Oct3 FL, Oct 4, a aj iné vozy.
Fakt výborný nápad dávať blinker z vnútornej strany predného svetla. Auto má blikať na kraji, nie v strede.
V 90° križovatke vidno 0.
Blinker v späťáku detto.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Octavia 1, 2, 3, 4
-> palinator: Vidíš, já na tohle na svém autě přišel v době, kdy jsem se po mnoha letech jal vyvařovat prahy a lemy. A to díky tomu, že tam nebyl krémovej základ, ale černej. Celej bok auta. 

-> Syny 14.08.22 23:47:33:
Budeš řešit že to má jiný světlo a nárazník a až s křížkem po funuse zjistíš že to bylo bořený i z boku při další nehodě.
Tento příběh není smyšlený a přišlo se na to až když začly hnít dveře.
Budeš řešit že to má jiný světlo a nárazník a až s křížkem po funuse zjistíš že to bylo bořený i z boku při další nehodě.

Tento příběh není smyšlený a přišlo se na to až když začly hnít dveře.

-> Syny 14.08.22 23:47:33: jak říkáš nic velkýho, to snad ani nelze považovat za nehodu 

-> saskyn2: Jo, je to oblity nejakou vazelinou.
-> Syny: ten silentblok je co? To je namazany proti vrzání? Z té fotky to není nějak poznat
-> Jarda/felda: Todle podle me nebylo nic velkyho. Blatniky puvodni, kapota taky. To vypadalo na nejakej postuch na parkovisti nebo tak neco (sam znam, jak snadny to je). V narazniku jen zakrupe a je hotovo. Tady to jeste pravdepodobne poskodilo ten chladic klimy a svetlo (respektive dle roku na stitku ten stouchanec svetlo nacal a odeslo az o rok dyl). Ale i tak bych rad asi vedel o co slo, precijen to neni auto za sto tisic. A sere me, ze todle proste nepriznaj narovinu a clovek si na to musi prijit sam, ale to bych chtel asi moc...
-> Syny 14.08.22 23:25:39: car vertical, chcou asi pětistovku a mívají i fotky z nehod 

Jsem se byl dneska podivat na jednu O3 FL. Vsecko pekny, kastle temer bez nejakych kosmetickych vad, motor i DSG se taky jevilo bez problemu. Jen tedy az na miste vylezla najevo skodna udalost z roku 2019 za 3000€ a to az po tom, co jsem tam s kolegou objevil prasklou masku pred radarem, coz nas nasmerovalo na svetla, kde jedno bylo 2017 (r.v. auta) a druhe 2020. Chladic klimy 2019, chladic vody 2017. Takze pravdepodobne i menenej naraznik (ac to na pohled vubec nebylo znat ani na pripadnem rozdilu laku). Zatim jsem tam auto nechal stat a potreboval bych ho zkouknout dle VINka, o co slo. Kdyby tu nekdo mel moznost, budu rad, jeden mistni guru ma ted volno a nemuze
Auto jsem tedy ani nenechaval zatim zvedat a jen pod nej kouknul. Zaujal me tam ale silentblok predni napravy a vzpomel jsem si hned na Vaculikovo video o Octavii 3 FL
Nejak nevim co si o tom myslet...

-> růža: Pise, ze oboji.
-> saskyn2 12.08.22 23:12:52: jestli je to pokovení kvůli slunku, nebo vyhřívání.
Uf, tak to jsem z toho blazen. Takze to detekuje prekazku, zastavi to, ale pak by to po chvili do ni bezevseho najelo?
Tak to je slusnej haluz, jestli to tak fakt je...

-> MXMarek 13.08.22 11:25:51: ak si to chces skusit bez skod skus vacsi karton a prazdne miesto
-> Syny: ted tu byl kamos s Foresterem s EyeSightem tak rikal, ze mu v kolone tempomat sice zastavi do nuly... ale po chvilce odbrzdi... taky demence. Jako Stop&Go bych asi ocenil, ale cesty do Prahy snad zas omezime a u nas to nehrozi :)
-> Syny: Podle vseho muze
Z jineho autam jsem byl zvykly, ze zastavi a zustane stat, tak me to poprve u te octavky dost zaskocilo a nove auto jsem malem rozbil snad hned prvni den

Z jineho autam jsem byl zvykly, ze zastavi a zustane stat, tak me to poprve u te octavky dost zaskocilo a nove auto jsem malem rozbil snad hned prvni den

-> MXMarek: Ale vzdyt to ma prave antikolizniho asistenta a ten ACC, tak to prece nemuze poslat do auta pred tebou, ne? 

-> Syny 13.08.22 00:02:35: Kdyz dojedes auto, tak O3 za nim zastavi, ale protoze nema el. rucku, tak se po chvili zas rozjede a asi by klidne auto pred sebou nabourala. Ale tak daleko jsem to nikdy nenechal zajit a vzdycky vymeknul a slapnul na brzdu.
-> saskyn2: Aha, tak to jo. Tak ted jeste poprosim rozbor meho dotazu ohledne DSG co jsem psal Milanovi a bude to uplne super 

-> Syny: Ale to já vim že má výhřev, ale není to obyčejné vyhřívané okno, je zároven i IR, trojka sup to tak má

-> saskyn2: Je to sklo u auta co ma vyhrev predniho skla.
-> růža 12.08.22 22:52:48: co za teorii chceš osvětlit? Je to prostě IR sklo, reflexní/ determální zamezuje přehřívání interiéru.
-> Milan 136 12.08.22 22:16:20: Aha, takze chapu to tedy spravne, ze ten figl s tim, co mi popisoval kolega na jeho B8 - ze dojede ke svetlum za auto, tam mu to samo zastavi a stoji a po rozjeti auta pred nim se to zase samo rozjede (po stouchnuti do plynu), tak to je tedy diky tomu autoholdu a O3 takhle fungovat nebude?
Nabo jak to funguje?
Kdyz ten adaptivni tempomat pred sebou na svetlech uvidi porad stojici auto, tak se prece snad nerozjede, ne?
Nabo jak to funguje?

