skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Šmejdy
prohledat
1799 příspěvků (zobrazeno 1601 až 1650) od 13.02.2009 do 30.09.2016, založil/a CpEaRjHaY-průserář
-> minno: malinký ale drží tlak ja za seba odporúčam mann alebo tremošnickú krabicu
-> suri: jj mineral
tak ten oil filter som kupil Mann za 7 euro, je taky malinky :)
tak ten oil filter som kupil Mann za 7 euro, je taky malinky :)
Kapřík 28.04.09 09:34:56 napsal: www.autodilykrc.cz/e
shop/.../silentblok- svislaku:646036bc0ad
3cbfb co tyhle silentbloky..šmejd nebo OK??
hlavne je nedavej do zadnich sikmych ramen nebo se z toho po s......, ja tam nejake asi noi name dal pred 5 lety a ted jsem koukal, ze vypadaji mooooc divne, takze pujdou ven.
. Ty stare, co tam pred tim byly 16let vypdaly jeste docela OK. Ve predu to jde alespon snaze vymenit....
hlavne je nedavej do zadnich sikmych ramen nebo se z toho po s......, ja tam nejake asi noi name dal pred 5 lety a ted jsem koukal, ze vypadaji mooooc divne, takze pujdou ven.

-> minno: olej fajný minerál?
-> sep: myslíš? tak dobrá zkusim ho

-> Pavel P..: :tak jestli máš ten starý rozebírací tak filtry neřeš,nic lepšího se nedá sehnat:-)
-> suri: no však áno ale pred nákupom väčšinou neviem aké značky mi kde ponúknu :) a doteraz som s filtrami nemal nikdy žiadny problém, väčšinou všade predávajú jeden a ten istý typ, ale dnes mali v predajni, kde som bol, len tento. Olej som kúpil ale Valvoline :) aspoň niečo dobre
-> sep: díky.. já že tu jich pár mám tak abych je použil a nemusel zbytečně kupovat nový.
a ještě mám ten rozebírací bazmek ZTS s vložkama .. takže ten třeba taky zkusim časem
a ještě mám ten rozebírací bazmek ZTS s vložkama .. takže ten třeba taky zkusim časem

-> Pavel P..: :fram je taky naprosto vyhovující.
a co takhle filtry FRAM? jsou dobrý?
-> minno: :já mluvím jen ze své zkušenosti,čínské filtry prostě nebrat,ne proto že jsou čínské ale viz.minulý příspěvek.Jestli chceš motoru udělat dobře kupuj mann,je to kvalita a cena je přijatelná.
-> minno: treba sa pýtat pred nákupom a nie po .
ste hrozní, mali by ste sa nad sebou zamyslieť
po 4 dňoch som sem prišiel a otras.... lepšie sa na virte nič nepýtať, lebo tu všetci poznajú všetky značky všetkých dielov a o všetkých vedia ktoré sú šmejdy a ktoré sú dobré

-> Matthes, záškodník z TechWebu: ked to ma v nazve ze quality tak to musi byt kvalita 

-> minno: :prodat nepříteli,ty filtry nemají funkci zpětného ventilu,zastavíš a všechno vyteče,při startu žene čerpadlo olej do prádzného filtru a pak se teprve dostane tlak k ložiskům kliky,co to ve finále bude mít časem za následky je k domyšlení.
-> MOLSO: Pac nevedel ze je to takova mrdka 

-> minno: kurva zase som najmudrejší , druhý raz sa nepýtaj , milionkrát sa to tu preberalo ale škoda roboty niečo hovorit
-> minno: a preco neobetujes 20sk na poriadny filter a kupujes lacne sracky 

-> suri: pán najmúdrejší keby som vedel čo je to za šmejd tak to nekúpim
a keby mi nezavŕtalo v hlave spýtať sa, či tú značku nepoznáte, tak sa to ani nedozviem

