skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Stepanzadnazabava (nejen problémy s Fordy)
prohledat
1096 příspěvků (zobrazeno 601 až 650) od 25.07.2021 do 26.10.2024, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
13:00:54
08.02.2023
08.02.2023
Sita
-> Pavel P..: jo tos mi pripomnel, ze jsem zapomnel napsat, ze na tom masteru neni zadna koroze, ackoliv se tam nikdy zadna ochrana laku, dutin, spodku nedelala, jenom se jezdi... Jako tehdy v tom roce 2008, kdyz zacinal podnikat, jsem mu toho Mastra rozmlouval, protoze na internetu na to kazdej nadaval. Svagr v ty dobe uz nekolik mel betonarskou firmu a propagoval zejmena Sprintery. Ale za tech 15 let musim rict, ze jsem se hluboce splet. Master funguje bez investic, zato svagr uz pohrbil Sprintery dva (vetsinou KO zadni naprava (dif) nebo motor (vystreleny vstrikovace) a o tom, ze jsou kolem dokola shnily ani nemluvim)
12:54:02
08.02.2023
08.02.2023
Pavel P..
-> Sita: náš dodávkář má velkýho Mastera asi rok 2001, 2,8dti, najeto 580tis a denně v provozu.... ale už tam dělal třikrát repas převodovky, několikrát klouby poloos a panty na vratech odcházej... jinak motoricky to funguje ku spokojenosti, akorát už to začíná nahnívat různě ale vzhledem ke stáří a km to ještě neni tak hrozný.
09:38:13
08.02.2023
08.02.2023
Sita
OT: Kdyz tady vidim kolik problemu maj ty Fordy, musim se sverit/zeptat: Bratranec s dodavkama najezdi cca 50tkm rocne. V roce 2008 si koupil Renault Master, v roce 2017 Citroen Jumper. O auta se stara sam, a to i ve smyslu, ze ani s novym nejezdi na "garancky", nebo jak se tomu spravne rika, proste servisni knizky zahazuje... Ted o vikendu jsem si pujcoval toho mastra, najeto 400tkm a krome KO pantu zadnich vrat a mirne zatuhlejch brzd vsechno funkcni. Co se tyce oprav v servisech tak nechaval jen cistit DPF. Ten Jumper zatim najeto 180tkm a bez zavad uplne.
Je to jen klikar, nebo jsou ti francouzi skutecne o tolik lepsi?
Navic on si tam kupuje vzdy ty nejsilnejsi motorizace, takze 120kW v tom mastru bylo to nejsilnejsi co jsem kdy ridil a musim rict, ze zatah trojky s prazdnym autem teda luxusni :D
Je to jen klikar, nebo jsou ti francouzi skutecne o tolik lepsi?
Navic on si tam kupuje vzdy ty nejsilnejsi motorizace, takze 120kW v tom mastru bylo to nejsilnejsi co jsem kdy ridil a musim rict, ze zatah trojky s prazdnym autem teda luxusni :D
08:59:44
08.02.2023
08.02.2023
dragon_cb_cz
-> Borderer: Brácha jezdí s Ivecem s chladírenskou nástavbou, zaváží potraviny do obchodů, jídelen atd... tak popisoval kolikrát zůstal stát za první rok s fungl novým autem. Docela jsem zíral... první závada v elektroinstalaci po pár desítkách km, pak postupně praskly 3 olejový hadice u automatu (tu čtvrtou si nechal vyměnit preventivně - akorát se do toho musel vložit nějakej hlavoun od nich a zjebat lidi z Iveca, že fakt nechtěj čekat až rupne taky), nějaká trubka na vodu... už si to nepamatuju všechno kolik toho za první rok bylo, ale zůstal stát snad 8x. A jelikož jezdí i docela zapadlý varty na Šumavě, tak v jednom z těch případů čekal na odtah několik hodin když bylo venku -17°C... to vyloženě chceš.
