-> MVM 30.04.23 10:07:42: brzda nabrzdila 94,6 koně

-> Václav Vašák: neřešil jsem nic….prostě se jezdilo a nikdo nás nevyhodil…

.

Já je neplánovaně opět otestoval cca dva týdny zpět, když byl zrovna ten nejdeštivější den. Prolítl jsem zatáčku do kopečka s hodně rozbitým asfaltem, krátká ztráta přilnavosti (nejspíš odskočilo kolo) a auto pod plynem jen lehce zavrtělo zádí a letělo se dál. Žádný lovení po silnici. Jako byl jsem mile překvapen vzhledem k tomu, že je mám na autě pět let. Příští jaro jsem zvažoval obnovu za stejný typ, ale jak to vypadá, tak vlastnosti stále dobré, takže to možná budu moct ještě o rok odlozit

Jinak, co jsi nakonec vzal za ty Falkeny? Také SN832?
Jinak škoda, že je ten lak tak dobitej... nešlo by to ještě nějak rozleštt? Ta barva je pecka, to auto by bylo krásný.

Jako že ty sysláty pak člověku akorát překáží a stejně nic nevydělají?

To je dobrý, koupit kolo, jen tak z hecu. Ještěže nákup kol se u tebe rovná běžné situaci (jako například koupě rohlíků) 

Tak sem si pro jistotu vybral bázi + vrchní lak na modrou. Sem zvědav, jak tohle dopadne. 

Může ti být útěchou, že jsi vlastně nevědomky zreplikoval historii počátků MTB ježdění a jejich nejslavnějšího sjezdovýho závodu. Jezdil se v Kalifornii, na začátku často používali na podobný kratochvíle starý plečky s torpédem - a podle toho, že po dojezdu bylo často potřeba ho rovnou komplet přemazat ten závod pojmenovali "repack" 

A plus teda trochu neintuitivně platí, že tou vazelínou má být zapatlaný i ta brzda jako taková (tělo náboje zevnitř a ty brzdné segmenty), nemá to být na sucho a nemá se s ní šetřit - právě aby měla trochu tepelné kapacity než vyteče.
), jsem použil Motorex Bike Grease 2000. Hustá mazivá hmota od kvalitní značky (v bývalé práci jsme to používali taky).
Je to nějaká totálně noname nába, ale naštěstí to vypadá, že konusy z 30 let starý náby Shimano Exage co jdou ještě koupit budou pasovat (na průměru o 0.1mm větší, ale prachovka přelisovat jde a dýlku doženu podložkama)... tak se tu odhodlávám lousknout přední, kde nejspíš bude stejný příběh, ale nevím jestli se stejně pozitivním koncem