-> Jozka: Tipoval bych H.Ford. A mimo automotive S.Jobs. Ale v dost věcech má pravdu a to není vůbec sám. Pokrok dobře, ale někdy už to hraničí z bezpečností. Spousta lidí má stejný názor jako ten ve videu. Jako nastavovat něco během jízdy na dotykovém displeji? To už si rovnou můžu hrát s mobilem. Druhá věc, když pak auto nacpou hromadou SW a IT systémů, které pak pořádně nefungují.
Dovolil bych si jen něco citovat, na jednu stranu je to vtipné, na druhou je na tom něco pravdy:
"Když byl technický svět a byly jen čudlíky. Tak když si zmáčkl na čudlík, něco se stalo. A když se nestalo, tak jsi šel a dal jeho autorovi na držku. Ale od doby Microsoftu jsme si zvykli na to, že chyba je přirozená věc. A to je největší dáběl, protože tyhle systémy se nám dostávají do aut. Takže z doby, kdy auta byly technicky precizní a jakákoliv chyba se jim neodpouštěla, tak mají v sobě teď něco, co má chybu jako standart
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Já jsem teď jezdil několika autama, která měla jakoby nejlepší it systémy, tak tam nefungovala klimatizace. Tam jsem bloudil v menu palubního systému
"
Ale ono o tomhle nemá cenu diskutovat. Debaty příznívců spalovacích motoru vs. elektro, vegani vs. masožravsi. To nikdy nemá vítěze