-> Milan 136: Milane, mohl by si mi prosím osvětlit trochu moji teorii? -> růža 12.08.22 13:38:31: Děkuji 

-> havlik 12.08.22 19:38:18: Tak nějak to je no, ten čas.
-> Syny 12.08.22 20:37:05: Ta drží pár vteřin a pak se rozjede 

A netusi nekdo jestli tohle samovolny zastaveni a stani za nekym v kolone, diky tomu adaptivnimu tempomatu a DSG, funguje i bez autoholdu - tedy napriklad u O3, ktera ma jeste klasickou rucku?
-> Syny: no do třeba 10s +- se to rozjede samo, pak musíš zdouchnout do plynu. Aspoň ve 4ce u 3 už si nevybavuju.
-> Syny 12.08.22 16:12:57: Bohuzel, tohle uzivatelsky nejde. Uz jsem se tady na to ptal a prej to jde diagnostikou.
-> King 12.08.22 09:18:14: Heled a tam nejde nastavit uplny vypnuti ty adaptace, ze by to bylo jako klasika? Kdyz tam jdou volit rezimy "vyplasenosti", tak bych ocekaval i nejakej "God" rezim 

-> havlik: Samovolnej rozjezd, nebo musis stouchnout do toho plynu? Takhle (to samo zastaveni a stani) to funguje i bez aktivace "autohold" (jelikoz O3 co vim autohold nema) ?
-> Syny 12.08.22 12:00:57: to brzdění do zastavení a rozjezd samovolný
-> MATTESS:
A sakra...
A sakra...

-> palinator 12.08.22 12:12:34: na OIII se loupe modrá pastel i u 4 letého auta.
-> Syny 12.08.22 11:02:15: buď vyhřívané (pokovené) a nebo absorbující sluneční svit. Trojka Sup umí obojí.
A nebo možná píšu kravinu a pokovení je z důvodu toho odražeňí světla.
A nebo možná píšu kravinu a pokovení je z důvodu toho odražeňí světla.
-> Milan 136: to není samotný vyhrev ne? To je podle mě i reflexní co odráží sluneční svit.
-> Milan 136: Jsem si to myslel, diky :)
-> Syny 12.08.22 11:02:15: To je výhřev
-> Syny:
Myslím, že ty se ani vyšisovanýho, ani loupajícího laku nedočkáš... To už dávno budeš mít elektromobil.
Myslím, že ty se ani vyšisovanýho, ani loupajícího laku nedočkáš... To už dávno budeš mít elektromobil.

-> havlik 12.08.22 11:37:07: Co myslis? Zaspamoval jsem to tady otazkama, tak ted nevim na co reagujes 

Jo a jeste posledni dotaz. Mel by se v dnesni dobe clovek jeste bat pastelovych cervenych laku (napr. u O3 FL) ? Vim, ze driv se po case ty cervene ruzne loupaly a bledly. Bylo to videt na dost autech. Ne, ze bych cervenou vylozene chtel, ale zavrhnout auto jen kvuli barve se mi taky nechce :) Ale pokud by s tim pak mely byt problemy, tak to radsi nic - auto bude stat venku a prevazne na slunci (ne nekde ve stinu).
-> Syny: to je pravda to mi dělá taky
-> Syny 12.08.22 11:20:44: Alebo len špinavé

-> StepaNoFUN: A nebo je to vyhrejvani...
-> Syny: jen aby to nebylo neco jako ma kolega na Galaxy. Ma to bejt nejaky okno co ma v sobe IR filtr. Okno stoji prej asi 40.
A jeste jedna vec - na fotce je tedy Sup 3, ale videl jsem to i na jinych autech. Co je zac tohle okno? To je nejaky antireflexni? To se davalo origo za nejakej priplatek?
-> saskyn2: to je jako byly origo klimakompresory na O1 za 3,5k kus a normalne asi za 12...
-> saskyn2:
.. a koho to sere že? Proč platit víc když se nemusí..
.. a koho to sere že? Proč platit víc když se nemusí..

A novy vzpěry prodává borec na bazosi za 8000 pár, jen je asi všem jasný kde k nim prisel

-> Syny 12.08.22 09:58:00: jednoznačně je to pohodlnější, protože nemusíš brzdit a tempomat pak znovu aktivovat. Já ten normální taky téměř nepoužívám, jen když chci odpocinout nohu, na dalnici jezdim nad limit a stejne kazdou chvíli musim kvuli nejakymu kokotovi brzdit a v Praze v kolonach to nemá vůbec smysl, vezmu raději skútr 

-> Syny 12.08.22 10:18:55: Jednu dobu to bylo dost. Když to začalo na Superbech 2.
Sem tam je něco i teď. Ale není to tak, že odejdou nutně všechny.
Sem tam je něco i teď. Ale není to tak, že odejdou nutně všechny.