skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kůrka je gumová
prohledat
199 příspěvků (zobrazeno 151 až 199) od 02.08.2023 do 30.01.2025, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
13:33:23
04.09.2023
04.09.2023
Jindas
-> jok3r 29.08.23 14:44:14: Se stav, většinou to je nedělní záležitost a hosti jsou vítáni.
09:45:12
03.09.2023
03.09.2023
StepaNoFUN
-> David29: Přiklop to. Třeba dřevěným prkýnkem, jestli na to nemáš poklici.
09:18:27
03.09.2023
03.09.2023
David29
Na plynu, pánev normál teflon.
Pomalejc to nemělo efekt - jen ten, že to celé trvalo dýl
Pomalejc to nemělo efekt - jen ten, že to celé trvalo dýl
21:19:48
29.08.2023
29.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> David29 29.08.23 20:52:39: Na čem to děláš a co máš za pánef?
21:00:59
29.08.2023
29.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> David29: Pomalejc na menší teplotu? Já tak dělávám hemenex...
20:57:14
29.08.2023
29.08.2023
Petrson
Á zajímavé téma. Se něco aspoň přiučím.
20:55:56
29.08.2023
29.08.2023
palinator
-> David29:
Asi dělat pomalejc ne?
Asi dělat pomalejc ne?
20:52:39
29.08.2023
29.08.2023
David29
Jak volský oka?
Žloutek studenej.. Když to nechám dýl, vodspoda připálený.
Žloutek studenej.. Když to nechám dýl, vodspoda připálený.
14:44:14
29.08.2023
29.08.2023
jok3r
-> Jindas: jak to tak čtu, tak si říkám že už sme se dlouho neviděli
14:32:49
21.08.2023
21.08.2023
dragon_cb_cz
13:38:32
21.08.2023
21.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jindas: Diky za tip, mrknu vecer... :-)
13:38:01
21.08.2023
21.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
12:41:03
21.08.2023
21.08.2023
vhml
-> MVM 21.08.23 12:34:35: samozřejmě to má každej stánek v Německu i Rakousku, ale v tom Bavorsku je to vyloženě národní jídlo.
12:36:40
21.08.2023
21.08.2023
Jindas
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:04:44: Jak kuře děláme u nás.... vezmu kuře, rozmrzlé, když je velký, tak rozpůlím na půl.
Sůl, kmín, občas koření na kuře.
1/4 másla, pečící sáček, mrdnu tam to kuře, posolím, okmínuji, koření, promasíruji ať se to chytne na to kuře, ještě občas malinko oleje.
Zavřu sáček špagátem na pečení a dám do trouby na 160 na 1 a půl hodiny. Peču, nestarám se o to (z toho sáčku jsem to snad neměl nikdy suchý), pak vypnu troubu, vyndám kuře ze sáčku a nechám ho ještě na 30min dopéct v té vyplé troubě - a to mě udělá tu křupavou kůžičku
Sůl, kmín, občas koření na kuře.
1/4 másla, pečící sáček, mrdnu tam to kuře, posolím, okmínuji, koření, promasíruji ať se to chytne na to kuře, ještě občas malinko oleje.
Zavřu sáček špagátem na pečení a dám do trouby na 160 na 1 a půl hodiny. Peču, nestarám se o to (z toho sáčku jsem to snad neměl nikdy suchý), pak vypnu troubu, vyndám kuře ze sáčku a nechám ho ještě na 30min dopéct v té vyplé troubě - a to mě udělá tu křupavou kůžičku
12:34:35
21.08.2023
21.08.2023
MVM
-> vhml 21.08.23 11:59:39: Tvl.. Currywurs je v Německu nejen v Bavorsku. Nahoře ve "Východním" u Magdebugu .. kdyz jsem tam jezdil na okruh - tak jsem to tam zkoušel u stánku. No jednou za čas se na to dá přežít, ale klasická klobása hořčice, křen a chleba je 100x lepší
12:18:35
21.08.2023
21.08.2023
vhml
Nevíte co je dobrý
12:10:50
21.08.2023
21.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> vhml 21.08.23 11:59:39: No fuj!
