07.06.15 23:01:21: Aneb jak ze sebe udělat idiota snadno a rychle.
-> palinator: Kdo mluví o racionalitě, já hledám jen racionalizaci
-> Jirik_Tuňák1983: O tolik horší než Aero to nebude
A pak si dám ten inzerát "Koupím pole. Zn: ropná" 

-> Jirik_Tuňák1983: O tolik horší než Aero to nebude

JAKÉ VOLVO SE VÁM LÍBÍ???
Žádnééé...

-> dragon_cb_cz 07.06.15 22:37:49: Tak ještě ropnej vrt k tomu. 

-> dragon_cb_cz:
Racionální to nebude nikdy.
Racionální to nebude nikdy.

Já se poslední dobou čím dál víc zakoukávám do S60R... jen mám trochu problém s hledáním racionalizace, proč to koupit - přeci jen oficiálně hledám nástupce za dehtovou oktávku na dojezdy do práce
Zajímavý je, že od ženy to mám schválený...

-> Power of Bass 05.06.15 21:46:30: Dám pak vědět, teď lepím obklady na hajzlu a měl bych opatlanej telefon. 

-> Nwkt 06.06.15 10:44:21: Přesně tak. Ale než jsem ho nahmatal, tak jsem si rozšteloval celou sedačku. 

-> Jirik_Tuňák1983:
chleba určitě spadnul namazaným dolů

-> Jirik_Tuňák1983 30.05.15 19:57:19: paráda :)
jestli se můžu zeptat zakolik s tím lítáš? a nemáš přestavbu na E85 ? :) do budoucna mě S80/V70 hodně lákají.. :P
-> Jirik_Tuňák1983 27.05.15 09:24:08: - fakt,že jo :D , btw cca kolem 6:50 pěkný plameny z laufu :)
jestli se můžu zeptat zakolik s tím lítáš? a nemáš přestavbu na E85 ? :) do budoucna mě S80/V70 hodně lákají.. :P
-> Jirik_Tuňák1983 27.05.15 09:24:08: - fakt,že jo :D , btw cca kolem 6:50 pěkný plameny z laufu :)
-> Tomas S 05.06.15 19:45:26: Bingo.
Zjistil jsem to až dneska po tejdnu, že jsem tam víc sešoupnutej a pořád to není nějak ono. 

-> Jirik_Tuňák1983: Nedotiahneš na pedále ?

-> Nwkt 04.06.15 17:39:49: Učinil jsem zajímavé zjištění.
Jel jsem do práce a požíral za jízdy chleba s marmeládou. Když jsem sjížděl na parkoviště a otáčel se, tak mi vypadl z ruky a spadl mi mezi sedačku a vnitřní práh. Po zastavení jsem chcípl auto, ale netušil jsem, že po chcípnutí do vyndání klíčku funguje (asi chvíli, nevím) ještě elektrické nastavování sedačky a sedačku jsem si posunul lehce dozadu.
Výsledek zjištění je ten, že mám nyní nižší spotřebu. Můžete hádat proč.

Výsledek zjištění je ten, že mám nyní nižší spotřebu. Můžete hádat proč.

-> Jirik_Tuňák1983:

-> Nwkt: A pak že se do sedanů nic nevejde.
Tyhle bedny jsou tam tři a nejsou ani naskládané. Kufry na dov. se tam vejdou lépe než do Picassa a plošně zbyde i víc místa na další tašky.

-> Jarda/felda 26.05.15 23:08:59: Působí trochu vybydleně a zašle.
-> Eidy 26.05.15 23:47:08:
nezmar, ale ty ostatní autíčka to šrotuje slušně
-> francomk 26.05.15 23:58:44: To EVO ho vyloženě zdržuje.
-> Eidy 26.05.15 23:47:08:

-> francomk 26.05.15 23:58:44: To EVO ho vyloženě zdržuje.

Za mě buď první V70 XC nebo 850 T5R. Ideálně v nejlepší barvě, aby mi to ladilo do soupravy. 

-> Jarda/felda:
Toto Volvo se mi zrovna nelíbí...
...a podle první třetiny fotek to vypadá, že strávilo víc času v servise, než na silnici...
Toto Volvo se mi zrovna nelíbí...
...a podle první třetiny fotek to vypadá, že strávilo víc času v servise, než na silnici...

tak co volvisti ? auta.yauto.cz/volvo-s80-t
6-2195773.html
Dnes jsem koukal na ceny několika aut, která mám ve vlastnictví. Díky trhu, je to pořád stejně. Ale kouknul jsem náhodně na pár Volov. Název topicu je hrozná ujetost :-D
-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.05.15 18:37:55: Tohle je čoveče pocitově i lepší, než ve služ. Supovi. Slyšíš to příjemně hned u hlavy.
Pro soukromé hovory je tam i sluchátko pod loketkou.
Pro soukromé hovory je tam i sluchátko pod loketkou.

-> Jirik_Tuňák1983 21.05.15 17:52:57: Chapal bych v oblasti hlavy mikrofon, ale zvuk HF snad muze jit pres kvalitni audiosoustavu ne? 

-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.05.15 16:20:20: To je originální vestavba HF ne audio. 

-> Jirik_Tuňák1983 21.05.15 13:17:27: To doufam nemyslis vazne 

Jinak včera složeno a jezdím.
V autě klid.
V podstatě za ty komplikace může ta prachovka (potvrzeno z více zdrojů) a navíc jsem zjistil, že oproti té staré, která měla tu výztuž plechovou, proto je tak zrezlá, tak ta nová prachovka má střed plastovej (nějakej tvrzenej a očividně tepelně odolnej pičus).
Tomu se říká v tichosti nahradit sračkovej díl jiným se změnou výr. procesu.

