skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Potraviny
prohledat
319 příspěvků (zobrazeno 251 až 300) od 02.06.2011 do 12.01.2022, založil/a Jirik_Tuňák - zrušená registrace
Švestky, všude samý švestky.
-> myschaak AZNP K.Hora: ty vole a bude mít i na uskladnění?
-> 1560: asi zejtra nafotím ui našich ten blázinec - u nás je to na desítky kil![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> 1560: asi zejtra nafotím ui našich ten blázinec - u nás je to na desítky kil
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
hele,dobrý téma
využiju....pantáta prodává brambory za 6![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
využiju....pantáta prodává brambory za 6
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Je to blbý, po dnešní obhlídce a sklizně zahrádky jsem usoudil, že následující měsíc budu asi jen na rajčatech a na okurkách. Celkem 5kg prvního a 2kg druhého. A to jsem prosím bláhově kupoval jen tři sazeničky (od okurek dvě), že z toho stejnak nic nebude. Kdo chcete, stavte se, budou hody ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> King: kde že?![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> GRED-Činpokomon :D:
Tyhle věci jsem jedl půl roku a teď těch 8 kilo nemůžu shodit.
Tyhle věci jsem jedl půl roku a teď těch 8 kilo nemůžu shodit.
-> GRED-Činpokomon :D: Áááá, pán je gurmán :) Hafo soli a glutamátu - sejdeme se na gastroenterologii :)
-> VeTeV: vařit stejně neumim,naposled sem měl česnečku ve škole tak půl roku zpátky,jediný co si pořádně umim udělat sou takový ty čínský nudlový polívky,ty mám docela rád![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> VeTeV:
čínskej je hnus, to česnek připomíná jen názvem
čínskej je hnus, to česnek připomíná jen názvem
-> GRED-Činpokomon :D: tak věř tomu, že z toho čínského neuděláš nic než vodu ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> VeTeV: česnek stejně nežeru,jedině v česnečce![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> GRED-Činpokomon :D: jenže některej česnek je jen polystyren - jednou jsem takovej měl u kamaráda na pařbě - žral jsem to po palicích abych navodil situaci, že mám topinku s česnekem ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
když je hlad tak se sežere všechno![47](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
![47](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
-> King: tak jí udělej radost a třeba to budeš mít zadara :-)
-> Mr.Lumpy: jj todle je tipische - ja si to klidne necham obodat a zapltaim is navic, kdyz me to nebude bolet...
-> Mr.Lumpy: jj todle je tipische - ja si to klidne necham obodat a zapltaim is navic, kdyz me to nebude bolet...
-> VeTeV: si pamatuju u zubáka, se zubařka táty ptala jestli mi to má umrtvit (3 kazy) a táta "kolik to stojí" ona "padesát korun" a táta zakončil slovy "on to vydrží" :-D
-> VeTeV: Jasně, že ochota investovat do zdraví je tady žalostně nízká, ale když si vzpomenu, jak zubaři pláčou, kterak na amalgámovejch plombách "tečou", nechápu, proč mě prudí za fotokompozit, když si za něj účtuje 800Kř na dřevo + něco od pojišťovny.
Ona totiž když před lety začínala, tak to byla šikovná a příjemná zubařka, ale léta ubíhaly, chlap žádnej, čas na reprodukci už prošvihla, tak se z ní stala taková kyselá jízlivá stará panna :) Dám ji ještě šanci, ale jak bude příště prudit, dostane "feedback" a dasvidánija.
Ona totiž když před lety začínala, tak to byla šikovná a příjemná zubařka, ale léta ubíhaly, chlap žádnej, čas na reprodukci už prošvihla, tak se z ní stala taková kyselá jízlivá stará panna :) Dám ji ještě šanci, ale jak bude příště prudit, dostane "feedback" a dasvidánija.
-> King: tak vis jak, lidi radsi klasiku zadara, nez cosi za hotovost na drevo...
-> King: Ve směs koncentrace u horních hranic, jen ty houby, tam to bylo z některých oblastí řádově mimo tzv. limity...
Jinak ty plomby, zrovna je in studium možností uvolňování Hg z amalgámu a vliv na Alzheimera, docela bych tomu i věřil, možná i že bude mít větší vliv než proklínaný hliníkový nádobí, naštěstí mám pořád hubu bez kovů, tak mě to netlačí...
K batohu prášků mám jen to, co nám říkal trofesor toxikologie: Jak tělo ovlivní lék, odhadne každej, kdo umí číst příbalovej leták, u dvou prášků to zvládne toxikolog, u tří to umí nastřelit tak 20 lidí v týhle zemi. Pokud někdo bere víc, není nikdo na světě, kdo by mohl říct, co to udělá mezi sebou! ....vítejte v čekárně, recepty už čekají![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Jinak ty plomby, zrovna je in studium možností uvolňování Hg z amalgámu a vliv na Alzheimera, docela bych tomu i věřil, možná i že bude mít větší vliv než proklínaný hliníkový nádobí, naštěstí mám pořád hubu bez kovů, tak mě to netlačí...