11:59:39
21.08.2023
21.08.2023
vhml
-> palinator 21.08.23 11:56:00: standartni currywurst, 3/4 Bavorska nic jinýho nežere Kečup je samozřejmě teplej
11:58:19
21.08.2023
21.08.2023
palinator
-> vhml:
Prasata
Prasata
11:58:04
21.08.2023
21.08.2023
vhml
-> palinator 21.08.23 11:56:00: standartni currywurst, 3/4 Bavorska nic jinýho nežere
11:56:00
21.08.2023
21.08.2023
palinator
-> Syny:
Je to taková velká Klausovka no...
...takhle nějak (s originál VW kečupem) se to prý má podávat. Místo párku bych si představil nějakou kvalitní klobásu, místo kečupu hořčici...
Je to taková velká Klausovka no...
...takhle nějak (s originál VW kečupem) se to prý má podávat. Místo párku bych si představil nějakou kvalitní klobásu, místo kečupu hořčici...
11:19:47
21.08.2023
21.08.2023
gim
-> palinator: nejprodávanější položka z koncernového zdroje :-)
11:07:57
21.08.2023
21.08.2023
Syny
-> palinator: Kolik že tam je masa? 62%? Tak to je ten párek kvalitní asi jako jejich antikorozní ochrana
09:44:11
03.08.2023
03.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> palinator 03.08.23 09:31:24: Nemyslím si, možná budeš výkonnější.
09:31:24
03.08.2023
03.08.2023
palinator
-> Jirik_Tuňák1983:
No nevim, pokud já se živim kB na Virtu, tak ty musíš trpět poněkud obezitou ne?
No nevim, pokud já se živim kB na Virtu, tak ty musíš trpět poněkud obezitou ne?
09:27:10
03.08.2023
03.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> palinator 03.08.23 09:14:57: telefon, opraveno, spokojenej? Ještě mi tam skákala Komerční banka.
09:14:57
03.08.2023
03.08.2023
palinator
-> Jirik_Tuňák1983:
Co je kb?
Co je kb?
09:08:59
03.08.2023
03.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> palinator 03.08.23 08:15:14: A čím se tedy živíš bobku? Tedy kromě kB na virtu.
09:06:53
03.08.2023
03.08.2023
Vojťas
-> palinator 03.08.23 08:15:14: tak ještě vaření piva a máš všechno potřebný
08:15:14
03.08.2023
03.08.2023
palinator
-> Jirik_Tuňák1983:
V KFC jsem nikdy nebyl...
Ale jako jo, upéct umim jen chleba a uvařit jen nálev do utopenců.
V KFC jsem nikdy nebyl...
Ale jako jo, upéct umim jen chleba a uvařit jen nálev do utopenců.
08:13:03
03.08.2023
03.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Vojťas 03.08.23 07:26:40: Asi ho peče ve frontě u kasy v KFC.
07:26:40
03.08.2023
03.08.2023
Vojťas
-> palinator 03.08.23 06:53:05: a co se ti nezdá? Další vyřešená životní otázka Nebo jak ty pečeš kuře? Dusíš jako Mates nebo nebo navolno ala Jižík
07:23:52
03.08.2023
03.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Vojťas: Tak emimino jo, ale minibazar ne.
07:20:40
03.08.2023
03.08.2023
Vojťas
-> Matthes, záškodník z TechWebu: mas vubec dite? ze neznas mimibazar nebo emimino
07:07:20
03.08.2023
03.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> palinator: Jak minibazar? Ja nic nekupuju, ani neprodavam
06:53:05
03.08.2023
03.08.2023
palinator
Tyvole to je zase téma.. Je to Virt nebo mimibazar?
23:19:39
02.08.2023
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Zkusim s tim polaborovat. Ve svych zacatcich vareni (co sem vyhodil bejvalku), tak jsem par kurat pekl odkrytych a vyvarila se mi vsechna stava a na dne pekace byl akorat cernej sopl Ale nerikam, to jsem to nepodlejval a asi jsem to moc vohulil...
23:04:47
02.08.2023
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 23:02:50: Akorát tedy za mne nepřiklápět, nikdo koho znám kuře nepřiklápí.
