-> dragon_cb_cz: Ale ty samé filmy, které jsem si pouštěl tehdy na tom stroji, si na něm dnes pustím stejně tak dobře

Ta automobilní měřítka jsi trochu přepískl, srovnal bych tak max se stodvacítkou, nebo Favoritem, rozhodně ne s Populárem

A rychlost spouštění aplikací mi u mého stroje nikdy nepřišla zdržující - jediná věc, ze které mi v historii mých zkušeností s VT tekly nervy, bylo internetové připojení. V Košířích na počátku tisíciletí dial-up, kde jsem minutu čekal na připojení a každá minuta "browsedání" stála čtyři koruny (což bylo tak přečtení jednoho mailu)...
...a později tady v Černíkách mobilní internet, který když fungoval, tak byl jen o něco svižnější, než tehdy to vytáčené připojení

Naštěstí už je to tu s internetem o dost lepší, a i když pouze EDGE, tak spolehlivé a rychlé
Spíš mne vždy zaráželo, že výkonnější a modernější počítače jiných lidí v mém okolí byly co se rychlosti aplikací většinou značně horší, než můj stroj.
Nevím, čím to je, ale nevěřím, že by ti kamarádi, rodina a známí měli v počítači nějakej extra SW nepořádek - spíš podezřívám antivirák.
Antivir považuju za nejdůmyslněji vymyšlený virus - takový, který si uživatel dobrovolně nainstaluje a leckdy za něj i platí

Antivirák jsem používal naposledy na PI (AMD tuším K1), od té doby mi nesmí o stroje, neboť jen zatěžuje a zpomaluje systém. A pokud jsem někdy řešil zavirovaný komp, tak vždy u někoho, kdo měl antivirák

A opovaž se mi teď demonstrativně poslat nějakého vira...