-> havlik:
3470K jsem neviděl, jen 3570K a máš pravdu, má lepší GPU... myslel jsem, že Kčka maj "jen" odemčenej násobič.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaky notebook do 20 000kc?
Jinak k mýmu dotazu, žena nakonec pořídila tuto www.alza.cz/lenovo-ideapa
d-z580-metal-d367026.htm
-> palinator: no hrál sem na tom assassins creed 3ku, ale dělá se snad 3470K a to má lepší to jádro, ale to je fuk:)
-> havlik:
Snad i7 by měla mít lepší grafický jádro. Ale i tak, Ivy Bridge má oproti předchůdci údajně výhodu hlavně v GPU, který má mít o 75% vyšší výkon jak u Sandy Bridge. Každopádně s tím osobní zkušenost nemám a nevěřím, že bych nenašel pařbu, která by to integrovaný jádro přetížila - třeba starý dobrý debilní GTA IV.![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Snad i7 by měla mít lepší grafický jádro. Ale i tak, Ivy Bridge má oproti předchůdci údajně výhodu hlavně v GPU, který má mít o 75% vyšší výkon jak u Sandy Bridge. Každopádně s tím osobní zkušenost nemám a nevěřím, že bych nenašel pařbu, která by to integrovaný jádro přetížila - třeba starý dobrý debilní GTA IV.
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> palinator: já mam tenhle core i5 v práci a používam to i jako integrovanou grafiku a nemam problém si tam pustit jakoukoliv novou hru bez sekání. Dělaj i model s lepším grafickym procesorem mam pocit.
-> Mantrabeach:
Core i5-3470
AMD HD7850
+ omáčka a mělo by to tak nějak dát 15 tKč.
Core i5-3470
AMD HD7850
+ omáčka a mělo by to tak nějak dát 15 tKč.
tak se zeptám opět.Tchýně syn by chtěl počítač ale tak nějak neví jestli notebook nebo normální.podle mě teda bude spíš hrát hry takže by se hodil stolní počítač.kvůli výkonu a dalšímu rozšíření a taky ceně.protože co sem koukal na notebooky tak základ je tak od 15t.kč jako mám já a nebude to za chvíli taky hitparáda.co byste navrhovali za konfiguraci stolního počítače do 15t.kč asi?
díky
díky
-> dragon_cb_cz 02.12.12 23:56:04: Matrix
![21](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/21.gif)
![9](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
![21](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/21.gif)
-> Mr_Kubas: Pokud někdy pracovnu uklidím, tak jí vyfotím a hodím sem na virt - ale to je hodně velké "pokud". Koncentrace výpočetní techniky je tu skutečně docela vysoká ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Ale tuhle fotku jsem sem už myslím dával - moje pracovní plocha při delším pracovním večeru![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Ale tuhle fotku jsem sem už myslím dával - moje pracovní plocha při delším pracovním večeru
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> dragon_cb_cz: Tak já osobně se taky nebráním větší investice do výpočetní techniky
Jen ta cena za dva NTB mě zaujala ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![34](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/34.gif)
-> Mr_Kubas:
No a pak jsou blázni jako já, co to rvou do počítačů a škodovek zároveň
Pravda, ve škodovkách je peněz asi víc...
![47](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
![47](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
-> Mr_Kubas:
![158](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/158.gif)
![158](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/158.gif)
-> dragon_cb_cz: Však to nemyslim zle
To je jako bych nazval bláznama všechny virťáky, když vidim, co narvou peněz do škodovek ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Mr_Kubas: Proč? Jsou podle tebe lidi v autoservisu blázni, když dají za kvalitní nářadí 10x (a často víckrát) tolik co ty když si kupuješ na domácí "škodění"? Pokud tě něco živí, nešetříš na tom...
-> dragon_cb_cz: Blázne ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Mr_Kubas: No já si fakt nekupuju notebook na hraní her, takový masochista fakt nejsem. Ale v roce 2004 sehnat notebook s váhou lehce přes 1kg, solidní výdrží baterky (4 hodiny s běžnou, když jsem byl ochotnej tahat dalších cca 0.4kg navíc tak 7-8 hodin), tenký a přiměřeně odolný opravdu nebylo nic jednoduchého. Přidej tříletou záruku s opravou na místě do druhého pracovního dne, pojistku na krádež a náhodné zničení a jsi na částce 53 tisíc s DPH - za ten Dell Latitude X1.
