Levnější povinné ručení pro starší vozy

prohledat
347 příspěvků (zobrazeno 201 až 250) od 31.12.2007 do 05.02.2020, založil/a myschaak AZNP K.Hora
řadit dle data
08:26:40
11.02.2009
Vojtik
Můžu doporučit jedině to ČPP, mám tam celej vozovej park, 1000MB mám taky kolem 450/rok, a ostatní škodovky a rapida mám za cca 1400/rok. Když vidim jednoho blbečka od nás, kterej to má u český a myslí si, že to má za super cenu, když platí cca 2600/rok, tak se vždycjy můžu posrat smíchy, jak se hádá, že to neni možný. Vlek mi vychází cca 200Kč a multikára vychátí asi na 450 Kč a bráchův P 306 2.0 HDI je za nějakejch 35009
00:34:36
11.02.2009
David29
Mě vyšlo u hasičský asi 650 na čtvrtroku 1 Takže jasná volba...
00:18:25
11.02.2009
saskyn2
-> Gryzly: Ta sleva je 3/4, takže platíš jen čtvrtinu, je to u auta do roku 1970 včetně, a mimo to ČPP nekontroluje bonusy, to znamená že když uzavíráš smlouvu tak tam tam nahlásíš bonusy od roku 2000, to je nějakých 45 procent, další sleva je za roční platbu, mam navíc ještě jako pojistníka uvedenou mamku, takže další sleva za věk, pani mi tam hodila ještě nějakou stálou zimní slevu, mam takhle litra, ročně hezkých 420kč :-) 136ku za 1850, a passata 1.9 TDI za 4000
22:30:52
10.02.2009
Gryzly
-> spartra: ČSOB, kde dostaneš slevu 20% pokud bydlíš v dobrém okrese a 10% slevu za to že máš auto starší 10ti let. takže máš slevu 30% ze základu a k tomu se připočítává bonus. Takže já platím 560Kč za 3 měsíce. U ČP jsem platil se stejným bonusem 900Kč/ 3 měsíce. potom u ČSOB bez bonusu 750Kč/ 3měsíce.

Jinak ti doporučuju naházet všechny data tady do té kalkulačky a budeš vědět kde pojistit: www.top-pojisteni.cz/cont ent/.../kalkulace-povinne- ruceni.html?phase=data...

a jedna perlička, pokud máto vozidlo rok výroby 1970 a nebo starší u ČPP máte nějakou velkou slevu ( už nevím kolik) na to že máte historické vozidlo. Bez toho že by jste nějak dokládali originalitu, nebo původ vozidla, rozhoduje pouze rok výroby ve Velkém techničáku. Já takhle pojistil Zetor 6911 r.v. 1970.
21:15:08
10.02.2009
Zeke-ten šestý
-> spartra: ja mam u Allianz,platim 1500,- rok,ale to bude tim že tam máti pracuje2
21:12:37
10.02.2009
Nwkt
-> spartra: Kooperativa 1200,- 6 měsíců
21:07:06
10.02.2009
spartra
zdravíčko,

pojistka u čp začínal jsme na 857kč/ 3měsíce od r. 2003, dneska platím 831kč/3měsíce

už mě to sere, protože porád navyšujou základ

co máte za pojištění a cenu, jaká je kvalita služeb, dík
21:40:27
07.02.2008
Slavek
-> Risan: Tak z id karty už vím že jsi z kooperujícího klubu4 Já jsem z Tatraklubu CZ1Pozdravuj Luciána 1 1 1
21:36:36
07.02.2008
Slavek
-> Risan: -> Zazaa: Pardon,ja pořád ještě nezvyk na ty nový průkazy4 Risan asi budeš kolega-komisař,že ano?1 Za jaký klub?Se tedy možná známe od vidění ze školení4
21:30:30
07.02.2008
Slavek
Tak tak,nevěřte nějakým 5 let starým "zásadám testování" vydaných pofiderní FKHV při ÚAMK(to je bývalý Svazarm,jen v 90.změnil název.Ale vzpomínku na ÚV Svazarmu si nechali použitím slova "ústřední"v novém názvu..3) a podepsaných pány Národou a nebožtíkem Kavkou-seniorem.Tyto pokyny k testování dávno neplatěj a ani nevím jestli kdy v této podobě platily.. 4
21:10:43
07.02.2008
Risan
Gryzlyho bych se zeptal, co si asi představuje, že by se pojišťovně stalo hrozného, kdyby zrušila 1/12 pro otestované veterány? Já myslím, že nic. Prostě by všichni sklapli kramfleky a zacvakali za svoje veterány plnou taxu. Takže by si pojišťovna asi spíš polepšila. Napadlo Tě někdy, že 1/12 je spíš než geniální marketingový tah nějakého pojišťováckého managera výsledkem jednání představitelů autoklubu hájících zájmy veteránistů s pojišťovnama? Asi by mělo.