07:31:46
08.02.2023
08.02.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Borderer: To rikal kamos, ze bychom si na firmu meli poridit kulatyho transita, nechat ho vyvarit a mit jako nahradni
07:20:22
08.02.2023
08.02.2023
Borderer
-> Jirik_Tuňák1983: Sestřenice s manželem maj autodopravu a jezdili PPL. Poruchovost těch aut byla jeden z hlavních důvodů, proč se na to vysrali, rozprodali flotilu a jezděj paletovou dopravu + hospody. Auta se serou čím dál víc a vždy kolem toho byly nějaký oplejtačky ze strany PPL, jestli nejezdí ve šrotech atd. kvůli pokutám. Měli asi 10 dodávek a nebyl týden, aby se aspoň jedna nevysrala. Paradoxně, dokud dojížděli totální starý šroty (T4, Transity kolem roku ?2005? +/- nebo jedničkový Sprintery), tak si dokázali udržet spolehlivý řidiče a všechno šlapalo. Jakmile už nebylo kde brát a pořídily se nový nebo zánovní kusy, šlo to do kytek.
edit: Já jim tam pár let vykrejval dovolený u B2C na malých autech a bylo to to samý. Tehdy zánovní Roomster Praktik s 14. 16V. Sám se náhodně vybíjel, jednou přestal mazat, obě KO lambdy (tehdy tuším cca 60t km) a jednou se kouslo nějaký ložisko v převodovce nebo spojce. Nakonec sem jezdil radši v totálně vybydleným 40kW VanPlusu s 500t km, kterýmu na volnoběh svítila kontrolka mazání. Sice očistec a šrot, ale bez závady a já brzo doma.
edit: Já jim tam pár let vykrejval dovolený u B2C na malých autech a bylo to to samý. Tehdy zánovní Roomster Praktik s 14. 16V. Sám se náhodně vybíjel, jednou přestal mazat, obě KO lambdy (tehdy tuším cca 60t km) a jednou se kouslo nějaký ložisko v převodovce nebo spojce. Nakonec sem jezdil radši v totálně vybydleným 40kW VanPlusu s 500t km, kterýmu na volnoběh svítila kontrolka mazání. Sice očistec a šrot, ale bez závady a já brzo doma.
21:52:29
04.02.2023
04.02.2023
StepaNoFUN
-> Jarda/felda: To jedno je - já jsem reagoval na Synyho, kterej psal, "že to jezdilo jen k nim".
No spojku by prej dali bez problémů na 2letou záruku (2 roky, 80tis.).
Na prodlouženou (i když ta je defaultně v ceně a doplatit šla ještě delší) prej spojka neprojde, nebo s velkejma dohadama... Seru na to a beru že chtěj mít taky trochu kšeft, protože jak jsem pochopil, tak záruky nejsou moc dobře zaplacený. Stejně jako jsem jim zaplatil (v tom předchozím servisu) chladič. Tekl v pertlu zevnitř. A záruka prej ne, že dostal ránu od kamene... Neměl jsem sílu ani náladu se s nima hádat.
Taky protestovali proti vlastnímu oleji - v Pardubicích si už zvykli (i když první hláška byla - to nevím, jestli můžeme. Moje odpověď byla - "Nemůžete. Musíte.) Tak tady jsem jim řekl, že si ten olej klidně odvezu. Až mi budou garantovat, že do toho nalejou Millerse. A že mně nevadí cena za olej a že zbytek chci od nich (filtry atd.), ale že olej si od nich vezmu, až budou mít tenhle, protože je tam od začátku, mimo prvních 30ti. tis...
No spojku by prej dali bez problémů na 2letou záruku (2 roky, 80tis.).
Na prodlouženou (i když ta je defaultně v ceně a doplatit šla ještě delší) prej spojka neprojde, nebo s velkejma dohadama... Seru na to a beru že chtěj mít taky trochu kšeft, protože jak jsem pochopil, tak záruky nejsou moc dobře zaplacený. Stejně jako jsem jim zaplatil (v tom předchozím servisu) chladič. Tekl v pertlu zevnitř. A záruka prej ne, že dostal ránu od kamene... Neměl jsem sílu ani náladu se s nima hádat.
Taky protestovali proti vlastnímu oleji - v Pardubicích si už zvykli (i když první hláška byla - to nevím, jestli můžeme. Moje odpověď byla - "Nemůžete. Musíte.) Tak tady jsem jim řekl, že si ten olej klidně odvezu. Až mi budou garantovat, že do toho nalejou Millerse. A že mně nevadí cena za olej a že zbytek chci od nich (filtry atd.), ale že olej si od nich vezmu, až budou mít tenhle, protože je tam od začátku, mimo prvních 30ti. tis...
