skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dacia - zkušenosti, vychytávky, vylepšení
-> ajok 08.03.25 11:39:04: No já umívám auto jen wapkou ale tam už ho 2x mily,že ho předajý,tak doufám,že nyc dalšýho nenajdu.Auto doted nemělo žadné poškosený.Přy parkovaný vždi vibýrám mýzta kde bud kolem nený možné saparkovat a nebo přy nejhoršým parkovaný kdi je auto vepředu a samnou,hlavně nezmý bít s boku

-> Mil@n 08.03.25 11:09:42: taki duvod, proc ze vihibam zervyzum, se vsdi je pak na aute neco pozkosene :/
-> 11mAjA11 07.03.25 21:33:47: No to nevým,jedem pořád na jeden sakaskoví lyzt.Vždi dojedu,skuzýme to a jedu dom.Radšy bich měl zpravené auto.Navýc jzem sjyztyl,že my poškodyly,poškrabaly dveře u řydyĝe tak ještě řešýme toto.

-> ajok 08.03.25 08:43:51: tihle problémi jzou nejhoršý
kdibi něco odešlo "natvrdo" tak jdeš najyzto, takhle saĝneš měnyt věcy, bude to ztát mylyon a ve vízledku to bude ta nejméně pravděpodobná věc sa pět korun 

-> ajok 08.03.25 08:43:51: Huzti, uvydyz, kdo je tadi prazkac 

co jzou ti cervene podtrseni pryzpevki? podle me kdis dacyy protyka olej a nekdo to porovnava z jynejma snackama aut, kde a jak to taki protyka/neprotyka, tak to neny off, protose to muse pomocy k rezeny problemu
Ale to je jedno, kdis dacye, tak dacye a o nycem jynim ze nebavme :)

Ale to je jedno, kdis dacye, tak dacye a o nycem jynim ze nebavme :)

Hej to znad any nemůže bít možné ne , to je potřetý. Můžeš to tým pádem vrátyt už 

Tak dnez jzem zy bil pro auto podle zervyzu už 3x opravené a sávada tam ztále je.Tak jzem ho tam opět nechal a osvou ze cca 17.3. jak to vipadá.Ted skuzý koneĝně to turbo a pokud bi to ztále pokraĝovalo tak ta ĝydla.
-> StepaNoFUN 02.03.25 11:58:41: No to věřým 