-> MOLSO: kua, keď vrátiť sa to nedá :-( kúpim druhý, 100 sk obetujem
-> minno: nechápem prečo kupujete také kktiny , keby si chcel kvalitu kúpim purolator
mann a champion
mann a champion
-> minno: Sracko filtry.
-> minno: ručim ti za to
ani do 105ky by som ho nezašroboval a od vika nechcem nič
ved vyskusaj je to tvoj motor

ved vyskusaj je to tvoj motor

-> MOLSO: no už neskoro lebo ten filter uz mám kúpený...a si si istý že to bolo filtrom?
-> minno: NEBRAT NIKDY je to to iste co Vika .... buse ti svietit mazanie 4s po nastartovani
btw vika je fakt sračka .... silenty motora som dal nové koncom apríla a dnes su do polovice natrhnuté
asi 3000km a nevydržali swine
btw vika je fakt sračka .... silenty motora som dal nové koncom apríla a dnes su do polovice natrhnuté

asi 3000km a nevydržali swine
Akú máte skúsenosť s olejovým filtrom AQ - AutoQuality?
taková novodobá kostka staršího typu řadící tyče je taky pěknej šit, totální papír, vytrhla se z ní trubka i s kusem plechu! Zmačká ji v ruce i malý dítě. Když se po montáži nepřiheftuje sama se rozebere :/
-> Labros: Ad moje samostavy - je to opravdu tak, že v bubnech není nic co by štelovalo polohu paken. To si sám nastavuju pomocí lan ručky.
-> Labros: no, on to asi myslel tak, že ich úplne vyhodil z auta, a dal tam staré originály? Hm. Neviem.
Ináč, tie druhovýrobné samostavy sa ani mne nejako nepozdávajú. Ten materiál, z ktorého sú vyrobené, je nejaký mäkší. Mám pocit, že to kolečko bežca sa do toho matrošu mierne zarýva.
Tiež som dával pri skladaní nápravy tieto nové, ľavá strana bola v pohode, pravá strana sa mi akosi po zatiahnutí ručky dobre neuvoľňovala. Tak na tú pravú stranu som kúpil ešte jeden kus nový. Potom to už bolo OK. Zatiaľ s tým mám najazdené tak 1500 km a zatiaľ je to dobré, dúfam, že sa to nevyserie, nerád by som, aby mi koleso niekde na dlhej ceste začalo pribrzďovať.
Ináč, tie druhovýrobné samostavy sa ani mne nejako nepozdávajú. Ten materiál, z ktorého sú vyrobené, je nejaký mäkší. Mám pocit, že to kolečko bežca sa do toho matrošu mierne zarýva.

Tiež som dával pri skladaní nápravy tieto nové, ľavá strana bola v pohode, pravá strana sa mi akosi po zatiahnutí ručky dobre neuvoľňovala. Tak na tú pravú stranu som kúpil ešte jeden kus nový. Potom to už bolo OK. Zatiaľ s tým mám najazdené tak 1500 km a zatiaľ je to dobré, dúfam, že sa to nevyserie, nerád by som, aby mi koleso niekde na dlhej ceste začalo pribrzďovať.
-> Labros: Po mnoha lapáliích se samostavy všech typů a výrobců kdy mi za jízdy takřka hořely zadní kola jsem se uchýlil k tomu, že u samostavu na tyčce zvětším díru z 6mm na 8 mm, aby měl větší vůli a jaksi to zatím funguje, ale taky jsem nějaký časjezdil bez samostavů a krok pedálu si s úspěchem a velkou přesností šteloval v tunelu na lankách ručky

-> Labros: Samostavi ruckou.
Šemik 25.04.09 15:04:36 napsal: Samostavy zadních brzd 742, nejspíše druhovýroba – v žádném případě nekupovat, já tu chybu udělal a to jsem se něco navztekal
2×-3× se kously v roztažené poloze. Pak jsem je vyhodil úplně ven z auta a krása
Tohle jsem nepochopil - to jezdíš bez samostavů? To teda budeš brzdit čím dál míň, jak se ti budou opotřebovávat pakny? Nebo jsi tam dal aspoň nějaký manuální "samostav" z hundrtky?
Já dával druhovýrobní samostavy na dvě auta, nikdy se nic neseklo, akorát se mi zdá, že na mojí už začínám mít zase dlouhou dráhu pedálu, takže možná budu po nějakých pěti letech zase měnit.

Tohle jsem nepochopil - to jezdíš bez samostavů? To teda budeš brzdit čím dál míň, jak se ti budou opotřebovávat pakny? Nebo jsi tam dal aspoň nějaký manuální "samostav" z hundrtky?
Já dával druhovýrobní samostavy na dvě auta, nikdy se nic neseklo, akorát se mi zdá, že na mojí už začínám mít zase dlouhou dráhu pedálu, takže možná budu po nějakých pěti letech zase měnit.
-> Kapřík faster: To vypadá jak ty co sem tak mkdysi dával.Vydrželi asi 500Km,Mlátily ale hned od začátku(byly měký).Když sem se na ně díval asi 2000km tak byly úplně vymlácený a potrhaný..
-> Kapřík faster: mylím že už je tu probírali a moc dobře nedopadli
-> Kapřík faster: Tyjo driv tam meli napsano Gumokov a ty byly ok, todle je zvlastni, ze nemaj ty spuntiky co trcej z gumy 

