Cyklisti na silnici

prohledat
4819 příspěvků (zobrazeno 1551 až 1600) od 05.08.2009 do 21.05.2024, založil/a David29
řadit dle data
12:01:47
03.08.2020
Borderer
-> dragon_cb_cz: To, že je to o lidech souhlasím a ty zkoušky by také nebyly od věci. Původně sem reagoval na saskyna, že lidi vymějšlí pičoviny. Tzn. hromada těch, který si po léta váleli pupek u moře a srkali Plzeň v plechu, si nakoupili po dvaceti letech (elektro)kola a vyrazili do přírody. Tam pak % bezmozků oproti lidem, co jezdí pravidelně, prudce stoupá a úplně nejhorší je to u služeb "nahoru si vyvez prdel lanovkou, dolu si jeď na kole (koloběžce)". Tam je to skoro 1:1... Boha jeho, když po zimě sednu na motorku, tak to taky první projížďku nervu nadoraz (brát s nadhledem), ale měsíc/dva mám oči na stopkách a čekám, až si řidiči zvyknou na motorky a já na motorku....tohle u těchto lidí jaksi není...
11:52:05
03.08.2020
SO545
-> kury 03.08.20 11:40:32: Ako u psov ja nemam obavu , ale moja pani ich vnima ako velmi stresujuci prvok ak ideme ny bicykloch.

Perfektne na nich funguje voda /akurat trpi moj pitny rezim/ ale je fakt sila ak si ludia nevedia ustrazit psa... /zvierata mame doma a mame ich radi/ ako bolo spomenute chce to pohlad z kazdej strany.
11:50:49
03.08.2020
dragon_cb_cz
-> palinator: No jasně, proto ten vlak musíš vypustit 4
11:49:54
03.08.2020
palinator
-> dragon_cb_cz:

e-gravel už stojí 30 Kč jedna cesta vlakem 8 A nedovedu si představit to každej den 2x skládat do krátkýho Golfa 3
upraveno 1x, naposled 03.08.2020 11:50:35
11:49:28
03.08.2020
palinator
-> Syny:

Na jmenovaný silnici Lhota pod Přeloučí - odb. na Kutnou horu je ten cyklistickej provoz docela značnej, je to jediná rozumná spojnice v okolí. Předchozí úsek už je nově naštěstí vybavenej docela luxusní cyklostezkou a následující úsek za odbočkou na KH, vedoucí na Kolín, je už širokej na 4 auta. Já teda pokud to situace vyloženě nevyžaduje, tak nezpomaluju. Zpomaluju jen ve chvíli, kdy je cyklista i auto i na druhý straně a nevim, jak to vyjde. Jinak to obvykle dělám tak, že očekuju volnost protisměrný krajnice (bezcyklistový stav) a pak se s dlouhatananánským blinkrem pomalu nasírám ke středový čáře, kde jim teda nic moc nenechám a od cyklisty nějakej ten metr odstup je.

Při troše štěstí i kamion dokáže cyklistu předjet, ale to většinou až tak, že dobrovolně začnu vymetat krajnici a třeba na toho kamčáka i bliknu že může jet.
11:48:49
03.08.2020
dragon_cb_cz
-> palinator 03.08.20 11:44:10: Řešení je jasné, e-gravel 1
11:48:33
03.08.2020
dragon_cb_cz
-> Syny 03.08.20 11:43:04: Nařízení je dementní, ale to je i řada účastníků provozu (viz moje včerejší příhoda).
11:44:10
03.08.2020
palinator
-> dragon_cb_cz:

Tak u mě ten hendikep nebyl jen o pirátství a znalosti místních poměrů, ale já navíc musim docela znatelně brzdit před každým hrbolkem, protože 8" kola. 3
11:43:04
03.08.2020
Syny
-> palinator: Tak kdyz cyklistu nevidim, tak ani nepribrzdim no 3 Ale kdyz jedu po normalni silnici nekde mimo mesto, predemnou jede cyklista a proti auto, tak tedy fakt pribrzdim. To jako ty ne? Na nejaky proklouzavani mezi cyklistou a protijedoucim autem na milimetry asi uplne koule nemam. Takze uz dopredu uberu, aby mi to vyslo tak nejak akorat a nemusel jsem uplne zpomalit na rychlost cyklisty. Coz samozrejme nekdy je taky nutny. Kdyz misto je, tak objizdim protismerem. Proto me prijdou uplne demetni tyhle narizeni o nejakem 1,5metru, kterej stejne nezmerim apod...
upraveno 1x, naposled 03.08.2020 11:44:55
11:40:54
03.08.2020
dragon_cb_cz
-> palinator 03.08.20 11:35:22: Tvl to už je jinej level, telemetrie trakčního proudu 3 Ale ilustrace dobrá, to jo. A kolegu naprosto chápu - teď už se mě městský provoz moc netýká, ale v ČB jsem jezdil stejně. Tak abych nevyrobil průser, ale na city ostatních jsem fakt ohled nebral... to nejde.

-> Syny 03.08.20 11:31:41: No právě, jak který. Pochopitelně vidíš hlavně ty negativní případy. Podle mě fakt nejlíp pomáhá, když má ten člověk i pohled z druhé strany. Možná by neuškodilo, kdyby pro řidičák na auto musel člověk zároveň absolvovat nějaké "jízdy" po městě na kole, motorce atd (a pro další skupiny analogicky). Prakticky asi neproveditelný, ale věřím, že by to řadě lidí otevřelo oči.
11:40:32
03.08.2020
kury
Je to stejne vzdy o lidech. Tyden zpet jsem jel na kole 100km od rodicu domu.Nekdo te v klidu objede s odstupem,jiny te ve stejne situaci malem sestreli. A je uplne jedno zda osobak nebo nakladak.Stejne ty psi. Super kdyz na me v sobotu pri behu jeden vyjel.5 minut jsem cekal,zda me kousne.A slova pani(kterou ten pes mel uplne u zadku),ze by mi nic neudelal,me fakt neuklidnila. Lidi by meli na vse koukat i z druhe strany.
11:39:17
03.08.2020
palinator
-> Syny:

Tak to jsem ještě nikdy neviděl, aby někdo přibrzďoval, když míjí cyklistu na cestě když někdo jede proti. A to mluvim o silnici sice první třídy, ale bez krajnice a se šířkou pruhu tak na kamion s malou rezervou. Nakonec leckdy v hustým provozu, ideálně ještě za tmy a deště, takovýho cyklistu vidim až ve chvíli, kdy bych reagovat brzdou už ani nemoh. Proto za takovejch podmínek jezdim radši blíže ke středové čáře, kdyby tam náhodou někdo byl. Ale pořád "plnou" rychlostí do 100 km/h.
11:35:22
03.08.2020
palinator
-> dragon_cb_cz:

A ještě chodci choděj velice rádi v pruhu vyhrazeným pro cyklisty nebo stavebně oddělené cyklostezce.

V kombinaci s přechodama přes cyklostezku a přerušením cyklostezky kvůli křižovatce to vypadá v telemetrii trakčního proudu (v Ampérech) koloběžky asi takhle (měřítko 3 vteřiny):

25

21

19

18

15

0

-8

-3

...a takto se to cyklicky opakuje 3

Jednou jsem takhle jel na koloběžce za kolegou, co jel na gravelu a má PCE "najetý" výrazně lépe. On držel pořád cca 28 km/h, silnice nesilnice, chodci nechodci, obrubníky neobrubníky.

Já jsem si na elektrice připadal jak debil, protože jsem jí drtil brzda-plyn co šla a furt jsem ho nemoh dohnat. 3
11:31:41
03.08.2020
Syny
-> dragon_cb_cz: Asi jak ktery ridic. Pokud je cesta uzka nebo jezdi auta proti, tak v aute pribrzdim kdyz cyklistu mijim (pokud to vubec jde ho predjet). Kdyz je cesta siroka, tak ne, ale zase nemam problem vjet celym autem do protismeru uz v dostatecnem predstihu. Serou me jen cyklisti, co jezdej vedle sebe, ale to jsme uz zase u te bezohlednosti. Naststi tenhle nesvar uz nepotkavam tak casto jako driv, tak snad uz lidi v tomhle smeru trochu dostali rozum.