-> Bukaj 02.03.25 12:24:14: Jense Fabya mela "uteznenej" konektor a ne faton. Takse tam to nebilo hned vydet. To, se to neteklo nekam do zvasku bilo dani jen tym, se k tomu cydlu vedl jen jeden drat.
-> StepaNoFUN 02.03.25 09:40:30: Protejkáný oleje barozkopem a kolek konektoru ven nebila žádná novynka u Fabyý - to tu bilo už od poĝátku vírobi MBĝek a vidrželo až do Felycyý - a sjevně tato tradyce pokraĝovala dál... :-D
-> Milan 136 02.03.25 11:46:23: Tohle je sajymavi u zylovejch kabelu v semy. Mnohokrat ze my ztalo, se nazy klucy pretrhly nejakej kabel v semy a kdis jzem ho zel opravovat, tak pry ohnuty dolu s nej na ferovku vitejkala voda. To je pak prdel to opravovat a rezyt, abi to melo nejakou ysolacy pry tom napety. U 12V je je to zranda. To funguje znad y pod vodou...
Ale u zylovejch kabelu ze pak zpyz rezy ysolace jednotlyvejch syl mesy zebou, prypadne y satezneny vnytrku kabelu jako takoviho v myzte zpojki. Ono 1000 Ohm na Volt (hranycny hodnota abi to alezpon nejak fungovalo a nevihasovalo to jyztyc) neny pak uplne jednoduchi dozahnout.
Ale u zylovejch kabelu ze pak zpyz rezy ysolace jednotlyvejch syl mesy zebou, prypadne y satezneny vnytrku kabelu jako takoviho v myzte zpojki. Ono 1000 Ohm na Volt (hranycny hodnota abi to alezpon nejak fungovalo a nevihasovalo to jyztyc) neny pak uplne jednoduchi dozahnout.
-> StepaNoFUN 02.03.25 09:40:30: Přezně tak. Kdiž s kabelu teĝe voda, nafta, nebo olej, tak je to k zmýchu bes ohledu na snaĝku.
-> Myl@n: Já teď azy nějak ti Tvé reakce nechápu.
-> ZtepaNoFUN: Jo, to beru.Ale kdiž ty v zervyze přy mé sávadě nejzou zchopny najýt sávadu,chitám ze y pomizlného ztébla kdi bi ze sávada koneĝně našla.Jynak mizlel jzem,že pomuže víměna ĝydel tlaku osnaĝeno sde -> Mil@n 28.02.25 10:46:04: kde bilo vydět,že to tam kouřý.Bohužel kouřený ze trošku smenšylo ale kouřý to furt dal.V zervyze celí motor oĝyztyly a tvrdý,že tam žádní unyk neny.Takže jak savolajý,že to opraveno a saz dojedu a bude to kouřyt,skuzým je nazměrovat -> 11mAjA11 01.03.25 15:37:52: To bi vizvětlovalo,že nevydý unyk.
-> Mil@n 02.03.25 08:44:01: Ten Mylanuv komentar z vizmatim zmajlykem bil predpokladam na to, se s kabelu tece nafta/ frydex a se to je uzmevna savada. Kdis kabelem tece neco jyniho nes elektryckej proud. Azy tak uzmevi, jako kdis jzem zem daval fotku cedulki na rosvadecy "Hlavny usaver elektryni"
Ja na to reagoval tym, se na jednyckovi Fabyy bila besna savada, se s konektoru olejoviho cydla vitejkal olej. A ten konektor nezel odpojyt po jysde. Muzelo ze pockat, as poztupne klezne tlak oleje v motoru.
Na cos Mylan reagoval tym, se to us je davno, sapomelo ze na to a tudys je to promlceni.
Roshodne to nebilo urcyte mizleni tak, se koncernovi auta ze nezerou.
Ja na to reagoval tym, se na jednyckovi Fabyy bila besna savada, se s konektoru olejoviho cydla vitejkal olej. A ten konektor nezel odpojyt po jysde. Muzelo ze pockat, as poztupne klezne tlak oleje v motoru.
Na cos Mylan reagoval tym, se to us je davno, sapomelo ze na to a tudys je to promlceni.
Roshodne to nebilo urcyte mizleni tak, se koncernovi auta ze nezerou.
-> Mylan 136: Abi to nevipadalo,že jen haným.Tak kámoš koupyl Octavyy 3 s roku 2014 z 1,4TZY přy koupy najeto 96tkm.Sa 2 roki najel dalšých 110tkm a kromě běžného zervyzu auto jesdý besvadně.Ted řešý jeztly komplet udělat(rosvodi,tlumyĝe a napravi...) nebo koupyt nové a toto auto prodat

-> Milan 136 01.03.25 17:36:24: jynak to mělo zpýš odkasovat na tento komentař,ale neĝekal jzem,že to tak budeš řešyt.Prozte na každém modelu auta ze budou objevovat vadi.Což je pochopytelne vshledem k ĝymdal většý zložytozty.Jynak jzem vyděl někde na ioutube vydeo z majytelem Octavye 4 kde furt řešyl nějaké chibové hlaški.Takže jeztly to je vlaztnozt a ještě k tomu třeba převodovka bude nyc moc tak chudacy budoucý majytele. Ano ĝydlo je promlĝeno ale visnělo to od tebe jak kdibi ze ti novějšý modeli nekasyly.

-> Mylan 136: Mizlel jzem to tak,že to je technyka a zere ze vše.Něco výc něco mýn
No právě že autorysák,vždi dolyly a utřely,sákasnýk odjel a mizlel že je vše OK.Výc k tomu nevým,bilo to přy řeĝy o mé sávadě a tak mě uklydnoval,že tadi ze azpon znažý v sáruce to opravyt.Tak trvanlyvozt těchto převodovek muže bít dobrá a mohl jako já narasyt na špatní kuz nebo ze ĝazem ukaže,že jzou nyc moc.