Druhý je ThinkPad X200s, základ stál nějakých 29 tisíc bez DPH tuším, k tomu 9tičlánková baterka a rozšíření záruky na 4 roky, opět s pojistkou na náhodné poškození (na krádež nenabízeli) a opravou do druhého dne na místě a nějaké drobnosti a cena tuším 38 bez DPH. Takže jsem trochu kecal, součet lehoučce pod 100 tisíc. Tři roky zpátky už situace byla o něco lepší, ale výdrž 4 hodiny při váze 1kg a 10 hodin při váze 1.5kg rozhodně pořád běžná nebyla.
Je to sice trochu divný, ale paradaxně skoro nejvíc se dneska u notebooku platí za kvalitní klávesnici. Když jsem kupoval ten ThinkPad, tak jsem dost přemýšlel, že vezmu něco levného - s ne o moc horšími parametry byly ty stroje třeba za půlku. Ale všechny měly společné neřesti moderních notebooků - lesklý display, nekvalitní plastové tělo, nic moc touchpady a hlavně zoufale mizerné klávesnice. Odolnost je důležitý parametr - když s tím občas lezeš po půdách a střechách, snadno to přijde k úhoně, padá do toho prach a podobně. Na ten thinkpad jsem si už i sednul (zavřený) - je stejně matně černý jako stoličky v serverovně :D
No a hlavně ty klávesnice.... to je zoufalství. Já vím, že je dneska v módě patlat prstem po dotykovém displayi, ale když má člověk pracovat, tak stejně nakonec nejvíc používá tu klávesnici. Jo, přiznám se, je to můj fetiš - naposledy když jsem si kupoval klávesnici ke stolnímu PC, tak jsem za 15 let starou a použitou dal přes 100 dolarů - protože lepší jsem nesehnal. A klidně bych dneska dal i dvojnásobek, na zvýšené produktivitě se mi už vrátila mnohonásobně. A na notebooku chci to samé - když už musím ve tři ráno vstávat protože se vysral nějaký server, tak fakt netoužím po tom, aby mě od chvíle kdy se budu moct vrátit do postele zdržovala nekvalitní klávesnice na které budu mít násobně větší počet překlepů....
Druhý je ThinkPad X200s, základ stál nějakých 29 tisíc bez DPH tuším, k tomu 9tičlánková baterka a rozšíření záruky na 4 roky, opět s pojistkou na náhodné poškození (na krádež nenabízeli) a opravou do druhého dne na místě a nějaké drobnosti a cena tuším 38 bez DPH. Takže jsem trochu kecal, součet lehoučce pod 100 tisíc. Tři roky zpátky už situace byla o něco lepší, ale výdrž 4 hodiny při váze 1kg a 10 hodin při váze 1.5kg rozhodně pořád běžná nebyla.
Je to sice trochu divný, ale paradaxně skoro nejvíc se dneska u notebooku platí za kvalitní klávesnici. Když jsem kupoval ten ThinkPad, tak jsem dost přemýšlel, že vezmu něco levného - s ne o moc horšími parametry byly ty stroje třeba za půlku. Ale všechny měly společné neřesti moderních notebooků - lesklý display, nekvalitní plastové tělo, nic moc touchpady a hlavně zoufale mizerné klávesnice. Odolnost je důležitý parametr - když s tím občas lezeš po půdách a střechách, snadno to přijde k úhoně, padá do toho prach a podobně. Na ten thinkpad jsem si už i sednul (zavřený) - je stejně matně černý jako stoličky v serverovně :D
No a hlavně ty klávesnice.... to je zoufalství. Já vím, že je dneska v módě patlat prstem po dotykovém displayi, ale když má člověk pracovat, tak stejně nakonec nejvíc používá tu klávesnici. Jo, přiznám se, je to můj fetiš - naposledy když jsem si kupoval klávesnici ke stolnímu PC, tak jsem za 15 let starou a použitou dal přes 100 dolarů - protože lepší jsem nesehnal. A klidně bych dneska dal i dvojnásobek, na zvýšené produktivitě se mi už vrátila mnohonásobně. A na notebooku chci to samé - když už musím ve tři ráno vstávat protože se vysral nějaký server, tak fakt netoužím po tom, aby mě od chvíle kdy se budu moct vrátit do postele zdržovala nekvalitní klávesnice na které budu mít násobně větší počet překlepů....