K batohu prášků mám jen to, co nám říkal trofesor toxikologie: Jak tělo ovlivní lék, odhadne každej, kdo umí číst příbalovej leták, u dvou prášků to zvládne toxikolog, u tří to umí nastřelit tak 20 lidí v týhle zemi. Pokud někdo bere víc, není nikdo na světě, kdo by mohl říct, co to udělá mezi sebou! ....vítejte v čekárně, recepty už čekají
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> VeTeV: Asi budu muset změnit saloon :)
-> King: a mě zubařka iniciativně amalgán vyhazuje a nahrazuje kompozitem sama - amalgán dává jen na výslovné přání pacienta ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Don_pepe: A ty koncentrace rtuti v zelenině a houbách se pohybujou v jakejch řádech? Předpokládám, že všechno, co jste naměřili je po stránce "bezpečných" hyg. limitů OK.
Tuhle jsem nesměle požádal zubařku, že na opravu výplně stoličky bych tentokrát (a do budoucna) chtěl fotokompozit místo tradičního amalgámu a už se začala se zkříženejma rukama jízlivě vyptávat, že prej co mám proti bezpečnýmu almalgámu, kterej se používá už desítky let. Tož z toho byl slušnej flame :)
Tuhle jsem nesměle požádal zubařku, že na opravu výplně stoličky bych tentokrát (a do budoucna) chtěl fotokompozit místo tradičního amalgámu a už se začala se zkříženejma rukama jízlivě vyptávat, že prej co mám proti bezpečnýmu almalgámu, kterej se používá už desítky let. Tož z toho byl slušnej flame :)
-> Don_pepe: Přesně. Ale je to obecně našeho zdravotnictví, že biochemka změří vzorek pacoše, praktickej felčar vidí na papíře, že LDL je nad "limitem" a nasazuje "pacientovi" léčbu, která vyvolává 5 dalších zdravotních problémů a kolotoč končí až v důchodu, kdy si člověk chodí do lékárny se štosem receptů a baťohem na prášky :)
Taky mám vysoký LDL, kreatinin, ALT, glukózu na horním limitu a kdovíco ještě, ale jenom to monitoruju a doktorům to radši neukazuju. Pouze přijímám opatření a raduju se z drobných zlepšení :)
Taky mám vysoký LDL, kreatinin, ALT, glukózu na horním limitu a kdovíco ještě, ale jenom to monitoruju a doktorům to radši neukazuju. Pouze přijímám opatření a raduju se z drobných zlepšení :)
-> palinator: -> P@nis: Pánové cholesterol není "takový" nebo "jiný", cholesterol a dokonce není ani "hodný HDL cholesterol". Cholesterol je jen jeden a HDL lipoprotein je systém, přenášelící celou řadu lipidů (a i cholesterol) z buněk zpět do jater - odtud "hodný cholesterol", což když slyším, chrlím žluč vzteky...
Cholesterol ve vejcích: bílek, jak název napovídá, obsahuje převážně bílkoviny, naproti tomu žloutek tuky (a to nejvíc cholesterol) a moře dalších sloučenin. Bojíte se cholesterolu ve vejcích - omezte žloutky...
Jinak nemůžu než souhlasit že hladna cholesterolu záleží na metabolizmu každýho jednoho člověka a nejde říct něco tak obecně, jako se dozvíte v novinách a televizi, to sou jen kecy!
Mimochodem bez fyziologické hladiny a příjmu cholesterolu bysme tu nikdo ani nebyli, takže z něj nemá cenu dělat vraha lidstva, jak se někteří snaží.
Cholesterol ve vejcích: bílek, jak název napovídá, obsahuje převážně bílkoviny, naproti tomu žloutek tuky (a to nejvíc cholesterol) a moře dalších sloučenin. Bojíte se cholesterolu ve vejcích - omezte žloutky...
Jinak nemůžu než souhlasit že hladna cholesterolu záleží na metabolizmu každýho jednoho člověka a nejde říct něco tak obecně, jako se dozvíte v novinách a televizi, to sou jen kecy!
Mimochodem bez fyziologické hladiny a příjmu cholesterolu bysme tu nikdo ani nebyli, takže z něj nemá cenu dělat vraha lidstva, jak se někteří snaží.