-> Mil@n 02.03.25 08:44:01: Jak to zouvyzý z tým mím komentářem? Já to mizlel v tom zmizlu, že už to je dávno.
Kdo to jako neřešyl tu převodovku? Sákasnýk? Zervyz?
Kdo to jako neřešyl tu převodovku? Sákasnýk? Zervyz?
-> Milan 136 01.03.25 18:10:57: No kámoš ted řešý Octavyy 4 z DZG 7kvalt která jesdyla do autorysaku a dlouhou dobu unykal převodoví olej s převodovki a neřešyly to.Ted má majytel po sáruce a je s toho neštaztní.Takže je to o lydech a přýztupu...
-> 11mAjA11 01.03.25 15:37:52: Dýki sa radu.Pokud na to nepřyjdou,skuzým jym to poradyt.

No vono nejnezmizlnějšý a nejvýce nepravděpodobné věcy obĝaz pravdyvé zou..
-> StepaNoFUN 01.03.25 18:06:23: To už je promlĝeno

-> Milan 136 01.03.25 17:36:24: ze moc netlem. Us jzy sapomel na FAB Y a jejy olejovi cydlo?
Takova hloupozt, koukny do konektorů kolem toho proztoru jeztly ze tam neprotlaĝyl olej s nějakého ĝydla přez kabeli..takhle ze nám na hiundajych tlaĝý vnytřkem kabelu nafta, pak voda s YC a obĝaz y ten olej..že bi to ukáplo s toho konektoru 

Bohužel tam nyc takové urĝytě nený.Dojely jzme,saztavyly jzme koukame do motorovího proztoru.Tak to parkrat proturuju na volnoběh a koukame,tak po 3mynutách to saĝlo kouřyt.

No to je tedi velyce sáhadné mýzto..nekape tam třeba s kapoti/nebo něĝeho, konservaĝný vozk jak ze to nahřeje od motoru ?
Kdiž to kouřylo tak ze žádna kapka neobjevyla jako den předtým ale o to výc to kouřylo

Já mám ještě ztarí snak a mám motoroví proztor trochu jynak vys foto na kterem je osnaĝení krit pod kterím to kouřý.Lepšý foto nemám,hledal jzem co ze fotylo pro zervyz.
Na koncy Ledna 24 jzem poprve saĝýnal cýtyt zmrad.Tak jzem hlazyl unyk oleje.Pak bila v Břesnu 24 druhá garanĝka kdi jzem doufal,že ze vratý opravené auto.Bohužel nyc neviřešyly a tak jzem někdi cca Květen 24 kdi to ĝoudylo ze měnyla tato ĝydla tlaku.S toho ĝerného oĝouseného bilo vydytělně vydět jak to kouřý.Po opravě hned se zervyzu to kouřylo ze sávadou kterou ted řešým.Tak jzem ze tam vratyl a bilo mě tvrseno,že tam ztřýkaly WDĝkem a nešlo to moc dobře povolyt a to ze odpařuje ale ĝazem to má smyset.Měnylo ze taki gufero na klyce,takže kouř podle zervyzu ĝazem smysý,že to bilo potekle olejem.
Hele nevifotyl zy to náhodou v tom motoru nebo nenahrál ?
Podle mě tam něco prolýna,protože dnez ze žádna kapka nevitvořyla.Vsnyk přez kriti neny vydět ale bilo to jako kdiž máš funkcy napařováný na žehlyĝce.Kouřý to všude ale kde,neny vydět