-> Mr_Kubas: Tak, když by jsi bral v úvahu, že je to to nej. Tak se to dá stále doplnit o spešl display. Jako si nechávaj někteří fotografové. Tím cena zase šplhá a ne málo. Ale jinak taky nějak nedávám tu cenovku.
-> dragon_cb_cz: Za dva NTB více než 100k KČ? To nějak nechápu
Když za "herní" NTB, kterej je teda postavenej čistě na výkonu, tak za to nejsilnější se dá zaplatit 40.000 včetně DPH. Potom nerozumim výsledné ceně za dva NTB, který jsou předpokládám kancelářskýho typu. Nic proti, jen taková úvaha, každej to má jinak ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> palinator: AMD a mobilní CPU nikdy nešlo dohromady (v poslední době už jsou na tom snad trochu líp, ale asi pořád žádná sláva). Intel Core už je hodně slušná architektura, ale ono i Pentium-M před ní bylo super... Intel totiž vyloženě blbou architekturu od dob NetBurstu a P4 asi neudělal.
Můj současný stroj je ThinkPad X200s, core2duo nevím kolik, šlape to dobře, ale občas větrák slyšet je - no, je starý přes 3 roky, tak má nárok. Předtím jsem měl Dell Latitude X1 (dodnes slouží ženě), ten byl chlazený komplet pasivně, ale s peřinou už si moc netykal teda - chtělo to pod ním tvrdou podložku aby stál na gumových nožičkách a mohl k tomu spodku vzduch. Pak to bylo OK.
Mimochodem, oba velice podařené stroje... jen dohromady stály (s DPH) přes 100 tisíc. Při zpětném pohledu se ptám jestli nemám tak trochu fetiš a neměl bych se příště držet víc při zemi - za to už by byla hezky zrenovovaná škodovka...
Můj současný stroj je ThinkPad X200s, core2duo nevím kolik, šlape to dobře, ale občas větrák slyšet je - no, je starý přes 3 roky, tak má nárok. Předtím jsem měl Dell Latitude X1 (dodnes slouží ženě), ten byl chlazený komplet pasivně, ale s peřinou už si moc netykal teda - chtělo to pod ním tvrdou podložku aby stál na gumových nožičkách a mohl k tomu spodku vzduch. Pak to bylo OK.
Mimochodem, oba velice podařené stroje... jen dohromady stály (s DPH) přes 100 tisíc. Při zpětném pohledu se ptám jestli nemám tak trochu fetiš a neměl bych se příště držet víc při zemi - za to už by byla hezky zrenovovaná škodovka...
-> dragon_cb_cz:
Taky jsem názoru jít cestou nejmodernějšího dostupnýho jádra, na řadě už tolik nesejde. Až mě zaráží, kolik si furt lidi kupujou nějakejch Arrandalů, kterej už je poměrně dost out.
Jinak je taky zvláštní, že po výkonový stránce i z hlediska spotřeby, tepla a hluku jsem si polepšil výměnou HP Paviliona s AMD Turion X2 64 2,00 GHz za o pár let starší DELL s technologií Intel Centrino (pravěkej procesor nový nePentiovský éry - Core) na 2,16 GHz.... a to prosím ten DELL ještě nikdo nečistil (ačkoliv byl za svoji dobu v provozu každý pracovní den) a to HPčko je čištěný už asi 2x. Hold je příjemný, že se u Intelu větrák spustí až po cca půl hodině práce, kdežto u AMD se točí už od startu a stačí zapnout prohlížeč a už hučí a hřeje.![170](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/170.gif)
Taky jsem názoru jít cestou nejmodernějšího dostupnýho jádra, na řadě už tolik nesejde. Až mě zaráží, kolik si furt lidi kupujou nějakejch Arrandalů, kterej už je poměrně dost out.
Jinak je taky zvláštní, že po výkonový stránce i z hlediska spotřeby, tepla a hluku jsem si polepšil výměnou HP Paviliona s AMD Turion X2 64 2,00 GHz za o pár let starší DELL s technologií Intel Centrino (pravěkej procesor nový nePentiovský éry - Core) na 2,16 GHz.... a to prosím ten DELL ještě nikdo nečistil (ačkoliv byl za svoji dobu v provozu každý pracovní den) a to HPčko je čištěný už asi 2x. Hold je příjemný, že se u Intelu větrák spustí až po cca půl hodině práce, kdežto u AMD se točí už od startu a stačí zapnout prohlížeč a už hučí a hřeje.