-> palinator: Spory nebyly o tom jaký cholesterol je ve žloutku (a bohužel to není "hodny" HDL) nýbrž v množství cholesterolu na jedno vajíčko, které bylo nadsazené
By mě zajímalo jak by vpadala křepelčí smaženice z 30 vajec, když slepičích si dávam 6
a cenu raději nechci znát, to by byla drahá snídaně.
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
By mě zajímalo jak by vpadala křepelčí smaženice z 30 vajec, když slepičích si dávam 6
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Fén 05.06.11 05:32:27: taky jsem mu to chtěl teď napsat
Hold v Benešově se pěstujou slepice a chovaj se brambory ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Na cholesterol ve vejcích nevěřim. Jsou spory jestli ten obsažený ve vejcích je nebo není škodlivý a já zastávám názor, že hladina cholesterolu závisí především na těle, jak si s ním dokáže poradit a na psychice. Protože babička když jde na cholesterol, tak ho má dost zvýšenej, i když předtím měla dietu proti cholesterolu. A já ho mám hluboko pod limitem, i když sežeru na co přijdu.
-> King: Ono kdyz clovek vidi co se vubec vseobecne vyrabi picovin a kolik to stoji materialu a uplne zbytecne, tak te ani nevim jestli se to da nazvat, ze se mame nejlip... Vyrobky stoji za hovno, udelany aby vydrzeli aspon zaruku a pak sis musel koupit novej atd... Treba kdyz jdi po meste a nekdo rozdava barevny letaky - uplne zbytecnej papir, uplne zbytecna barva. KAzdej to veme a rovnou mrskne do nejblizsiho kose... KDyz jde clovek do supermarketu, co tma je picovin uplne k nicemu, kolik to asi stoji casu, materialu atd... Nevim no... Tahle doba mi nijak uzasna neprijde - spis bych rekl, ze je to nejvic plytvaci doba...
-> King: Na vás, Mr. King opravdu nezvykle ekologistické, řekl bych, ovšem značně výstižné! Bohužel ona i ta zeleninka z vlastní zahrádky může být děsivá, jen tak ze srandy sme si měřili v laborce koncentrace rtuti v naší domácí zelenině a byli sme dost nepříjemně překvapení. To nemluvím o houbách, ty tou rtutí doslova těžknou, kolik jí vychytají![8](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
-> King: ne vejce klasické veliké![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
King 05.06.11 22:32:40 napsal: ...Ty voe,
ze mě bude ještě ekologista! :)
Pětkrát prošlápnutí dechtu by to mělo vyléčit. :o)
ze mě bude ještě ekologista! :)
Pětkrát prošlápnutí dechtu by to mělo vyléčit. :o)
-> King: Jsem překvapen a zároveň potěšen, že máme nachlup stejný názor. ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> VeTeV: A nejsou to křepelčí vajíčka? :) Teď to měli zrovna v Kauflandu, tak jsme je měli v pátek k snídani - ovšem cena za minimální cholesterol je vysoká - člověk loupe minivejce jak kokot a pak je z toho soustíčko, že by to šlo rovnou polknout :)
-> Jirik_Tuňák: Je to fakt bída, kam to dospělo :( Tuhle matka sehnala na čarodky pár buřtů, byly v přírodním střívku a bylo v nich skutečný maso a špek a po opečení chutnaly jako opečené buřty - neuvěřitelné :) Tuhle jsem zase v kantýně nemocnice poblíž Prahy narazil na kulatej chleba (prej hostivařskej), kterej první den chutná lahodně a dá se jíst ještě 3 dny - 38Kč za něj baba chce, ale vyplatí se to. Když si vezmu tu sračku, kterou vydávaj za chleba u nás hypersuper, která stojí polovic, ale druhej den se nedá žrát a půlka se vyhodí.
Je to prostě průser, protože sice žijeme v době, kdy se máme zatím nejlíp v historii (ve smyslu dostupnosti různejch potravin), ale dtto hladovíme, protože žereme směsky plný tuků, cukrů a dalšího svinstva. Kdo je odkázanej na nákupy v hypersuper si o nějaký čerstvosti potravin může jenom zdát a právě to je prej největší průser současnosti - máme dostatek, ale ne všech živin, který potřebujem. Do toho všudypřítomná rtuť, ftaláty, dioxiny, o kterejch nám příslušný orgány budou tvrdit, že jejich koncentrace je pod bezpečným limitem (I to DDT bylo svýho času "bezpečný"). Z toho je pak kotel tzv. civilizačních chorob - rakovin, alergií, autoimunitních záserů. Ty voe, ze mě bude ještě ekologista! :)
-> Jirik_Tuňák: Je to fakt bída, kam to dospělo :( Tuhle matka sehnala na čarodky pár buřtů, byly v přírodním střívku a bylo v nich skutečný maso a špek a po opečení chutnaly jako opečené buřty - neuvěřitelné :) Tuhle jsem zase v kantýně nemocnice poblíž Prahy narazil na kulatej chleba (prej hostivařskej), kterej první den chutná lahodně a dá se jíst ještě 3 dny - 38Kč za něj baba chce, ale vyplatí se to. Když si vezmu tu sračku, kterou vydávaj za chleba u nás hypersuper, která stojí polovic, ale druhej den se nedá žrát a půlka se vyhodí.