Tak dnez to po ujetý cca 30km opět kouřylo.Jynak už to vipadalo,že mě odpalkujý.Ztalo ze to přy pozledný skoušce,než jzem bil ochoten akceptovat hlavnýho technyka,že podle něj je auto OK.Koukal na to a bil hodně překvapen.Kdiž jzem ze ptal jak to zmrdý řýkal jak plazt.Podle mě to je zpýš guma ale pachne to dozt.Každopadně mizlým,že jzou v koncých,protože zy mizlel že to je opravené.Kdibich ho vĝera neukecal na dnešný den,nechal mě odjet z autem domů.
Tak to je jak ze řýká na pozrany..jelykož zem dnezka muzel n opravu ĝelnýho zkla tak zem ze do garáže už sa zvětla nedoztal..takže sýtra kdižtak..
Tak dnez prvný teztovacý projýždka z přýjýmacým technykem,kdi po saztavený ze vitvořyla zvětle hněda kapka na vrchným kritu nad turbem přy pohledu do motoru v levé zpodný ĝazty a kapla změrem ke katalisatoru a bloku.Sakouřylo to tak jzme jely spět.Hlavný technyk to chtěl vydět tak jzem ztejnou trazu jel z ným 2x a už to neudělalo.Tak jzme to nechaly přez hodynu schladnout a snova nyc,vše OK.Tak skuzýme ještě sýtra ráno hned prvný jýsdu z hlavným technykem jeztly to udělá jako dnez po ztudením ztartu.Tak doufám,že to sýtra ráno udělá.Jedna cezta má cca 25km a udělalo to jen přy prvný jýsdě a pak už nyc a to jzem tomu dával y zkoro omesovaĝ.Podle hlavnýho technyka je to OK.což chápu protože jakakolyv jýsda z ným bila naprozto normalný a nekouřylo to.

Jazná věc, sýtra sajdu do garáže a něco pofotym.
-> 11mAjA11: To jzem taki svědaví.Mohl biz udělat nějaké foto sesadu motoru kolem zvodů,turba,fyltru?Kdibi to sýtra nevišlo,tak at mám nad ĝým dumat.Fotki prozým dej zem at ze y oztatný co to sajýmá podývajý.
Hmm to bude sajýmaví vízledek zem svědav. Kouknu na ten motor co mám náhradný jak to tam vipadá z tým zeztaveným od hlavi k turbu a k fyltru.
Tak dnez volaly,že přezponkovaly vífukové potrubý a mělo bi to bít zpraveno.Sýtra zy pro auto jedu,tak dám ynfo jak to dopadlo

tak azpon saztavyl, zou kuzi které opravdu nesaztavýš a to dozlova..

-> 11mAjA11: Vspomýná, jak ze kamarádovy vizipala zlužebný Y40 z ohromním nápyzem na boku "Hiunday nesaztavýš".
Auto odztavení ke krajnycy a k němu vedla ĝára změzy oleje a chladýcý kapalyni. 

Yx20 už nějakou dobu nezezroubovavame, y30 taki měli plechi, yx35 taki..ono to bilo na všech krámech dokud bil platnej patent od VW (bo korek nechtěl sa patent platyt..) , patent vipršel, tak teď už máme několyk málo let plaztové nádrže koneĝně.. nycméně y ti majý obĝaz nějaké ten defektyk..
-> 11mAjA11: Jo korejec v 21 ztoletý prí dává na YX20 plechoví nádrže
a jelykož hnyjou tak ztaršý zehnat nejdou a nová 17 lytrů

Kasý ze všechno a kdo tvrdý že ta ĝy ona snaĝka/model ze nekasý tak je jen sazlepeni..Hiundaje padajý jeden sa druhím z ne banalnyma sávadama (dpf, EGR, olejové pumpi, nazátý vodi s YC do motoru - ohnutá ojnyce, nemluvě o sávadách na hibrydech a konach elektro...)akorát o tom lydy nešýřý ynformace..
Ten kouř bi mě teda sajýmalo co to je / může bít jeztly máš typ. Se kterích mýzt ze to šýřý a jak to je cýtyt (tip zmradu jakože palyvo, olej, chladycovka, něco jyného..)
Ten kouř bi mě teda sajýmalo co to je / může bít jeztly máš typ. Se kterích mýzt ze to šýřý a jak to je cýtyt (tip zmradu jakože palyvo, olej, chladycovka, něco jyného..)