![170](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/170.gif)
-> dragon_cb_cz: jak je to dfefinované přesně nevím, ale spousta filmů ke stažení v ,,1080" jsou 1920x800 ve 21:9. Ořežeš na 16:9 a leješ tam maximum...
-> Dušan: mě to neřikej:) já tomu řekl bych vcelku rozumim a tyhle věcim vim a i přesto že to je firemní a když se posere tak mi koupí jinej tak se o to starám;-) já sem jen reagoval na to že i3 a i5 se přehřejvají a padájí:)
-> havlik: pokud neni spatny chlazeni a nemas vylozene uzavrenej chladic tak se to uchladi vzdy. Vetsinou jsou ty chladice uvnitr zajebany natolik, ze to neni ani pruchozi a lidi se divi, ze se to hreje pripadne jim to odpali grafiku ci chipset.
-> vhml: 1080p je snad 1920x1080 ne? Takže tam není co ořezávat, to na ten notebookový display přesně sedí (pokud teda nejsi ještě šťastlivec co má 16:10 nebo 4:3 display).
-> Dušan: tak vždycky se najde něco, ale at sem zatim dělal na tom cokoliv včetně pár hodin hraní, se to pokáždé uchladilo.
-> dragon_cb_cz: já jedu na notebooku jedině HD. 720 není vždy k dispozici. 1080 v rozlišení 1920x800 ořezaná na 16:9 a hned tam leju téměř přesně maximum co dokážu zobrazit...
-> havlik: tak si na tom pust HD video a bude funet ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> m8rinek: V tom případě bych se ani té B980 nebál - já mám 3 roky starý thinkpad s grafickým jádrem ještě o generaci starším a i nějaké slabší (720p nebo tak nějak) HD to myslím zvládá (já na filmy moc nejsem). Takže v klidu...
-> dragon_cb_cz: nooo fimy z uložto jsem myslel spíš pecky velikosti 700MB :D.
-> mAATT: nevim mam lenovo s i3 a ani po celym dnu co to mam třeba položený na posteli tzn zespoda to nedejchá to funguje normálně. chladič se sotva zapne na chvíli.
-> m8rinek: Aaaa, sorry, jsem slepej. Tady ty dva procesory (B980 a Sandy Bridge i3) máš:
ark.intel.com/products/.. ./Intel-Pentium-Processor- B980-2M-Cache-2_40-GHz
ark.intel.com/products/.. ./Intel-Core-i3-2328M-Proc essor-3M-Cache-2_20-GHz
Tak si to porovnovej. Zásadní rozdíly jsou dva - jednak absence hyperthreadingu (kterej je ti k hovnu, nad tím bych neplakal) a pak horší grafické jádro - mimo jiné má výrazně mizernější podporu akcelerace videa. Takže pokud počítáte s častým pouštěním HD filmů a pod tak by to vadit mohlo. Ale jelikož dneska skoro všechny notebooky mají mizerné rozlišení 1366X768, nejsou HD filmy úplně priorita bych řekl...
ark.intel.com/products/.. ./Intel-Pentium-Processor- B980-2M-Cache-2_40-GHz
ark.intel.com/products/.. ./Intel-Core-i3-2328M-Proc essor-3M-Cache-2_20-GHz
Tak si to porovnovej. Zásadní rozdíly jsou dva - jednak absence hyperthreadingu (kterej je ti k hovnu, nad tím bych neplakal) a pak horší grafické jádro - mimo jiné má výrazně mizernější podporu akcelerace videa. Takže pokud počítáte s častým pouštěním HD filmů a pod tak by to vadit mohlo. Ale jelikož dneska skoro všechny notebooky mají mizerné rozlišení 1366X768, nejsou HD filmy úplně priorita bych řekl...
-> dragon_cb_cz: je hned na druhym linku www.alza.cz/lenovo-ideapa
d-z580-white-d364307.htm
Já po výměně pasty po dvou letech od tý doby o větráku vůbec nevím...