Slávek má pravdu, že je nálepka na sklo, která o klubové testaci svědčí a že testace platí jen na jeden rok (alespoň od loňska), Matsoft má pravdu, že by ta nálepka na tom skle být neměla (je to nedomyšlené jako všechno) a Zazaa má pravdu, že chlívků na razítko je devět. Pět jich měl starý (žlutý) průkaz, který platil ještě předloni.

A co z toho všechno plyne? Přestaňte proboha věřit tomu a argumentovat tím, co má nějaký klub na webu. Předpisy o testacích se mění rychleji než kluby stačí aktualizovat weby. Veteránské kluby žijí ve skutečném světě, ten virtuální, internetový, kterému věříte vy virťáci, navštěvují jen občas. Rozhodně to poslední, na co myslí, když se už posté mění pravidla testací je, že by měli aktualizovat kdesi jakési stránky.

A ještě jedno poučení z toho je. Už to tady několikrát zmínil Slávek - tyhle předpisy o testacích jsou opravdu křehké a velmi nestabilní. Když se budou testovat kdejaké tuctové káry na normální ježdění, tak není problém to zase za rok celé překopat tak, abychom si neškrtli.

Sorry za dlouhý příspěvek, vím, že zdejší SMSkáři to budou líní číst celé a o deset příspěvků výše pak slavnostně odhalí něco, co jsem tady napsal, ale když já už se kolem veteránů a testací nějaký ten pátek pohybuju a tak chtě-nechtě o tom něco vím.
19:26:20
07.02.2008
Zazaa
jj pretestovani je nutne kazdej rok nejpozdeji do 31.5.

jinak chlivku na razitko je 9 :)
19:02:00
07.02.2008
Gryzly
-> Slavek: Tak já myslím že pojištovna je firma která všechno co dělá ma tam spočítané aby na tom neprodělala.

Není to žádná charita aby nějaké jákékoliv skupině udělila nějaké úlevy aniž by z toho neměla zisk.

Takže mají dobře zjištěno že ty vozidla které platí 1/12 z povinného ručení taky mají aspoň dvanáctkrát menší šanci že budou viníci nehody.
18:49:14
07.02.2008
Slavek
-> eMBébé: Tak jsem si to zjistil jak se věci mají.HV klubově otestované by mělo být přetestováno skutečně každý květen.Neni pravda,že za 5 let.5 let je pouze platnost průkazu,přesněji tedy "životnost" průkazu-má kolonky jen na 5 otisků razítka,tak proto4Ale každý rok by mělo být přetestování.Ale vzhledem k tomu,že to v pojišťovnách nikdo nekontroluje,tak je vlastně možné využívat slev na pojistném i s "propadlou" testací a tím se dopouštět pojišťovacího podvodu..Jen co si toho nějaká pojišťovna všimne,např. při likvidaci škody způsobené řidičem takového HV..Musíme si uvědomit,že celý tento systém slev pro testovaná HV se pohybuje na velmi tenkém ledě..Je to jen benevolence některých pojišťoven,že to umožňují,žádný zákon jim to totiž nenařizuje..Stejně tak je to benevolence Ministerstva dopravy,že se tim vůbec zabývají a dovolili takový systém vůbec vzniknout.Oni můžou kdykoliv veškeré veteránské značky a testace zrušit,zakázat.Stačí málo.Tak prosím všechny z vás-buďte rádi že ta možnost je a nedrážděte pojišťovny a úředníky MD nějakýma levárnama(pozměňování roku výroby,testování tuningových bastlů atd atd..)10
23:56:51
05.02.2008
Slavek
-> Matsoft: Jak řiká U-Geen-Nehrotil bych to..4 Ta nálepka je kulatá velikosti tebou zmiňovaného shématu řazení a lepí se i do toho samého místa co je u škodovek to schéma.
23:49:25
05.02.2008
Slavek
-> eMBébé: Těch 5 roků platnosti se mi tedy fakt nezdá...Už nemám v hlavě přesná fakta,tak bych se nerad hádal,ale připadá mi nelogický že by regulerní "véčka" měli přísnější podmínky než klubovky,ačkoliv jsou ty "véčka" pod přísnějšim "veřejným dohledem"..No ale pobavila mne tvá poznámka že by majitel auta s klubovou testací měl snahu zlepšovat stav auta za účelem zařazení do vyšší kategorie..U klubovky??3 3 3 3 3 3 3!Podle mne 100% žadatelů o klubové otestování tak činí POUZE kvůli slevě na pojistném a nejaká kategorie jim je u pr...le! 7 Jinak tvoje 1000MB je krásná,moc se mi líbí! 68miček se moc nevidí takhle pěkných6 Každej pořád jen"žábrovku,žábrovk u" a 68mičkama veteránisté pohrdaj a přitom se jí vyrobilo jako šafránu a tím pádem se stává vzácnou.Tak ať ti jezdí6
23:39:23
05.02.2008
gabo000000 - zrušená registrace
samozrejme shade1
23:39:11
05.02.2008
gabo000000 - zrušená registrace
inac ja platim za svoju polrocne po 1346sk...tak neviem..su aj lepsi alebo horsi?1
23:38:16
05.02.2008
Matsoft
-> U-Geen: ale muze se najit blb, co to muze hrotit... a necha te sundat vsecko krome schematu, dalnicni a euro a pripadne mestske parkovaci karty.
23:36:42
05.02.2008
U-Geen
-> Matsoft: pripadne nalepka S2 atd... nehrotil bych to.
23:30:37
05.02.2008
Matsoft
-> Slavek: a maly dotaz... co ma co delat na prednim skle jakakoli jina nalepka nez dalnicni znamka a pripadne schema razeni?
23:27:22
05.02.2008
Slavek
-> Risan: No a proto mají nově HV klubově otestovaný od AVCC ty nálepky na čelnim skle,aby bylo jasné že se jedná o testované HV.Ty tam lepí komisař.Možná teď někdo namítne,že ta se přece dá sloupnout..Ale ona se sloupnutim zničí a takové auto s chybějící nalepkou přistavené v květnu na retestaci nebude retestováno..
14:03:36
05.02.2008
eMBébé
Luděk 10.01.08 15:21:20 napsal:

co se veteránů týče (vozidla vyrobená do 31.12.1983),tak jsou taky dvě možnosti

1, buď má klasický RZ a pak se na něj žádná omezení nevztahují, platí pouze 1/12 dané sazby pojistění a chodí samozřejmě na ME a STK + jednou za rok do 31.5. na klubovou přetestaci HV (tam je otázka,ke komu chodí a kolik za to platí)

2, nebo má ZRZ TM (zvláštní registrační značka trvale manipulační) zvanou veteránskou (zelené čísla), platí 1/12 sazby a chodí jednou za rok (do 31.5.) na klubovou a krajskou přetestaci (tyto značky mají platnost 10 let), majitel nesmí s vozidlem podnikat a každodenně jezdit

pokud má někdo vozidel víc, tak česká pojišťovna dříve umožňovala opravdu platbu pojistného za největší objem, ale toto je už v podstatě passé, protože do konce tohoto roku musí být všechna vozidla zaregistrována na krajských dopravkách a tam každému vozidlu přidělují značku individuálně (i když by nemuseli)

S tím bodem 1 si nejsem tak jist. "Platnost otestování je 5 let vždy do konce příslušného kalendářního roku. Majitel v průběhu těchto 5 let má právo požádat o přetestování. Majitel je povinen po dobu platnosti testace udržovat vozidlo v souladu s popisem v testačním průkazu." Toť citace z pravidel pro klubovou testaci hist. vozidel a motocyklů (viz. např. www.veteran-ova.cz, klubové noviny). Zde je tou přetestací míněno, že majitel může vozidlo přetestovat i dříve jak za pět let. Ovšem důvodem je snad jedině to, že by vozidlo uvedl do lepšího stavu a chtěl touto přetestací vozidlo překvalifikovat do lepší kategorie než jaká mu byla udělena původní testací. Nevidím tedy důvod, proč s vozidlem chodit každý rok na klubovou testaci či přetestaci. Ona by pak i ta výhodnost té jedné dvanáctiny pojištění jaksi ztrácela význam při připočtení výloh za testaci. Ale pro klid duše se na to na nejbližší výroční členské schůzi našeho VCC poinformuji.

Jinak má zkušenost: Vlastním 1000 MB ´68 (skoda-virt.cz/cz/.../), po otestování jako jediná Česká pojišťovna tuto testaci nechtěla brát v úvahu a jako další krédo k uznání vozidla jakožto veterána uvedla ročník výroby starší roku 1952 (bylo to před dvěma lety v r.2006, možná se něco změnilo). A tak Česká pojišťovna přišla o svého dalšího klienta, kterého naopak pojišťovna Alianz přijala s otevřenou náručí. A to i za tu jednu dvanáctinu.
10:54:25
05.02.2008
Risan
No jo, ale tohle není "Osvědčení o technickém průkazu", tohle je "Osvědčení o registraci historického vozidla". V tom případě má to auto veteránské RZ a k tomu, že má mít průkaz HV není třeba študovat nějaké osvědčení. Každý debil to pozná pohledem na značky.