21:46:54
04.02.2023
04.02.2023
saskyn2
-> Jarda/felda: no hlavně to stejně pošlou na importera a maji to proplacený at to je na záruku nebo to platí zákoš. Tohle jednání taky nechápu, nicméně to nebude problém jen Fordu, VW třeba klasicky fakuje s 12 letou zárukou na proreznutí, když je to ohnilý, je to chyba laku a na ten je záruka jen 6 let, musely by tam být díry-fuck. Když tam jsou díry-fuck měl jste přijet dřív A nejzajímavější že v D normálně na záruku bez pindů vyměněj celý dveře, ani nepípnou, holt v CZ žijí untermesch.
21:38:03
04.02.2023
04.02.2023
Jarda/felda
-> StepaNoFUN 04.02.23 19:27:00: nemělo by být jedno v jakým autorizáku to je ? hlavně že ford
21:31:00
04.02.2023
04.02.2023
StepaNoFUN
-> Jirik_Tuňák1983: Tak ono to není jen u fordu... Denska jsem se bavili s kamaráda manželkou o jejich novým Ivecu... Tak mi říkala, že ta moje spojka byla "voda na jeho (toho kamaráda) mlejn", jak koupili dobře Iveco, protože ona proti němu protestovala. Tak jsem je kontroval - ale mně na transitu neměnili nápravu po 3tis. km... Protože jemu dávali na záruku celou nápravu a najeto fakt 3000.
21:21:23
04.02.2023
04.02.2023
Jirik_Tuňák1983
-> saskyn2 04.02.23 19:33:21: Copa auto, ale to co tady člověk čte, to je prostě strašný. Takovou frekvenci výpadků u balíkářů nepamatuji, ti jich mít na vlastních vozech takovou sérii, tak pojdou i s rodinou hlady.
19:39:11
04.02.2023
04.02.2023
StepaNoFUN
-> saskyn2: Náhradní auto jo. Za peníze... V práci mám teď transity 3 volný. Nic mi ale neřeší to, že do ničeho nepřeházím ani půlku věcí, protože se to tam prostě nevejde. Bohužel v tomhle je vestavba a milion různejch věcí, který než bych přendal, tak je tejden v prdeli a stejně bych to musel rozložit po podlaze, kde to nijak neupevním a nebude se s tím dát jezdit, ani v tom nic nenajdu.
19:33:21
04.02.2023
04.02.2023
saskyn2
-> StepaNoFUN: Tvl a to u fordu nedají po dobu záruční opravy k užívání jiný auto? Jako že nemají mechaniky je dneska normální, to bych neřešil, ono kdo normální by tam chtěl dělat ale že ti na záruční opravu řeknou že nemaj termín a máš to tam jen tak nechat stát, no to mi poser
19:27:00
04.02.2023
04.02.2023
StepaNoFUN
-> Syny: Právě že to je jinde. U úplně jiný firmy, než to bylo kupovaný a doteď servisovaný. Protože v tom servisu, kam to jezdilo a bylo kupovaný by to udělali nejdřív tak za 14 dní. A to radši tady zaplatím nějakejch 15 za spojku, než bejt dalších 14 dní bez auta.
19:06:25
04.02.2023
04.02.2023
Syny
-> Jarda/felda: Kor když to jezdí jen k nim...
19:05:21
04.02.2023
04.02.2023
Jarda/felda
-> StepaNoFUN 03.02.23 12:22:28: za mě by měli z fordu dát nějakou kulanci na tu spojku
14:05:11
03.02.2023
03.02.2023
-> StepaNoFUN: Tak to jsi na tom ještě dobře. Kolega dneska přehazoval díly a vercajk už po 4. do starýho auta... Třeba se 4. pokus vydaří.
12:22:28
03.02.2023
03.02.2023
StepaNoFUN
Tak jsem dneska volal do servisu. Auto je poskládaný, pojízdný, ale včera odpoledne objednávali celý poloosy, takže ho dostanu tak v úterý - středu. Předtím se s tím jaksi nemohli projet a na zvedáku to vypadalo že jim nic není. Když to složili, tak zkonstatovali, že to je už dost velkej kravál, takže výměna.
Vstřik je na záruku, poloosy budou taky na záruku (obě a celý, protože origo venkovní klouby nejdou objednat jako díl), ale spojku teda zaplatíme. Za mně asi dobrý. V Padrubicích by to stálo ještě minimálně 14dní...
Takže s nima zkusím domluvit stejný podmínky jako máme v Pardubicích (myslím 10% na díly a 12% na práci) a budem jim ty naše vraky vozit tam. Přece jenom by to pro ně mohl bejt kšeft. Máme jich 25.
