-> Eidy: Já mám na domácí žvýkání z Lidlu tohle:
www.lidl.cz/p/.../p100370
954
a už bych jinej, než bezolejovej tichej nechtěl.
Mám to na použití v interiéru (hlavně zimní práce kolem karburátorů, občas to vezmu ven na dofouknutí kol) a fakt je to mnohem příjemnější, než původní kompresor. Předtím jsem měl něco podobného z Lidlu, ale oleják a netichej a i když jsem pravidelně měnil olej, tak ho to časem začalo celkem žrát, všechno bylo mastný a ten hluk byl dost nepříjemnej.
Na tom novém je sice vidět šetření ve výrobě (mizerný kolečka i plech, na kterém drží, už to nemá držák hadice na tlakové nádobě ani druhé madlo, takže se to zvedá za plastový kryt kompresoru atd.), takže je to poněkud do-do, ale na moje použití mi to vyhovuje mnohem víc.
Hluk za chodu kompresoru je snesitelný - je možno konverzovat bez řvaní a opakování vět.
Jediný zvuk, který je dost silný a nepříjemný, je, když tlakový spínač vypne a ventil si "odfoukne" - to je ve srovnání s hlukem kompresoru silný ostrý sykavý zvuk - zezačátku jsem vždycky nadskočil leknutím, než jsem si na to zvykl. U starého kompresoru tento zvuk nepřevyšoval hluk běžícího kompresoru.
Ale tyhle tiché asi nedělají ve výkonnějších variantách s 50l nádrží...