Kůrka je gumová

prohledat
199 příspěvků (zobrazeno 151 až 199) od 02.08.2023 do 30.01.2025, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
řadit dle data
13:33:23
04.09.2023
Jindas
-> jok3r 29.08.23 14:44:14: Se stav, většinou to je nedělní záležitost 1 a hosti jsou vítáni.
09:45:12
03.09.2023
StepaNoFUN
-> David29: Přiklop to. Třeba dřevěným prkýnkem, jestli na to nemáš poklici.
09:18:27
03.09.2023
David29
Na plynu, pánev normál teflon.



Pomalejc to nemělo efekt - jen ten, že to celé trvalo dýl 3
21:19:48
29.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> David29 29.08.23 20:52:39: Na čem to děláš a co máš za pánef?
21:00:59
29.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> David29: Pomalejc na menší teplotu? Já tak dělávám hemenex...
20:57:14
29.08.2023
Petrson
Á zajímavé téma. Se něco aspoň přiučím.1
20:55:56
29.08.2023
palinator
-> David29:

Asi dělat pomalejc ne?
20:52:39
29.08.2023
David29
Jak volský oka? 1

Žloutek studenej.. Když to nechám dýl, vodspoda připálený.
14:44:14
29.08.2023
jok3r
-> Jindas: jak to tak čtu, tak si říkám že už sme se dlouho neviděli3
13:38:32
21.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jindas: Diky za tip, mrknu vecer... :-)
13:38:01
21.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Syny 21.08.23 11:07:57:



Simpsonovi - Párek v Rohlíku
12:41:03
21.08.2023
vhml
-> MVM 21.08.23 12:34:35: samozřejmě to má každej stánek v Německu i Rakousku, ale v tom Bavorsku je to vyloženě národní jídlo.
12:36:40
21.08.2023
Jindas
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:04:44: Jak kuře děláme u nás.... vezmu kuře, rozmrzlé, když je velký, tak rozpůlím na půl.

Sůl, kmín, občas koření na kuře.

1/4 másla, pečící sáček, mrdnu tam to kuře, posolím, okmínuji, koření, promasíruji ať se to chytne na to kuře, ještě občas malinko oleje.

Zavřu sáček špagátem na pečení a dám do trouby na 160 na 1 a půl hodiny. Peču, nestarám se o to (z toho sáčku jsem to snad neměl nikdy suchý), pak vypnu troubu, vyndám kuře ze sáčku a nechám ho ještě na 30min dopéct v té vyplé troubě - a to mě udělá tu křupavou kůžičku 1
12:34:35
21.08.2023
MVM
-> vhml 21.08.23 11:59:39: Tvl.. Currywurs je v Německu nejen v Bavorsku. Nahoře ve "Východním" u Magdebugu .. kdyz jsem tam jezdil na okruh - tak jsem to tam zkoušel u stánku. No jednou za čas se na to dá přežít, ale klasická klobása hořčice, křen a chleba je 100x lepší 3
12:18:35
21.08.2023
vhml
Nevíte co je dobrý 4 5
12:10:50
21.08.2023
Jirik_Tuňák1983
11:59:39
21.08.2023
vhml
-> palinator 21.08.23 11:56:00: standartni currywurst, 3/4 Bavorska nic jinýho nežere 3 Kečup je samozřejmě teplej
zvětšit Kůrka je gumová - obrázek od vhml vložen 21.08.2023 11:59:39
11:58:19
21.08.2023
palinator
-> vhml:

Prasata 3
11:58:04
21.08.2023
vhml
-> palinator 21.08.23 11:56:00: standartni currywurst, 3/4 Bavorska nic jinýho nežere 3
11:56:00
21.08.2023
palinator
-> Syny:

Je to taková velká Klausovka no...



...takhle nějak (s originál VW kečupem) se to prý má podávat. Místo párku bych si představil nějakou kvalitní klobásu, místo kečupu hořčici...
zvětšit Kůrka je gumová - obrázek od palinator vložen 21.08.2023 11:56:00
11:19:47
21.08.2023
gim
-> palinator: nejprodávanější položka z koncernového zdroje :-)
11:07:57
21.08.2023
Syny
-> palinator: Kolik že tam je masa? 62%? Tak to je ten párek kvalitní asi jako jejich antikorozní ochrana 3
10:29:50
21.08.2023
palinator
Sem přivez... 3
zvětšit Kůrka je gumová - obrázek od palinator vložen 21.08.2023 10:29:50
09:44:11
03.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> palinator 03.08.23 09:31:24: Nemyslím si, možná budeš výkonnější.
09:31:24
03.08.2023
palinator
-> Jirik_Tuňák1983:

No nevim, pokud já se živim kB na Virtu, tak ty musíš trpět poněkud obezitou ne? 3
09:27:10
03.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> palinator 03.08.23 09:14:57: telefon, opraveno, spokojenej? Ještě mi tam skákala Komerční banka. 1
upraveno 1x, naposled 03.08.2023 09:27:39
09:14:57
03.08.2023
palinator
-> Jirik_Tuňák1983:

Co je kb? 3
09:08:59
03.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> palinator 03.08.23 08:15:14: A čím se tedy živíš bobku? Tedy kromě kB na virtu. 3
upraveno 1x, naposled 03.08.2023 09:26:37
09:06:53
03.08.2023
Vojťas
-> palinator 03.08.23 08:15:14: 156 tak ještě vaření piva a máš všechno potřebný 1
08:15:14
03.08.2023
palinator
-> Jirik_Tuňák1983:

V KFC jsem nikdy nebyl... 132



Ale jako jo, upéct umim jen chleba a uvařit jen nálev do utopenců. 3
08:13:03
03.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Vojťas 03.08.23 07:26:40: Asi ho peče ve frontě u kasy v KFC. 3
upraveno 1x, naposled 03.08.2023 08:13:19
07:26:40
03.08.2023
Vojťas
-> palinator 03.08.23 06:53:05: a co se ti nezdá? Další vyřešená životní otázka 1 Nebo jak ty pečeš kuře? Dusíš jako Mates nebo nebo navolno ala Jižík 1
07:23:52
03.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Vojťas: Tak emimino jo, ale minibazar ne.
07:20:40
03.08.2023
Vojťas
-> Matthes, záškodník z TechWebu: mas vubec dite? ze neznas mimibazar nebo emimino 3
07:07:20
03.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> palinator: Jak minibazar? Ja nic nekupuju, ani neprodavam 3
06:53:05
03.08.2023
palinator
Tyvole to je zase téma.. Je to Virt nebo mimibazar? 3
23:19:39
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Zkusim s tim polaborovat. Ve svych zacatcich vareni (co sem vyhodil bejvalku), tak jsem par kurat pekl odkrytych a vyvarila se mi vsechna stava a na dne pekace byl akorat cernej sopl 3 Ale nerikam, to jsem to nepodlejval a asi jsem to moc vohulil...
23:04:47
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 23:02:50: Akorát tedy za mne nepřiklápět, nikdo koho znám kuře nepřiklápí.
23:02:50
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: -> gim: Tak fajn, zkusim si s tim priste vyhrst trochu... Diky :-)
22:55:55
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 22:13:50: Tak zkus kuře vyndat z lednice a nechat ho venku odstát, aby nešlo z lednice hned do trouby. Samozřejmostí je ho omýt, osušit a pak důkladně osolit (nebát se toho). Někdo ještě říká, do něj sem tam lehce ďobnout špičatou vidličkou, to třeba my neděláme. Troubu předehřát na 180. Nepřiklápět. My k tomu žádnou zeleninu nedáváme, tím spíše ne rajčata. Jenom to pouští vodu a kazí ten výpek/ chuť šťávy. Na dno pekáče dáme trochu vody, ono totiž hodně vody pustí i dnešní kupované kuře. A protože je každá trouba jiná, chce to vychytat, kdy je vhodné začít průběžně polévat výpekem. Kolikrát to není i klidně třičtvrtě hodiny - hodinu potřeba. Ale prostě podle trouby. Na posledních cca třeba 30 minut dáme na kousky kuřete slabý proužek másla a pečeme dál. Někdy je dobré na závěr zvýšit teplotu třeba na 200.

A jak říkám, tu kůžičku a krustu ti dělá právě sůl a máslo. Průběžně polévat, nepřehánět to úplně s množstvím vody, ať se kuře sice nepřipálí zespodu, ale zase ať neplave, to chce vychytat. Trochu horké vody z konvice, když se to vypeče, jde cmrndnout vždycky. Na konci by to mělo být tak, abys s tím ochutil / polil přílohu. Ke konci poléváme častěji, klidně co 10 - 15 minut.



Jak vidíš, kuře jde udělat v pohodě jen se solí na vodě. Nezapomeňte ten pekáč mít vymazaný. My to děláme jen máslem a pár proužků dáváme i do vody, kterou lehce podlijeme před dáním do trouby. Nejčastěji máme s rýží, kterou pocmrndáme tím výpekem. Není vysušené. Hlavně se takhle, když omezíš množství maziva, dá připravovat i při nařízené dietě.
upraveno 3x, naposled 02.08.2023 23:11:27
22:44:09
02.08.2023
gim
-> Matthes, záškodník z TechWebu: teploty naopak. Pomalu upéct pod deklem a nakonec to okouřit na kůrčičku
upraveno 1x, naposled 02.08.2023 22:44:31
22:13:50
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Klasicka elektrika Mora.
22:06:48
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:55:44: Tak v první řadě velmi málo soli a přiklápění. Teploty taky špatně. Jakou máte troubu? Klasickou elektrickou a nebo horkovzdušnou?
21:55:44
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Sul od oka no. Pecu tak hodinu a pul a z toho je to odklopeny posledni pulhodinu. Teplota ba zacatku 200 °C a pak po treba 15 minutach 150.
21:28:19
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:17:58: A kolik soli tam dáváš? A když už ho tedy přiklápíš, jak dlouho ho máš odklopené? Jak dlouho ho cca pečeš?
upraveno 1x, naposled 02.08.2023 21:43:18
21:17:58
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Nijak, vemu ho z lednice, naplacam na nej sul, koreni a vlozim na cibulovy loze. Okolo nahazim papriku a rajcatka.
21:15:11
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
A jak to kuře připravuješ před pečením? Asi vím, kde děláš chybu.
21:04:44
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
A to to kuře polejvám, peču ke konci odklopený, kůže je na x místech propíchnutá... 10 Nějaká rada?
zvětšit Kůrka je gumová - obrázek od Matthes, záškodník z TechWebu vložen 02.08.2023 21:04:44
Extreme Tyres