-> havlik: On ten ProBook asi nemá zrovna nejlíp řešený chlazení. Ta původní teplovodivá pasta asi taky nebude nic moc a po tý době už ten chladič bude jak jetel.. Je to ještě v záruce tak se do toho nechci hrabat, a dávat do servisu už vůbec ne po bráchových zkušenostech s HP servisem.. Nicméně kamarádův Acer s i3 topil taky neskutečně a dělal přesně to samý.. Bude to chtít vyčistit chladič a dát tam jinou tu pastu.. Ale topilo to jako prase vždycky (jenom při hraní her, přehrávání Full HD filmů atd. při normální práci větrák takřka neběžel..)
-> m8rinek: Né, že by Bčko nemělo páru, ale moje 2Gigový se umí zahřát i u FullHD filmů ( rozuměj, že ten film má okolo 25GB ) přehrávaných na plazmě.A při celodenní práci ve photoshopu. Nejvíc mu dá zabrat nějaká hra
-> m8rinek: Mě se v tom výpisu co jsi poslal žádnej s Bčkem ani nezobrazil, tak jsem ceny úplně nesrovnával. Hele na "internety, wordy, skypy, filmy" bude i Bčko stačit úplně bohatě :) Ono nakonec o uživatelským komfortu rozhoduje spíš to jak jsi schopný udržet Windows nazsviněné než hrubý výkon procesoru - i i5 bude na prd pokud jí bude neustále vytěžovat nějaká kravina.
Spíš bych se zeptal jinak - jakou cca časovou životnost očekáváte? U levnýho hardware nebejvá zázračná, takže pokud kupujete spíš na 2 roky, no tak klidně Bčko. Pokud na 3 a víc, tak bych možná myslel trochu dopředu.
Spíš bych se zeptal jinak - jakou cca časovou životnost očekáváte? U levnýho hardware nebejvá zázračná, takže pokud kupujete spíš na 2 roky, no tak klidně Bčko. Pokud na 3 a víc, tak bych možná myslel trochu dopředu.
-> MerHanz: Co je náročná práce? Předpokládám že ne koukání na film z uložta, či psaní dokumentu?
-> dragon_cb_cz: Asi se tedy bude přiklánět k i3, na druhou stranu je to low endovej notťas a jestli dát 10 za B980 či 14 za i3 vzhledem k použití... Nevim no...
Já jsem zamrznul na starym stolnim A64 X2 4200+ s 3GB ram a 9800GT grafikou, na PC kreslim, semtam i něco modeluju a prostě to stačí, i když poslední Assasin už se škubal... tak jsem ho hold nehrál :D.
-> dragon_cb_cz: Asi se tedy bude přiklánět k i3, na druhou stranu je to low endovej notťas a jestli dát 10 za B980 či 14 za i3 vzhledem k použití... Nevim no...
Já jsem zamrznul na starym stolnim A64 X2 4200+ s 3GB ram a 9800GT grafikou, na PC kreslim, semtam i něco modeluju a prostě to stačí, i když poslední Assasin už se škubal... tak jsem ho hold nehrál :D.
-> m8rinek: Volil bych asi střed - i3. To je CPU silné až až, bohatě stačí i hráčům (což předpokládám žena není). Bčko je ořezané až moc, i5 zbytečná. Pokud už dát peníze za dražší CPU, tak spíš vzít i3 Ivy Bridge místo Sandy Bridge - je zase o fous lepší (ale tvrdá data na to nemám, zvlášť ne v mobilním segmentu). Rozdíl je co koukám asi 400? To bych asi obětoval a to Ivy Bridge vzal.
Jestli W7 nebo W8 je celkem jedno, při životnosti notebooku se konce podpory nedočkáš ani u jednoho. Ale lidi ve škole si W8 celkem chválí (výkon i použitelnost), takže asi nevidím důvod se jich bát - ono nás ten "pokrok" stejně nemine, zvyknout si na ně stejně jednou bude muset (předpokládám, že PC používá třeba i v práci či škole), takže lepší dřív než později.
Jestli W7 nebo W8 je celkem jedno, při životnosti notebooku se konce podpory nedočkáš ani u jednoho. Ale lidi ve škole si W8 celkem chválí (výkon i použitelnost), takže asi nevidím důvod se jich bát - ono nás ten "pokrok" stejně nemine, zvyknout si na ně stejně jednou bude muset (předpokládám, že PC používá třeba i v práci či škole), takže lepší dřív než později.