Vstřik je na záruku, poloosy budou taky na záruku (obě a celý, protože origo venkovní klouby nejdou objednat jako díl), ale spojku teda zaplatíme. Za mně asi dobrý. V Padrubicích by to stálo ještě minimálně 14dní...
Takže s nima zkusím domluvit stejný podmínky jako máme v Pardubicích (myslím 10% na díly a 12% na práci) a budem jim ty naše vraky vozit tam. Přece jenom by to pro ně mohl bejt kšeft. Máme jich 25.
19:27:50
02.02.2023
02.02.2023
Milan 136
-> StepaNoFUN 02.02.23 19:07:33: Z nuly do plna je to umí. Ale ne do plna po hrdlo
19:23:42
02.02.2023
02.02.2023
Hlavne jsem v prdeli. Dostal nahradni auto a tomu zbejvaj 2000 do rozvodu, coz je tak tejden... Nepocitali jsme s tim, ze se to nevyresi ani za mesic... Tak ted si asi kolega vezme auto od dlouhodobe nemocnyho technika, pac jiny nahradni uz nemame. V Brandejse totiz nejsou schopny vymenit tesneni pod hlavou uz 3/4 roku.
19:07:33
02.02.2023
02.02.2023
StepaNoFUN
-> Milan 136: ford ma taky ultrazvuk. Ale pokud doplnis z nuly do plna, rozdil pozna.
18:51:07
02.02.2023
02.02.2023
Milan 136
Záleží, jaký to má system měření hladiny. Koncern tam nemá plovák, ale ultrazvuk. A když to někdo přeleje, tak není mezi stropem nádrže a hladinou potřebná mezera a snímač nedokáže zjistit, že to je plné.
18:48:44
02.02.2023
02.02.2023
StepaNoFUN
-> David29: No přelití vadí... Asi ani moc ne. Většinou to nejde přelejt. Ale průser by byl tankovat chcanky pravidelně třeba s tankováním nafty po malejch dávkách.
Jednotka neví o tom, že jsi doplnil, protože malou změnu hladiny nepozná. Není tam klasickej plovák, protože by ho ty chcanky sežraly. Takže to pozná cca plnou, půlku a prázdnou.
Když to tam budeš cmrndat po 5ti litrech, jednotka to nepozná. A po nějakým čase si řekne - máme v prdeli čidlo, protože jsme ujeli xy km a hladina neklesá. A z nařízení o chcankách vyplývá, že se to auto musí zastavit, když nebere chcanky...
To co píše Matthes bylo způsobený nejspíš právě tímhle a ne jednorázovým přelitím...
Jednotka neví o tom, že jsi doplnil, protože malou změnu hladiny nepozná. Není tam klasickej plovák, protože by ho ty chcanky sežraly. Takže to pozná cca plnou, půlku a prázdnou.
Když to tam budeš cmrndat po 5ti litrech, jednotka to nepozná. A po nějakým čase si řekne - máme v prdeli čidlo, protože jsme ujeli xy km a hladina neklesá. A z nařízení o chcankách vyplývá, že se to auto musí zastavit, když nebere chcanky...
To co píše Matthes bylo způsobený nejspíš právě tímhle a ne jednorázovým přelitím...
18:36:45
02.02.2023
02.02.2023
David29
Jakože přelití vadí? Zajímavý.
Já tankuju taky na krev, dokud to nepřetejká přepadem... A nikdy nic
Já tankuju taky na krev, dokud to nepřetejká přepadem... A nikdy nic
16:26:26
02.02.2023
02.02.2023
Jinak u autorizovanyho prodejce uz to bylo asi 3x, tak si to dame po 4.
16:26:10
02.02.2023
02.02.2023
Alespon jsme rozjeli to sledovani pres mobil a aplikaci Fordpass... Ukazuje to dve chyby
16:24:16
02.02.2023
02.02.2023
-> Syny: Jak přelil? Jako nádrž že přelil chcankama? To ne, tankujeme na benzínkách pistolema s automatickym vypínáním... Jako stalo se mi to jednou u Bagru s Johnem Deerem, že to bagrák přelil, aby mu to vydrželo a pak to hlásilo problém, páč kapalina neklesala příliš dlouho...