Mimochodem, jak tady byl nekde driv clanek o tom, ze cyklistu predjizdet s 1,5m odstupem. Asi bych to trochu upravil a udelal to tak, ze se v pripade predjizdeni cyklisty musi jet 1,5m od krajnice. To jak daleko od ni bude cyklista bych nechal pouze a jen na nem se vsemi dusledky 3
11:19:11
03.08.2020
dragon_cb_cz
-> Syny 03.08.20 11:02:52: Hele 30km/h vůči chodci je určitě fofr - ale opět si pomůžu "tranzitivní relací" řidiči -> cyklisti -> chodci. Máš pocit, že řidič auta když mě jako cyklistu předjiždí na silnici zpomalí na menší rychlostní rozdíl?

Zrovna včera jsem se byl projet s kamarádem - jel jsem špic, předjelo nás auto, tak se ohlížím jestli je pořád za mnou a v tu chvíli těsně kolem mě prolítlo druhé a ještě mě vytroubil. Přitom silnice široká, viditelnost dobře 200 metrů k nebližšímu horizontu a nic proti nejelo. Na levo měl prostor nejméně 2 metry a stejně mě vzal na těsno (odhadem tak 50cm max).

Takže ne, neobhajuju těsné průlety okolo lidí když k tomu není důvod - právě naopak. Ale snažím se do té debaty vnést trochu perspektivy - že přesně to samé se děje cyklistům na silnicích a tam se očekává, že se přizpůsobí oni - ne řidiči. A že by tudíž nebylo od věci podobné očekávání nastavit i pro chodce.

-> Borderer 03.08.20 11:04:20: Nebudu hodnotit konkrétní situaci u který jsem nebyl. Za sebe můžu jen říct, že ohleduplnost chodců vůči cyklistům je často zoufalá. Ne vždy, ale často. Takže když se někteří chodci diví, že okolo nich cyklisté projížději na těsno, tak mám tendenci vyskočit jako čertík z krabičky - protože pravidelně brzdím i očima, abych se podobné situaci vyhnul, protože se skupinka chodců motá přes celou cestu jak násoska po dvou lahvích rumu.

Jinak viz -> SO545 03.08.20 11:04:34: , nemám k tomu co dodat - není to o dopravním prostředku, je to o vzájemné ohleduplnosti (ta nám v ČR nějak chybí) a taky o poučenosti a schopnosti vidět tu situaci i očima druhé strany. A právě tenhle pohled se tu snažím zprostředkovat, protože mi přijde, že tu každej vidí milion chyb v chování cyklistů, ale vůbec mu nedochází, že by stačilo trochu změnit vlastní chování (resp. vlastní "skupiny") a bylo by po problému a všichni by byli spokojení.
11:04:34
03.08.2020
SO545
Zhrniem to ako X x.

Jazdim autom , motorkou a obcas na bicykli a strasne vela denne peso.

Vzdy je to len a len o nas ludoch.

Ako chcodec sa nikdy nikde neponahlam /hlavne nie cez cestu/

Ako cykliskta /zacal som po asi 20rokoch/ je to des...mam pocit ze prejazd autom cim blizsie popri mne je asi nejaka hra /jasne ze aj v pripade ked nic nejde oproti/

Na motorke mam neskutocnu radost ked ma auto vybrzdi pri standardnom predbiehani /ved on to skusi predomnou/ az na jazdu po prednom kolese...

Auto je tiez labuzo...idem si pozajtra struhnut na otocku Prahu .... 4

Trosku ohladuplnosti medzi nas vsetkych prajem.
11:04:20
03.08.2020
Borderer
-> dragon_cb_cz: A jako cyklista by si měl jet tak rychle, aby si byl schopen reagovat na nouzové situace, případně zastavit na vzdálenost, na kterou máš rozhled. Oba moc dobře víme, že se tohle neděje. Vezmi si v potaz brzdnou dráhu cyklisty při rychlosti 35kmh na šotolině, spoj ji s tím, že ta komunikace je asi tak široká, že když jede náklaďák, člověk se vedle něj skoro nevejde. Postav si do toho dva lidi vedle sebe (jeden jde tam, druhý zpátky a potkají se). Vážně ti přijde normální tady jezdit tak rychle? Co když chytíš blbě volnej šutr do kola? Co když se ti to stane v zatáčce, kterou zrovna procházejí lidé?