23:02:50
02.08.2023
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: -> gim: Tak fajn, zkusim si s tim priste vyhrst trochu... Diky :-)
22:55:55
02.08.2023
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 22:13:50: Tak zkus kuře vyndat z lednice a nechat ho venku odstát, aby nešlo z lednice hned do trouby. Samozřejmostí je ho omýt, osušit a pak důkladně osolit (nebát se toho). Někdo ještě říká, do něj sem tam lehce ďobnout špičatou vidličkou, to třeba my neděláme. Troubu předehřát na 180. Nepřiklápět. My k tomu žádnou zeleninu nedáváme, tím spíše ne rajčata. Jenom to pouští vodu a kazí ten výpek/ chuť šťávy. Na dno pekáče dáme trochu vody, ono totiž hodně vody pustí i dnešní kupované kuře. A protože je každá trouba jiná, chce to vychytat, kdy je vhodné začít průběžně polévat výpekem. Kolikrát to není i klidně třičtvrtě hodiny - hodinu potřeba. Ale prostě podle trouby. Na posledních cca třeba 30 minut dáme na kousky kuřete slabý proužek másla a pečeme dál. Někdy je dobré na závěr zvýšit teplotu třeba na 200.
A jak říkám, tu kůžičku a krustu ti dělá právě sůl a máslo. Průběžně polévat, nepřehánět to úplně s množstvím vody, ať se kuře sice nepřipálí zespodu, ale zase ať neplave, to chce vychytat. Trochu horké vody z konvice, když se to vypeče, jde cmrndnout vždycky. Na konci by to mělo být tak, abys s tím ochutil / polil přílohu. Ke konci poléváme častěji, klidně co 10 - 15 minut.
Jak vidíš, kuře jde udělat v pohodě jen se solí na vodě. Nezapomeňte ten pekáč mít vymazaný. My to děláme jen máslem a pár proužků dáváme i do vody, kterou lehce podlijeme před dáním do trouby. Nejčastěji máme s rýží, kterou pocmrndáme tím výpekem. Není vysušené. Hlavně se takhle, když omezíš množství maziva, dá připravovat i při nařízené dietě.
A jak říkám, tu kůžičku a krustu ti dělá právě sůl a máslo. Průběžně polévat, nepřehánět to úplně s množstvím vody, ať se kuře sice nepřipálí zespodu, ale zase ať neplave, to chce vychytat. Trochu horké vody z konvice, když se to vypeče, jde cmrndnout vždycky. Na konci by to mělo být tak, abys s tím ochutil / polil přílohu. Ke konci poléváme častěji, klidně co 10 - 15 minut.
Jak vidíš, kuře jde udělat v pohodě jen se solí na vodě. Nezapomeňte ten pekáč mít vymazaný. My to děláme jen máslem a pár proužků dáváme i do vody, kterou lehce podlijeme před dáním do trouby. Nejčastěji máme s rýží, kterou pocmrndáme tím výpekem. Není vysušené. Hlavně se takhle, když omezíš množství maziva, dá připravovat i při nařízené dietě.
22:44:09
02.08.2023
02.08.2023
gim
-> Matthes, záškodník z TechWebu: teploty naopak. Pomalu upéct pod deklem a nakonec to okouřit na kůrčičku
22:13:50
02.08.2023
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Klasicka elektrika Mora.
22:06:48
02.08.2023
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:55:44: Tak v první řadě velmi málo soli a přiklápění. Teploty taky špatně. Jakou máte troubu? Klasickou elektrickou a nebo horkovzdušnou?
21:55:44
02.08.2023
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Sul od oka no. Pecu tak hodinu a pul a z toho je to odklopeny posledni pulhodinu. Teplota ba zacatku 200 °C a pak po treba 15 minutach 150.
21:28:19
02.08.2023
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:17:58: A kolik soli tam dáváš? A když už ho tedy přiklápíš, jak dlouho ho máš odklopené? Jak dlouho ho cca pečeš?
21:17:58
02.08.2023
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Nijak, vemu ho z lednice, naplacam na nej sul, koreni a vlozim na cibulovy loze. Okolo nahazim papriku a rajcatka.
21:15:11
02.08.2023
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
A jak to kuře připravuješ před pečením? Asi vím, kde děláš chybu.