16:22:20
02.02.2023
02.02.2023
Syny
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A nebo někdo přelil čidlo
13:44:15
02.02.2023
02.02.2023
-> StepaNoFUN: Tyjo to je škoda se spojkou. Tak snad to bude tyjo brzo.
Mazání jsme nezkoušeli. Je to v záruce, tak ať se snažej soudruzi... Včera jsem byl za technikama a to auto bylo v pohodě... Vyskočilo mu to až dneska ráno, když hodil kluka do školy a chtěl vyrazit na servis. Vydrželo to po servise asi 3 dni
Tak má nový čerpadlo a nádrž na močku, tak budeme pokračovat dál... Ukazuje mu to nulovou hladinu močoviny, tak jsem říkal, ať se mu na to podívají, jestli jen nevyskočil konektor...Bohužel v servise jsou asi jen dva technici a maj toho pokokot...
Mazání jsme nezkoušeli. Je to v záruce, tak ať se snažej soudruzi... Včera jsem byl za technikama a to auto bylo v pohodě... Vyskočilo mu to až dneska ráno, když hodil kluka do školy a chtěl vyrazit na servis. Vydrželo to po servise asi 3 dni
Tak má nový čerpadlo a nádrž na močku, tak budeme pokračovat dál... Ukazuje mu to nulovou hladinu močoviny, tak jsem říkal, ať se mu na to podívají, jestli jen nevyskočil konektor...Bohužel v servise jsou asi jen dva technici a maj toho pokokot...
13:30:38
02.02.2023
02.02.2023
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Je to od pátku v Olfinu v HK. V pondělí va 8 volal, že to maj rozebraný. Že spojku mi na prodlouženou záruku neudělaj, protože nejde objednat po dílech, ale jen jako sada, vstřik že vyměněj a na poloosách že nic nepozná, dokud to nebude složený a nesveze se s tím.
Zkoušeli jste to s tím mazáním chyby?
Zkoušeli jste to s tím mazáním chyby?
07:33:52
02.02.2023
02.02.2023
-> StepaNoFUN: Tak jak jsi na tom?
Kolega nic nic, tohle je potreti stejnej problem...
Kolega nic nic, tohle je potreti stejnej problem...
16:10:05
24.01.2023
24.01.2023
StepaNoFUN
Tak Hradec padá. Místo by na to i měli, jen mechanika ne. :-/ Takže jsem v prdeli. Do Milovic k Ex-Charouzovi to dávat nechci. Ještě zkusím Olfin, ale tam jsme nikdy nic nekoupili, tak nevím...
Edit - tak v Olfinu docela ochotný a místo by bylo už asi ve čtvrtek. Jen tam dneska už nebyl garanční technik, takže si mám zavolat zejtra ráno, protože ten co mi to vzal, tak nevěděl jak je to se zárukou na spojku.
Edit - tak v Olfinu docela ochotný a místo by bylo už asi ve čtvrtek. Jen tam dneska už nebyl garanční technik, takže si mám zavolat zejtra ráno, protože ten co mi to vzal, tak nevěděl jak je to se zárukou na spojku.
10:29:20
24.01.2023
24.01.2023
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Kdyby selhala hydraulika, tak to jen nevystavuje a spojka jde došlápnout bez problémů na podlahu. Tady jsem cejtil ve 3/4 dráhy pedálu při přeřazování 2-3 jakoby ťuknutí do pedálu. Jako když se mi na conectu nevracel spojkovej válec a při pouštění jakoby doskočila pumpa a ťukla do pedálu. Ale tady to bylo při tlaku dolů. Další šlápnutí jsem ještě přeřadil, ale pak už ne.
Teď je spojka měkká do 90% dráhy. Pak je pedál natvrdo a pro sepnutí spínače pro startování ten pedál musím sešlápnout silou, jakoby přes zapružení pedálu. V tu chvíli spojka nevystaví úplně, ale auto se na startér pomalu rozhejbává. Ale ne jako úplně bez spojky. A když se dotknu spojky v jízdě, tak okamžitě proklouzne. Když mu naložím na 3 a vejš, klouzne i bez dotyku pedálu.
Teď je spojka měkká do 90% dráhy. Pak je pedál natvrdo a pro sepnutí spínače pro startování ten pedál musím sešlápnout silou, jakoby přes zapružení pedálu. V tu chvíli spojka nevystaví úplně, ale auto se na startér pomalu rozhejbává. Ale ne jako úplně bez spojky. A když se dotknu spojky v jízdě, tak okamžitě proklouzne. Když mu naložím na 3 a vejš, klouzne i bez dotyku pedálu.