Jinak chování našeho psa je asi takové, že když míjíme cyklistu, auto, motorku, tak se uklidí ke kraji, sleduje ho a přikrčí se. V případě silnice bez chodníku zaleze do krajnice, zalehne a čeká, dokud auto neprojede.... Jenže tohle všechno ti je v situaci, kdy ze zatáčky vylítne cyklista a pes je zrovna uprostřed cesty. Při vzdálenosti 30 metrů od zatáčky to nemáš ani 3 vteřiny na reakci.
11:02:52
03.08.2020
Syny
-> dragon_cb_cz: Ja te nevim, ja jezdim na kole v aute i chodim pesky, ale ve vsech trech pripadech me serou prevazne stejni jedinci - bezohledni - a je uplne jedno jak, na cem nebo s kym/cim se pohybuji. Na kole jezdim z naprosto drtive vetsiny mimo ulice, takze turisticky trasy, lesy, louky atd... A snad nikdy jsem kolem nikoho neprojel 30 natoz 40 km/h. Nevim no, ale i kdyz ten clovek jde sam, tak proste pribrzdim na rychlost, abych byl schopnej v pripade potreby zastavit. Z kopce se rozjedu zase hned, do kopce stejne 30 nejedu 3 Vetsina ohleduplnych lidi se uklidi z cesty nebo alespon trochu uhnou, coz ocenuji a na oplatku kolem nich neproletim jako pako. Mozna se to nezda, ale uz i tech 30km/h vuci chodci je docela fofr. Pak jsou paka, kterym je to uplne jedno nebo vubec nesledujou deni kolem a tam tim spis pribrzdim, protoze sam o srouby v noze a plastiku nosu nestojim... Takze z tohohle pohledu chapu, ze nekoho fakt sere, kdyz metr od nej cyklista proleti 40. Ale uplne stejne me serou lidi, co maj psa na volno a vubec je nazajima, ze bezi k tobe nebo te nejak otravuje. To jsem si takhle jednou fotil pekne na louce u reky a myslis ze si majitel psa zavolal? Vubec, nechal ho mokryho pribehnout az ke me, vyskocit ho na stativ, kde jsem mel fotak s objektivem dohromady za kurva hodne penez a pul metru od toho se samozrejme pes oklepal... Chapu, ze kde jinde nez na louce u reky se muze pes probehnout, ale kurva kdyz tam vidim nekoho jinyho, tak ho snad neni problem na chvili stahnout zpatky 8
upraveno 1x, naposled 03.08.2020 11:07:50
10:56:07
03.08.2020
dragon_cb_cz
-> Jumbo 03.08.20 10:45:39: Vždycky je důležitý "kontext" nebo jak to říct. Pokud je to cesta, kde převažují peší a cyklista tam projede jednou za uherák - tak jako cyklista s mozkem v hlavě předpokládám, že mě nemusí čekat a jedu opatrněji. Tam není o čem.

Ale pokud je tam provoz cyklistů pravidelný, nepřijde mi nefér od chodců očekávat, že se taky přizpůsobí. Když jedu tady v Říčanech lesem po cestě k Jurečku, kde jezdí cyklistů fakt dost, tak stejně co chvíli musím skoro zastavit, cinkat, prosit ať se uhnou a do toho dirigovat svoje dítě aby je bezpečně objelo. Případně tam právě chaoticky přes cestu pobíhá ten pes na volno, případně přes celou cestu natažené to dlouhé vodítko. Na odhadem 3km dlouhém úseku klidně 10x.

Představ si, že jedeš nějakou delší trasu autem - třeba 100km. A že máš za tu cestu 300x skoro zastavit a čekat, než budeš moci předjet traktor. To je dost strašlivá představa - a to tě to v tom autě stojí "jen" opotřebení brzd a zvýšenou spotřebu, ale vlastní energie moc navíc ne. A teď si představ, že se ti to stane na tom kole - a kolik energie to z tebe vysaje.
upraveno 1x, naposled 03.08.2020 10:56:48
10:45:39
03.08.2020
Jumbo
-> Borderer: Jo, v tomhle tě chápu... Navíc když máš psa na dlouhém vodítku, tak je to kolikrát i horší, než když je na volno... Pokud jdu po lese, nikde nikdo, pes si běhá na vodítku po celé šířce cesty a najednou přiletí někdo na kole tak, že nemám šanci ani vědět, že tam je, tak je to občas opravdu o hubu...