Bavili jsme se zde o případu, že auto má běžný technický průkaz a běžné osvědčení (a tedy běžné značky), ale je testováno klubovou testační komisí na historickou původnost a proto může mít povinné ručení za 1/12 sazby. V takovém případě se nic takového do "osvědčení" nezapisuje a silniční kontrola nemá šanci poznat, že k tomu jsou někde nějaké fotky a nějaký průkaz.

Testace je pak věc mezi majitelem a pojišťovnou a státní orgány na tom nemají co kontrolovat. Z hlediska silniční kontroly je auto pojištěné a má normální platné doklady. Státní orgány se do toho budou vkládat až sama pojišťovna nahlásí pojistný podvod.
08:47:37
05.02.2008
Zazaa
-> Slavek: ze to zrovna tobe nikdo nic nekontroloval je sice hezky, ale nic to nemeni na tom ze plati to co sem psal :)
22:17:06
04.02.2008
Slavek
-> Zazaa: A kterej četník co zastaví ke kontrole Škodovku prohlíží ORV na straně kde jsou za normálních okolností v případě škodovky pro četníka jen "nezajímavé"úda je o rozměrech a hmotnostech..Já při silniční kontrole podávam četnikovi ORV společně s osvědčenín o revizi LPG v jednom futrálu kde je vidět jen lícní strana ORV a nikdy se nestalo že by četník to ORV z toho futrálu vyndaval aby si přečet kolik měří a váží moje auto4No jinak už rok AVCC vydává ke každé klubové testaci nálepku kterou komisař vylepí do spodního rohu čelního skla,aby bylo např.při silniční kontrole patrné že se jedná o otestované HV.A zároveň je takové HV i pod jakýmsi veřejným dohledem.A to je dle mne pozitivní 4
17:13:21
29.01.2008
Zazaa
znacky pochopitelne zeleny
17:11:01
29.01.2008
Zazaa
-> Gryzly: je to to uplne posledni ... vydano v lete 2007
17:07:36
29.01.2008
Gryzly
-> Zazaa: kdy je to vydaný? a jaký to má značky?

Legislativa se měni každých pár let. jen za posledních osm let vydali minimálně tři druhy TP. zelenej, pak nažloutlej a pak světlej s EU.
16:45:01
29.01.2008
Zazaa
-> Risan: -> Slavek: mozna vas to prekvapi, ale je to napsane na osvedceni o registraci vozidla :))
zvětšit Levnější povinné ručení pro starší vozy - obrázek od Zazaa vložen 29.01.2008 16:45:01
22:54:48
27.01.2008
ondie
..poněvadž kdybys ty 2kila dlužil ty jim,tak ti na to naperou úroky,budou se s tebou soudit a v závěru ještě zaplatíš jejich právníka v rozhodčím řízení 3
22:52:22
27.01.2008
ondie
-> Gryzly: tak otázka jestli je to "dobrá" zkušenost :-)
21:14:13
27.01.2008
Gryzly
-> Slavek: Jo jsou to kurvy ale kupodivu mám i dobrou zkušenost.

popjistil jsem si u nich škodovku a platil jsem čtvrtletně, 902Kč. zavedl jsem si trvalej příkaz abych se o to nemusel starat a po roce když jsem získal prvni bonus mi tu částku 902Kč snížili oasi o 50kč, byl jsme línej předělávat si trvalej příkaz a 50Kč čtvrtletně není zas tolik pro pracujícího člověka. před ukončením dalšího roku jsem vypověděl pojištění a přešel jsem k ČSOB. Trochu mě ale udivilo, že jsem zapomněl zrušit trvalý příkaz. A na výpisu z banky byla odeslaná částka 902,- takže jsem zrušil trvalej příkaz a kašlal jsem na to. Říkal jsem si že se nebudu hádat s nějakou babou na přepážce, když to byla moje chyba. A vzal jsem si z ní poučení. Po asi 14dnech mi přišla složenka od České na 902Kč. Poslali mi ty peníze zpět, nevzali si za to ani žádný poplatek. Ale toho že jsem jim za rok zaplatil o 200Kč víc si nevšimli. Takže smíšený pocity. ;-)5
14:36:14
27.01.2008
ondie
-> Syny: já zas slyšel,od jedný ženský co tam dělá,že právě dost lidí od nich utíká (pov.ručení),že už si začínaj drbat hlavu...tak jen tak dál : )
14:23:27
27.01.2008
Syny
-> ondie: Ja myslim ze CP ma dos klientu a najaky usmudlany 4000 za skodovku rocne je fakt nerozhazi :)
14:04:00
27.01.2008
ondie
Tímto vyzývám všechny,kteří jsou u ní doposud pojištění,aby jí udělali pápá... 1