10:15:22
24.01.2023
24.01.2023
-> StepaNoFUN: Tak to snad radsi ten Hradec no. Jinak taky to tak vidim se spojkou. Kolega jedinej ze vsech mel problem se spojkou, ale to selhala hydraulika...
10:12:39
24.01.2023
24.01.2023
StepaNoFUN
Tak já jezdím mraky kilometrů, ale převážně couračky Trasy nad 50km v kuse málokdy. Uvidíme co zjistěj. Kapalina nikde nemizí, nic není nikde vidět, kravál to nedělá vůbec žádnej. Tak jsem zvědavej na co přijdou, až tu převodovku vyškubnou. Podle mně praskla pružina na přítlačáku.
Průser je to, že jsem do Pardubic objednanej na 3.2. S tím, že tam by to stálo pak min. tejden, protože tam na to maj maximálně jeden den a pak až by byl čas a za den spojku neudělaj, protože nebudou mít díly.
Nebo je druhá šance - ta samá firma, jen v HK, kde má kolega vzdálenýho příbuznýho. Tam mi to slíbil že by to tam dal na 6.2., ale mechanik by na to měl minimálně 3 dny a že by to udělali celý. Tedy včetně vstriku a poloos a běžnýho servisu. Ale to čekám, jestli mi ještě potvrdí.
Průser je to, že jsem do Pardubic objednanej na 3.2. S tím, že tam by to stálo pak min. tejden, protože tam na to maj maximálně jeden den a pak až by byl čas a za den spojku neudělaj, protože nebudou mít díly.
Nebo je druhá šance - ta samá firma, jen v HK, kde má kolega vzdálenýho příbuznýho. Tam mi to slíbil že by to tam dal na 6.2., ale mechanik by na to měl minimálně 3 dny a že by to udělali celý. Tedy včetně vstriku a poloos a běžnýho servisu. Ale to čekám, jestli mi ještě potvrdí.
08:12:56
24.01.2023
24.01.2023
-> StepaNoFUN: No tyvole to je pechfogl. Tak snad to zvládnou nějak rozumně... Ale zajímavý. Nám na spojku zakukalo jen Ducato. Transity zatim držej (jezdíme dlouhý trasy vesměs mimo města no).
07:33:56
24.01.2023
24.01.2023
StepaNoFUN
Mně jebne... Tak mi dneska ráno odešla spojka. Šlápnu, cejtím lupnutí. Další šlápnutí jak když šlapeš do howna a těsně před podlahou je skoro natvrdo. Když se jí při jízdě dotknu, tak klouzne hned. Při prudkým přidání plynu klouzne na 3 a vejš taky...
Podezírám rozlítlej přítlačák. No nic... Je to ještě v záruce. Ale znamená to, že jsem (jak je znám) minimálně tejden bez auta. :-/
Podezírám rozlítlej přítlačák. No nic... Je to ještě v záruce. Ale znamená to, že jsem (jak je znám) minimálně tejden bez auta. :-/
17:50:54
22.01.2023
22.01.2023
King
-> Jirik_Tuňák1983 21.01.23 16:48:18: Tak treba u E61 to zacne trosku vic hucet a pozna se to nejlip pri ustaleny jizde na tempomat, kdy zacne alnagonovej budik spotreby pravidelne cyklovat (spotreba se skokove zvysuje o 2l/100 a zase spadne). U mondea nebo Supu jsem snad nikdy regeneraci nezaznamenal.
16:48:18
21.01.2023
21.01.2023
Jirik_Tuňák1983
A to fakt nikdo nepozorujete jiné průvodní symptomy probíhající regenerace?
Já to třeba u Cromaňonce vypozoroval tak, že na volnoběh nebyla okamžitá spotřeba 0 nebo 2 (dle auta), ale na začátku 25, postupně klesala až na nějakých 10 - 12 + zvýšený volnoběh. Poté se vrátila zpět na tu nízkou a volnoběh se srovnal. Za jízdy to bylo znát na znatelně zvýšených hodnotách při akceleraci, na dálnici to člověk nevypozoroval v podstatě vůbec. Bylo to jako taková "signalizace" docela šikovné. Takové ty serepetičky okolo, jako běžící větráky atd., to je asi běžné.