-> dragon_cb_cz: Sám jedzím na kole a opravdu mi nepřijde správné, pokud někdo v lese na úzké lesní cestě proletí 40 km/h kolem skupinky lidí a je jedno, jestli mají nebo nemají psa, nebo dítě, protože je to prostě nebezpečné...
upraveno 1x, naposled 03.08.2020 10:48:42
10:44:24
03.08.2020
dragon_cb_cz
-> Borderer 03.08.20 10:30:23: Vidíš, mě zas přijde, že se glorifikuje vlastnictví psů (a že se jich majitelé cítí jako nadřazená rasa). Pokud se tvůj pes chová jako malé dítě, měl bys ho mít pod dozorem jako malé dítě. Což znamená, že v místech kde je provoz cyklistů nebo aut ho prostě máš mít na vodítku, stejně jako rozumný rodič drží svoje dítě za ruku (nebo ho alespoň má neustále "na doskok").

Čímž neříkám, že pokud cyklista srazil dítě u krajnice, že je to v pořádku - není, je to jeho chyba a měl by za ní nést následky. Ale jezdit na kole 30-40km/h po šotolině je normální. Že ty to neděláš není problém těch cyklistů - oni třeba zase nemají psa.

A jsem rád, že jsi zmínil tu ohleduplnost cyklistů k chodcům. Ano, máš pravdu s těmi odstupy atd. Ale stejně tak pro ty chodce platí to, co pro cyklisty ve vztahu k autům. Tzn držte se na kraji, nedělejte náhlé změny směru chůze směrem do prostřed cesty atd. Pokud se tohle chodci naučí dodržovat, není důvod, aby je průjezdy ve 40km/h nějak trápily.
upraveno 1x, naposled 03.08.2020 10:45:34
10:40:35
03.08.2020
Borderer
-> Syny: Pokud ho má majitel zjevně pod kontrolou, tak ano. A pokud uteče, může ho zastřelit POUZE myslivecká stráž, nikoliv každý kdo běhá s promilema v žíle s flintou po lese (čti, běžný myslivec). A to ještě v případě, kdy prokazatelně štve (loví) zvěř.
10:36:43
03.08.2020
Syny
-> Borderer: V lese smi byt pes navolno?
10:30:23
03.08.2020
Borderer
-> dragon_cb_cz: Lesní cesta v přírodě, po které je vedena turistická trasa, nikoliv cyklostezka, případně neznačená lesní cesta, nikoliv cyklostezka. Chování našeho psa bych přirovnal k malému dítěti - jde povětšinou po straně, ale sem tam ho něco zaujme a prostě se jde podívat (v případě psa začmuchat).

Do toho cyklisti kolem lítali po šotolině 30 - 40km/h, zatáčky nezatáčky, svodnice nesvodnice. Prolítnutí cyklisty mezi lidmi o mezeře 1 - 2 metru bez náznaku brzdění. Dále se zde pořád propírá ohleduplnost řidičů k cyklistům, ale co ohleduplnost cyklistů k chodcům? Přijde mi, že je to úplně stejný. Stačil mi týden chození po horách na to, abych viděl, jak cyklista v podstatě srazil malou holčičku, která stála na krajnici, protože ho překvapila zatáčka a vyletěl.....v dalším případě jeden pitomec nečekaně vzal za brzdy a další dva do něj zezadu naletěli v plný parádě - všichni samozřejmě gumy na kole tlustý na půl prstu a elasťáky...tedy, po nárazu už spíš sedřená kůže, než elasťáky....