Myslím,že je nutný,aby ČP pochopila,že se takhle podnikat prostě nedá.
14:00:05
27.01.2008
ondie
Stejná zkušenost,česká pojišťovna se ke klientum chová jak k dobytku.
13:24:26
27.01.2008
Syny
-> Slavek: Ja uz to zvazil a neni 1
13:03:28
27.01.2008
Slavek
-> myschaak: -> Pavel P.: Česká pojišťovna a.s. je firma se kterou už nechci nikdy nic mít..Jsou to zloději a chovaj se pořád jako kdyby byli jediná pojišťovna tady..To jak se mnou jednali po 13 letech co jsem jim jen platil a nezaplatili za mne ani halíř..64 78 46 A to se jednalo o údajný dluh na pojistném ve výši 34,- Kč+náklady na vymáhání dluhu ve výši 9,-Kč,celkem tedy 43,-Kč..Nakonec se ukázalo,že to byl jejich omyl,že jsem žadný 34,-Kč+9,-Kč nedlužil..Ale i tak jsem je zaplatil,mne taková "sums"fakt nepoloží,asi na rozdíl od ČP..Ale to jim nestačilo,protože pár dní na to mi přišel dopis se složenkou,kde stálo že z důvodu neplacení pojistného mi byla vypovězena smlouva..Oznámili mi to asi s měsíčnim zpožděnim.A ctěli doplatit jakýsi "dluh ke stornu".mezi tím ale dostali další ctvrtletní zplátku krom těch 43,-Kč a to v době,kdy už jsem nebyl jejich klient,aniž bych to věděl že už nejsem..to mi oznámili až po měsici..Měsíc jsem nevědomky jezdil s nepojištěnyn autem..Takže kdo jste ještě u České pojišťovny,tak to radši zvažte jestli je to ta nejvhodnější..4
23:58:24
26.01.2008
Nwkt
-> Tuner#2: Mě kooperativa přišla někdy v listopadu a platil jsem to až po Vánocích a žádná upomínka nepřišla
23:56:43
26.01.2008
Tuner#2 - zrušená registrace
-> myschaak 26.01.08 20:33:22: To se mě stalo teď povánocích u kooperativy. taky přišla složenka až s upomínkou a předtím žádná.

Jinak ani kamarád policajt neví, jak to přesně je, když mám sezónní pojistku, ale jsme u té pojišťovny pojištěný nastálo, jestli musí RZ do depozitu a nebo ne. 8
21:17:52
26.01.2008
myschaak AZNP K.Hora
-> David29: to víš,maj v tv pěkný reklamy tak je z něčeho musej zaplatit....za války by za to co dělaj byla kulka
21:17:20
26.01.2008
Syny
-> David29: Mno skubou dost... Ja taky budu menit, akorad musim poslat matku at to vyridi 3
21:16:53
26.01.2008
myschaak AZNP K.Hora
-> Syny: jj,táta volal že mi zas přišla asi složenka....jestli je to zas rovnou upomínka tak se u něj budu muset stavit....je to už 14dní3 ...pak to odnesu přímo jim,seřvu,ukážu kupní smlouvu na frantu pádla a vykuřte mi
21:13:56
26.01.2008
David29
Co sem slyšel tak ČP sou hajzli i co se týče v platbách, když způsobíte škodu... jen co to bude, radši měnim...
20:56:20
26.01.2008
Syny
-> myschaak: Asi chtej honem rychle prachy debilove... Mo 7.2. je jeste casu habadej a uz mam upominku jak nakej blb kterej si neumi hlidat datum...
20:51:08
26.01.2008
myschaak AZNP K.Hora
-> Syny: je to sebranka....
20:49:20
26.01.2008
Syny
Jo ja taky... Prislo mi ze mam zaplatit povinko - jako vzdy. Splatnost 7.2.08 a o tejden dyl najednou upominka 9 Tak taky nevim co to je za haluz...
20:43:08
26.01.2008
myschaak AZNP K.Hora
-> Pavel P.: jo zatím to neřešim ale do léta to nějak zkusim vymyslet
20:39:19
26.01.2008
Pavel P..
-> myschaak: taky jsem od český odešel po prodeji rapoucha... a zkusil jsem Triglav.1 snad se osvědčí.
Extreme Tyres