Pokud se budu znovu poohlížet po nějakém nenákladném povozu na pojížďky, tak je asi znovu ve hře a mrknu se po nějakém zachovalém faceliftovaném kousku.
Já to třeba u Cromaňonce vypozoroval tak, že na volnoběh nebyla okamžitá spotřeba 0 nebo 2 (dle auta), ale na začátku 25, postupně klesala až na nějakých 10 - 12 + zvýšený volnoběh. Poté se vrátila zpět na tu nízkou a volnoběh se srovnal. Za jízdy to bylo znát na znatelně zvýšených hodnotách při akceleraci, na dálnici to člověk nevypozoroval v podstatě vůbec. Bylo to jako taková "signalizace" docela šikovné. Takové ty serepetičky okolo, jako běžící větráky atd., to je asi běžné.
Pokud se budu znovu poohlížet po nějakém nenákladném povozu na pojížďky, tak je asi znovu ve hře a mrknu se po nějakém zachovalém faceliftovaném kousku.
14:04:35
21.01.2023
21.01.2023
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Přesunuto: skoda-virt.cz/cz/.../1938
71-elektrikari
18:32:18
19.01.2023
19.01.2023
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: U toho transita se prostě změní zvuk. Při plným plynu to moc znát není, poznám to hlavně když sundám nohu z plynu. Prostě to má hlubší zvuk než běžně. Přirovnal bych to k tomu, jako když duněj dobře rozhořelý kamna. Taky je to podobnej proces. A když to regeneruje, tak si to při akceleraci (například sjezd z dálnice, napojení na hlavní a následná akcelerace občas škubne. Ale to ne vždy.
18:04:34
19.01.2023
19.01.2023
-> StepaNoFUN: Ne modrozubej na telefon... Jen na comp a to je moc srani :-)
-> Syny: No uznávám, že můj transit je trochu hlučnější než ty, co maj technici (ta přepážka tomu pomáhá).
-> Syny: No uznávám, že můj transit je trochu hlučnější než ty, co maj technici (ta přepážka tomu pomáhá).
18:00:04
19.01.2023
19.01.2023
dragon_cb_cz
-> Syny 19.01.23 16:57:01: Teploměr oleje nevedu a volnoběh mi to nezvedá... v kombíku co už měl skoro 300 na hrbu a dvouhmotu ne už úplně fresh to při regeneraci bylo takový hádavý na volnoběh a při rozjezdech, to jo. V sedanu s polovičním nájezdem a v automatu tak prostě žádná změna. Jediný na čem to bylo přímo poznat byl dojezd, kterej letěl strmě dolů.
17:58:43
19.01.2023
19.01.2023
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Už máš to ELM? Při regeneraci Ti spadne plnící tlak za jízdy někam k 50. Normálně je 100 (bez plynu)
17:57:32
19.01.2023
19.01.2023
Syny
-> Matthes, záškodník z TechWebu: No ja si rikal, jak je muj Golf hlucnej oproti soucasnym osobakum - a pak jsem jel s kamaradem v jeho Ducatu (autobus) z roku 2016 a stacilo mi
17:18:38
19.01.2023
19.01.2023
-> Syny: Hh volnobeh na dalnici ne samozrejme, ale myslel jsem treba pri dojezdu nekam, na pumpu a tak...
Hluk no, dneska to zas takova traga neni jak v dobach 1203
Hluk no, dneska to zas takova traga neni jak v dobach 1203
17:01:38
19.01.2023
19.01.2023
Syny
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak u novyho auta kour neuvidis, to delaj auta co maj uz neco odlitano a uz uplne na 100% nefunguje katalizator, nebo treba ty vstriky. Volnobeh na dalnici taky asi uplne casto nemas No a ten zvuk motoru v dodavce na dalnici spolehlive prehlusi jine veci
16:59:35
19.01.2023
19.01.2023
Syny
-> Matthes, záškodník z TechWebu 19.01.23 16:57:09: Probiha urcite, ale na dalnici to nepoznas. A pokud jezdis prevazne dalnice, tak se te tam vypaluje v pohode bez tveho vedomi.
16:58:20
19.01.2023
19.01.2023
-> Syny 19.01.23 16:57:01: Nemam teploměr na olej, kouř nevidim a asi jsem hluchej :-D Volnoběh zvedlej jsem nezažil...
16:57:09
19.01.2023
19.01.2023
-> StepaNoFUN: Tak sem blbější jak idiot Nebo to neprobíhá díky těm trasám po dálnicích