A je strašně zajímavý, že se tohle loni nedělo.

edit: A jo, píšu to naštvanej a v afektu, protože mám opět pocit, že se bicyklismus glorifikuje na úkor veškeré ostatní dopravy - respektive že cyklisti (jejich část) se cítí jako nadřazená rasa a podle toho se chovají....
upraveno 1x, naposled 03.08.2020 10:34:51
10:12:31
03.08.2020
MATTESS
-> Jumbo: o dovolené jsem to také zaregistroval. Na dálničním odpočívadle snad polovina aut s kolama
10:11:50
03.08.2020
dragon_cb_cz
-> Borderer 03.08.20 10:00:45: Pokud se někde bojíš o psa na volno, aby ti ho někdo nepřejel, je to jednoduchý - nejspíš jsi na místě, kde se nemá pouštět pes na volno. Pokud to teda není vyloženě na místě, kam je cyklistům vjezd zakázán...
10:10:34
03.08.2020
dragon_cb_cz
Tak lidem najednou vybouchly životní jistoty typu Chorvatska, zbyly peníze na to vyhrazený, tak vymejšleli alternativy no.

Teď jen bude zajímavý sledovat trh s použitejma kolama - až od příští sezóny tyhle impulzivní nákupy začnou chytat prach po garážích a lidi se toho budou chtít zbavit a zjistí, že to za rok ztratilo polovinu ceny, spíš víc...
10:00:45
03.08.2020
Borderer
-> saskyn2: Ámen, právě jsme se vrátili z Jeseníků a tolik kreténů na bicyklu by jeden pohledal. A špekouni místo toho, aby se hejbali, si kupují elektrokola.... Člověk aby se bál už i v horách pustit psa na volno, aby ho někdo nepřejel. By mne docela zajímalo, co by dotyční dělali, kdyby v zatáčce potkali proti tatru se dřevem.
09:48:55
03.08.2020
Jumbo
-> MATTESS: Ono stačí vyjet autem, já jel v sobotu Brno - Třebíč - Brno a tolik aut s kolama jsem neviděl nikdy...
09:37:40
03.08.2020
MATTESS
Včera jsem mluvil se známou z vejšky - vyrábí rámy a staví kola a říkala, jak letos mají enormně vyšší poptávku jak nikdy předtím
08:51:24
03.08.2020
Jirik_Tuňák1983
-> palinator 03.08.20 08:21:03: Ne, on Syny musel za každou cenu utrousit nějaký komentář, ale tady se úplně netrefil. Byť chápu, že to mělo být jako vtípek.

Každopádně se omlouvám, že jsem šel s davem a dovolil jsem si koupit kolo ke čtyřicátinám. 3
08:21:03
03.08.2020
palinator
-> Jirik_Tuňák1983:

A kurva, chvíli mě držela naděje že bych si koupil kolo jen pro sebe, takže vlastně v pohodě, jenže bych už neplnil tu druhou podmínku "po dvaceti letech", takže si radši nic kupovat nebudu a nechám to těm, který si kupujou nový kolo každej rok. 3
07:18:39
03.08.2020
Jirik_Tuňák1983
-> Syny 03.08.20 06:23:35: Jo, ale sám, ne pro celou famílii a po dvaceti letech. Karolína kolo třeba vůbec nemá.