www.autodilykrc.cz/eshop/
.../silentblok-svislaku:64
6036bc0ad3cbfb co tyhle silentbloky..šmejd nebo OK??
-> Kočislav: Sakra tyjo, nevzpominam, ale maj nejaky cislo... je to jako A57 nebo jiny cislice nevim... ale tenhle format to ma.
-> ondie: To mě napadlo taky, ale nechce se mi věřit, že by ještě někde měli prvošku a přece jsem to někde zahlédl v nabídce.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A mají ty, které zatím bez chyby používáš nějakou značku nebo výrobce? Abych kdyžtak věděl čeho se chytit při nákupu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A mají ty, které zatím bez chyby používáš nějakou značku nebo výrobce? Abych kdyžtak věděl čeho se chytit při nákupu.
-> Kočislav: druhovýrobní hřídele a klouby do vlečky ? ..to snad neni ne ?
-> Kočislav: Ja mam druho bubny na vlecce a zatim ok no
Ale kotouce by byly lepci.

Máte někdo nějakou zkušenost s druhovýrobními, v současnosti prodávanými bubny a poloosami (hřídel+klouby) na vlečku?
Ložiska NEW SUN - Podle mě spíš nic moc, raději sehnat alespoň ZKL s těmi mám dobré zkušenosti. SKF je taky dobrá značka bohužel i finančně to je docela poznat
Manžety na vlečko poloosy - mám zkušenosti s manžetami za 25kč/ks co mají v drážce na sponku "odlitého" medvídka
Na autě jsou už něco přes dva roky a vypadají stále jako nové, takže lze doporučit. Výrobce neznám
Žárovky stojí dneska všeobecně vyližřiť, nejhorší je asi BLICK, KLAXCAR a AUTOLAMP taky není kdo ví co.. Lepší zajít na vrakáč a vybrat staré TESLY, NARVY, TUNGSRAMY a pod
Chladiče 742 - asi rok mám chladič zn. ARROW, cena asi 600CZK, naprosto bez problémů. Co je mi známo tak i ostatní druhovýrobní chladiče jsou bez problémů.
Samostavy zadních brzd 742, nejspíše druhovýroba - v žádném případě nekupovat, já tu chybu udělal a to jsem se něco navztekal
2x-3x se kously v roztažené poloze. Pak jsem je vyhodil úplně ven z auta a krása.
A jinak značky AQ, CM, Vika a pod nelze moc doporučit..

Manžety na vlečko poloosy - mám zkušenosti s manžetami za 25kč/ks co mají v drážce na sponku "odlitého" medvídka

Žárovky stojí dneska všeobecně vyližřiť, nejhorší je asi BLICK, KLAXCAR a AUTOLAMP taky není kdo ví co.. Lepší zajít na vrakáč a vybrat staré TESLY, NARVY, TUNGSRAMY a pod

Chladiče 742 - asi rok mám chladič zn. ARROW, cena asi 600CZK, naprosto bez problémů. Co je mi známo tak i ostatní druhovýrobní chladiče jsou bez problémů.
Samostavy zadních brzd 742, nejspíše druhovýroba - v žádném případě nekupovat, já tu chybu udělal a to jsem se něco navztekal

A jinak značky AQ, CM, Vika a pod nelze moc doporučit..

-> jerrom: prosím tě jí mám doma origo nikdy nejetý a pro mě nepotřebný pokud bys měl zájem tak mi písni do SZ 

-> Syny: potřebuju užovkovou...
-> jerrom: jednu novou mam - chces? :) I s eMkovejma tyckama rizeni - taky novy :)
jaké máte zkušenosti se spojovačkama řízení? Koukal jsem třeba na autodílykrč a mají tam buď celou a výrobce je uveden dovoz, nebo zvlášť prostřední díl a výrobce CZ... díky za rady
-> Jožynek : Normálně pasuje
Plecharina, Autodemont, skusenosti??
-> jerrom: ja som práve nadával na trubky myslel som že sú väčšie ale bola moc hrubá zinková vrstva vnútry ... inak odporúčam natreť styčné plochy silikonom
-> bflm: to asi ne, ale potom, co jsem tu četl, se člověk bojí, aby neměla jinej průměr a tak...