-> mAATT: tak to bych ale někde hledal chybu:)
-> MerHanz: Ona i i5 topí jako prase.. Mě to občas to topí až tak že se to nesíhá chladit a natvrdo se vypne..![8](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
-> m8rinek: určitě bude lepší i3 a i5 ještě lepší. Já mám Břadu ve svým HP a při náročný práci pěkně topí.
-> vhml: naopak jsem rád, že si žena vybrala bílou, protože je tam dost omezená nabídka a výběr je tím pádem snazší... :)))
-> m8rinek: na bílou se vyser. Samolepící tapeta z obi a uděláš z černý bílou s růžovejma puntíkama.
Já jsem si dělal černej mramor, žena má nějakou divnou zebru :-D
Já jsem si dělal černej mramor, žena má nějakou divnou zebru :-D
Nicméně stále nevim zda B980, i3 či i5. Jestli má, nebo nemá smysl za to ty peníze dát. Dík
-> Dušan: -> Mr_Kubas: já teda nepozuruju v používání žádnou zásadní změnu oproti W7 až na to že to místo startu má tu nabídku metro nebo jak se otmu řiká která je vlastně ale taky dost na pohodu vytaháte si tam co potřebujete. a v podstatě na plochu ani jinam pokud jde o to co psal M8 neni potřeba lézt
Taky bych volil raději Win7..
K Win8 by to chtělo pár utilitek, aby se více přizpůsobili uživateli.. Čili jednodušší je zůstat u předchozí verze.. Co jsem vypozoroval já, je to, že na slabších netboocích to frčí rychleji jak Win7, ale to se tohohle NTB netýká..
pctuning.tyden.cz/hardwar e/.../25728-mesic-s-window s-8-pro-naprosta-spokojeno st
K Win8 by to chtělo pár utilitek, aby se více přizpůsobili uživateli.. Čili jednodušší je zůstat u předchozí verze.. Co jsem vypozoroval já, je to, že na slabších netboocích to frčí rychleji jak Win7, ale to se tohohle NTB netýká..
pctuning.tyden.cz/hardwar e/.../25728-mesic-s-window s-8-pro-naprosta-spokojeno st
-> m8rinek: co se tyka Windows tak radsi W7. W8 neni moc uzivatelsky pristupny ikdyz se tak prezentuje.
Tak nakonec tohle dilema padlo i na mě, resp. na mě ne, ale na přítelkyni (já se Thinkpada nevzdám:)).
Vybrali jsme Lenovo a protože žena prostě potřebuje bílý, tak je tu asi 6kousků v řadě Z580 www.alza.cz/notebooky-v-b ile-barve/18852812.htm
a mě jde o to, který vzít, nic náročného notebook nezažije, co se týče práce tak internety, wordy, skypy a filmy. Já bych se přikláněl k té nejlevnější variantě, která paradoxně ve výběru od Alzy není a to www.alza.cz/lenovo-ideapa d-z580-white-d364307.htm liší se v podstatě jen procesorem, je to pro tohle použití nějak zásadní?
Volit raději PC v W7 či W8.
Díky
Vybrali jsme Lenovo a protože žena prostě potřebuje bílý, tak je tu asi 6kousků v řadě Z580 www.alza.cz/notebooky-v-b ile-barve/18852812.htm
a mě jde o to, který vzít, nic náročného notebook nezažije, co se týče práce tak internety, wordy, skypy a filmy. Já bych se přikláněl k té nejlevnější variantě, která paradoxně ve výběru od Alzy není a to www.alza.cz/lenovo-ideapa d-z580-white-d364307.htm liší se v podstatě jen procesorem, je to pro tohle použití nějak zásadní?
Volit raději PC v W7 či W8.
Díky
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: osobne mi to prijde jako takova zbytecna designovka :) spis bych sel do notebooku a nebo naopak klasickeho pc s klidne deskou v mini ITX formatu (pokud ti jde o misto), ktera je v podstate i v tom all-in-one PC, jen tady by to bylo pristupnejsi pro upgrade a hlavne se na tom da udelat lepsi chlazeni
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: je to takovy divny a stolni PC to nenahradi. Zbytecne drahy vzhledem ke klasicke koncepci.