To je trochu rozdíl, nemyslíš?
upraveno 1x, naposled 03.08.2020 07:22:34
06:23:35
03.08.2020
Syny
-> Jirik_Tuňák1983: Vsak ty sis taky letos kupoval kolo 3
01:16:24
03.08.2020
Jirik_Tuňák1983
-> saskyn2 02.08.20 19:51:13: Přesně tak, pak si chceš koupit dvě věci a nikde to není.
19:51:13
02.08.2020
saskyn2
-> dragon_cb_cz: Mě připadá že lidem jebe, jak byli chvíli doma tak ted to všichni chtějí dohnat a vymejšlej píčoviny.
18:55:04
02.08.2020
dragon_cb_cz
-> Tuner#2: U těch kol je to kombinace obojího. I značky co vyrábí v Evropě totálně vybrané, na webech prodejců skoro všude napsáno "pro extrémní poptávku nestíháme odpovídat na maily ani telefony, servis jen u nás zakoupených kol" a podobně. To že se zastavila Čína nepomohlo, ale kola na tuhle sezónu už byly vyrobený před Covidem a stejně všechno totál probraný. Lidi to vzali útokem.
18:27:28
02.08.2020
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Jirik_Tuňák1983 02.08.20 18:08:42: ono je to spíše tím, že nemají co prodávat, když Čína stala a nebyla produkce... Zrovna v pátek jsme mluvil s bývalým šéfem a všichni velcí dovozci elektroniky jsou na nule. Není kde brát, takže když už by něco prodal, tak to není.
18:08:42
02.08.2020
Jirik_Tuňák1983
-> dragon_cb_cz 02.08.20 16:33:33: V Decathlonu teď momentálně není výběr vůbec z ničeho, co se cyklistiky od odrážedla po bycigl pro babky týká. 3 To je asi nejvíce vyzobaná prodejna sportovních potřeb v Plzni. Chtěl bych vidět ty tržby, to musely být žně jaxvině.
17:48:39
02.08.2020
King
17:15:00
02.08.2020
StepaNoFUN
-> dragon_cb_cz 02.08.20 16:33:33: No zkusíme... Dík za info. Ta co měl je taková spíš nic, než moc... :-D Navíc už jsou v ní 2 díry. Jak mu spadla na zem.
16:34:02
02.08.2020
dragon_cb_cz
-> Tuner#2 - zrušená registrace 02.08.20 12:04:03: To vypadá jak kdyby to skládal nějakej Němec 3
16:33:33
02.08.2020
dragon_cb_cz
-> StepaNoFUN: Do obchodu a zkoušet. Vzít co největší takovou, která půjde stáhnout/usadit tak, aby po hlavě "nejezdila". Prostě když bude stažená okolo hlavy (ale tak aby netlačila) a budou dobře seřízené řemínky, tak když za ni vezmeš, tak mu musíš hýbat s hlavou a ne s helmou proti hlavě. A nesmí nikdy tlačit.

Jinak klidně nějakou levnější, to jak sedí je daleko důležitější než "značkovost" - blbě padnoucí značková helma je k prdu. Zajděte do nějakýho Sportissima, Decathlonu atd - tam bývá dost výběr.
13:59:50
02.08.2020
StepaNoFUN
Nějakej tip na cyklistickou helmu pro mladýho? Jsou mu cca 4 roky...
12:04:03
02.08.2020
Tuner#2 - zrušená registrace
Jen tak, úlovek mobilem z ulice...
zvětšit Cyklisti na silnici - obrázek od Tuner#2 - zrušená registrace vložen 02.08.2020 12:04:03
upraveno 1x, naposled 02.08.2020 12:04:42
20:44:15
26.07.2020
dragon_cb_cz
-> King: Nakonec se to celý trochu zkomplikovalo, takže tahle varianta padla 8 Ale někdy bychom to spáchat měli. Desítky km v kopcích jsou i moje možnosti, takže klid 3
08:04:42
26.07.2020
King
-> dragon_cb_cz: Nó, pokud nebudu muset naslapat desitky km v kopcich, coz je mimo moje momentalni moznosti, tak se ozvi :-)
22:10:28
25.07.2020
dragon_cb_cz
-> King: Zítra jedu tvým směrem, dáme společnej trénink? 4
21:25:51
25.07.2020
King
-> dragon_cb_cz: Čeče, dneska jsem delal udrzbu na Fiserovi a trosku jsem ho byl provetrat - oproti lonsku mi sice uz neplanda cyklobuzni dresik kolem bicaku a pres kozy, ale ta cejcha z profilu - MAMIL jak vysitej1 Budu si muset stelovat budika na pul sestou a nez zavola dispecink, tak aspon neco naslapat, protoze na souboj s visceralnim tukem v tomhle veku jenom samotny cinky nejak nestacej :-) Bracha je mladsi a hrosi uz par let, ale manazersky brisko je tam taky :-)
upraveno 1x, naposled 25.07.2020 21:26:37
20:19:01
25.07.2020
U-Geen
-> Jirik_Tuňák1983: jezdim spodni kalhoty z lidlu, bez vlozky... asi neco jako aktivni delsi boxerky? A pres to volny MTB kalhoty, aktualne nejaky z aliexpressu, ktery mi sedly... do klimatexackejch se nenarvu, tlusty stehna, pres bricho to slo :-)
Extreme Tyres