Je to prostě průser, protože sice žijeme v době, kdy se máme zatím nejlíp v historii (ve smyslu dostupnosti různejch potravin), ale dtto hladovíme, protože žereme směsky plný tuků, cukrů a dalšího svinstva. Kdo je odkázanej na nákupy v hypersuper si o nějaký čerstvosti potravin může jenom zdát a právě to je prej největší průser současnosti - máme dostatek, ale ne všech živin, který potřebujem. Do toho všudypřítomná rtuť, ftaláty, dioxiny, o kterejch nám příslušný orgány budou tvrdit, že jejich koncentrace je pod bezpečným limitem (I to DDT bylo svýho času "bezpečný"). Z toho je pak kotel tzv. civilizačních chorob - rakovin, alergií, autoimunitních záserů. Ty voe, ze mě bude ještě ekologista! :)
Proč každý říká, že pěstuje slepice. To je chodí zalévat? :o)
-> Don_pepe: ma to malej zloutek... jinak ej to vejce ajko kazde jine - par jsem jich dostal ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> VeTeV 03.06.11 08:35:17: Pukavec ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Don_pepe: Nebo tam místo žloudku bude nějaká hračka. ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> VeTeV: Tak to bude vejce téměř bez žloutku...
-> P@nis: existují dnes i takové zvláštní slepice, jež mají zvláštní vejce _ skořápka je nazelenalá a prý je vejce téměř bez cholesterolu ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
já jsem vděčnej za Bene - vejce bereme přímo od staršího pána, co je pěstuje ve stodole a na zahrádce,
med beru zásadně od malých včelařů,
zeleninu a ovoce si pěstuju sám a seru jim na ty gumové věci co za zeleninu a ovoce vydávají(v zimě beru z mrazáku),
maso je mě u prdele neb ho nežeru - ale i tak vím o výborném soukromníkovi z Vlašimi kam občas zajedu pro něco našim,
pečivo kupuju buď z Benešovské pekárny, případně kousek od práce je malá soukromá s výborným sortimentem - ale nejraději si upeču sám - kvásek si založím a dám si dokupy co chci,
luštěniny beru z malých vege krámků
BIO je dle mě velký haló za nehorázné prachy - na to s ejim můžu vysrat
pivo beru Benešovské
takže tak....![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
med beru zásadně od malých včelařů,
zeleninu a ovoce si pěstuju sám a seru jim na ty gumové věci co za zeleninu a ovoce vydávají(v zimě beru z mrazáku),
maso je mě u prdele neb ho nežeru - ale i tak vím o výborném soukromníkovi z Vlašimi kam občas zajedu pro něco našim,
pečivo kupuju buď z Benešovské pekárny, případně kousek od práce je malá soukromá s výborným sortimentem - ale nejraději si upeču sám - kvásek si založím a dám si dokupy co chci,
luštěniny beru z malých vege krámků
BIO je dle mě velký haló za nehorázné prachy - na to s ejim můžu vysrat
pivo beru Benešovské
takže tak....
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Mr.Lumpy: Velikosti jsou i normálně v obchode M,L,XL , skořápku nejím tak mi je jedno jaká je
a ve žloutku je cholesterol, takže vlastně hyper vajíčka jsou zdravější ne? :- )
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> P@nis: kvalitu vajička poznas ked z toho upečeš nejaký zákusok..tam ten rozdiel je cítiť aj vidieť na farbe oproti domácemu.
-> P@nis: u vajec je znát rozdíl v jejich velikosti, barvě žloutku a síle šlupky, on hlavní rozdíl je ovšem v tom čím je to zvíře krmeno tzv. kolik svinstva je v potravině...
-> 1560:
Asi nějaký úspěšný...
Asi nějaký úspěšný...
-> P@nis:
Tak jako někdo na to má, někdo ne. Znám člověka, co každý ráno snídá kaviár (ale pravej, žádný napodobeniny z Lidlu), zapije to vínem asi za tři stovky, zavolá svého osobního řidiče a svojí luxusní Audi A8 jede 1,5km do práce.
Tak jako někdo na to má, někdo ne. Znám člověka, co každý ráno snídá kaviár (ale pravej, žádný napodobeniny z Lidlu), zapije to vínem asi za tři stovky, zavolá svého osobního řidiče a svojí luxusní Audi A8 jede 1,5km do práce.