V podstatě za ty komplikace může ta prachovka (potvrzeno z více zdrojů) a navíc jsem zjistil, že oproti té staré, která měla tu výztuž plechovou, proto je tak zrezlá, tak ta nová prachovka má střed plastovej (nějakej tvrzenej a očividně tepelně odolnej pičus).
Tomu se říká v tichosti nahradit sračkovej díl jiným se změnou výr. procesu.

Bude to použitelné a nebo to bude nějaká srajda?
www.amazon.com/Max-KT0103 31-Premium-Slotted-Drilled /.../ref=sr_1_13?s=automot i...
www.amazon.com/Max-KT0103 31-Premium-Slotted-Drilled /.../ref=sr_1_13?s=automot i...
Jo a ten střed co je u staré plechový, tak je u nové plastový. Tomu se říká tichá modifikace napiču dílu.
Ale na jednu stranu chápu, že slabá místa se objeví až s odstupem let.

Koupil jsem dnes ty nové krůžky. Slušnej rozdíl a z mého pohledu solidně napiču kvalita tej gumy, když ta stará prachovka nevydržela zlomek výdrže gum na starejch škodovkách.
Koupil jsem dnes ty nové krůžky. Slušnej rozdíl a z mého pohledu solidně napiču kvalita tej gumy, když ta stará prachovka nevydržela zlomek výdrže gum na starejch škodovkách.
-> Jarda/felda 12.05.15 00:26:59: Ahoj. Asi to tak uděláme. Dnes jsme vyzkoušeli jiný kloub stejné značky (opět nový) a ten seděl nejlíp do FAGu v podstatě s nulovou vůlí u SKF byla menší než včera, ale ve FAGu to vycházelo lépe.
Tohle asi nikdy nepochopím. Vše je značkové a mělo by být kvalitní, očividně jsou ale možné různé výrobní tolerance.
Tohle asi nikdy nepochopím. Vše je značkové a mělo by být kvalitní, očividně jsou ale možné různé výrobní tolerance.
-> Jirik_Tuňák1983 11.05.15 17:15:36: neřeš drobnou vůli ta tam bude vždycky, foukni měděnou vazelínu slož to a srát na to ...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.05.15 17:03:24: Asi se zeptám v těch Faborech jak radí Honza, páč už nemám možnost (čas) jinak shánět.
Tady je přímo katalog. Drážkované hřídele jsou na str. 16. Popis výrobků pár str. před.
www.loctite.cz/czc/.../95 484_Opravy_hdel.pdf
Tady taky něco je.
www.vkloziska.cz/lepidla- a-tmely/.../loctite---upev novani-valcovych-soucasti. html
Tady je přímo katalog. Drážkované hřídele jsou na str. 16. Popis výrobků pár str. před.
www.loctite.cz/czc/.../95 484_Opravy_hdel.pdf
Tady taky něco je.
www.vkloziska.cz/lepidla- a-tmely/.../loctite---upev novani-valcovych-soucasti. html
-> vhml 11.05.15 17:12:18: Stejně mi to přijde divné, že je byť drobná vůle i u nových dílů.
Jeden mechanik co dělá auta už 30 let říkal, že je to normální, že tam vždycky vůle je.
Jeden mechanik co dělá auta už 30 let říkal, že je to normální, že tam vždycky vůle je.

-> Jirik_Tuňák1983 11.05.15 16:35:26: v prácí vůli v drážkování lepíme Loctitem 270. Sice je oficiálně na šrouby, ale kdo ví proč ho máme předepsanej na drážkování.
Zajdi do Kolárovky do Praktiku, jsou větším dealerem Loctitu
Zajdi do Kolárovky do Praktiku, jsou větším dealerem Loctitu
-> Jirik_Tuňák1983: A co napsat prodejci mejla s tvym problemem a on te neco vybere? Precijen tomu asi budou rozumet vic, kdyz v tom delaj, a tady by byly jen dohady. Ale treba ten prvni je do 0,15 mm, tak bacha na to. Chtelo by to alespon cca vedet, jak velkou vuli tam mas. Sice podle tveho popisu bych typl, ze to bude pod desetinu, neb desetina je uz celkem slusnej vakl, ale jistota je kulomet... :) Kazdopadne bych se s otazkou co vybrat radeji obratil na prodejce, kterej o svem sortimentu bude mit (snad) prehled a vic info 

Tenkrat jsem to bral ve Fabory na radu prodavace co tam tehdy delal. Jinak normalne nakapat a narazit.
Je toho fakt dost, ještě tleto:
www.loctite.as/loctite-63 8-10-ml-upevnovac-spoju-vp
Ale co je to správné. :-D
www.loctite.as/loctite-63 8-10-ml-upevnovac-spoju-vp
Ale co je to správné. :-D
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.05.15 16:41:28: Kde bych to mohl pakupiť a kolik se toho dává do těch drážek prosím? 

-> Jirik_Tuňák1983 11.05.15 16:35:26: Na vymezovani vuli valcovych spoju. Je jich mraky. Cislo tusim 231 ale 100% si to uz nepamatuju.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.05.15 16:05:58: A kterej Loctite to prosím byl? Ono se to přímo jmenuje na vymezování vůlí?
-> Jirik_Tuňák1983 11.05.15 15:52:33: Zalepit Loctitem. Mel jsem na stare vlecce vuli na zadnim naboji, cvakalo to pri rozjezdu a povolovalo to matku. Placnul jsem tam vymezovani vuli, zatahnul, nechal den stat a od te doby to jezdilo az do zastavby kotoucu...