Taky Volvo...
www.novinky.cz/auto/41282
4-volvo-ma-nejrychlejsi-ta
hac-sveta-nabidne-2400-kon
i-a-jede-276-km-h.html
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Volvo, Saab a jiná sobí spřežení...
Tak dnes najeto 7000 od koupě
Zatím bez výrazných investic . Měnil sem jen oleje, filtry,SID, destičky zadní , termostat a podtlakové hadice
Za tu cenu velká spokojenost

-> Jirik_Tuňák1983: Já jsem stál na parkovišti a ty si zrovna jel kolem po tý hlavní jak jsou tam ty retardéry. Stejně ten sedan je prostě hezčí než nějaký kombi

-> Danster 24.08.16 09:44:47: Fakt?
Já jsem nikoho nezaregistroval.
Měl jsi přibrzdit, nebo jsem u auta nebyl?

-> Jirik_Tuňák1983: Pěkný to máš Jiříku
To jsem byl já kterej koukal po tvym autě u toho Hornbachu včera ze zelený Fabie.

-> dragon_cb_cz: Nějaké aktuální venkovní foto máme? 

-> Jirik_Tuňák1983 15.08.16 22:27:11: Jinak tohle Volvo nebyl jedinej truck tady v USA, kterej měl tyto "krytky" na matice kol...

-> Jumbo 15.08.16 13:07:10: globus měl 36 ořech na klasickou 1/2" ráčnu
-> dragon_cb_cz: Nadělá daleko více radosti než dítě a přitom nenadělá tolik křiku a starostí. :)
Na moje poslední zážitky se 900NG a stage2 jednotkou to docela sedí 

-> Bukaj 15.08.16 19:50:02: To je takovej hnusák, že by to byla možná poslední věc, které by se všimli. 

-> Jumbo 15.08.16 14:38:47: Může to fungovat aby při rotaci nevylítala mazelína, popř. se to nerozdělilo?
Vypadá to zajímavě.
Vypadá to zajímavě.
-> darklord: a budu sundavat vnitrni kloub, abych vymenil vnejsi manzetu?
-> Jirik_Tuňák1983: Veris, ze jsem si na to taky vzpomnel?
-> Jirik_Tuňák1983: Veris, ze jsem si na to taky vzpomnel?

-> Jumbo: a nebolo jednoduchsie vyhodit cele rameno miesto rozoberania tohto dozivotneho spoja? 

-> Jumbo 15.08.16 13:07:10: Já si říkám, jestli je tohle funkční a zda to je vůbec sehnatelné v Europě.
-> Jirik_Tuňák1983: Klasická matka velikost 36, což v sadě nemám, takže jsem musel koupit trhák, v Bauhausu jsem nástavec 36 na golu nesehnal...
Jinak vyndávat kvůli výměně vnějších manžet obě poloosy je fakt sranda...
Jinak vyndávat kvůli výměně vnějších manžet obě poloosy je fakt sranda...
-> Jumbo 15.08.16 11:52:43: Tam je ještě klasická matka? To je zlatý než ty dementní minišrouby do středu poloosy.
-> Jumbo:
Pěkný, já mám poloviční, zato univerzální.
Vyrobeno to bylo jako otvírák brzdového posilovače (flexibilní topůrko), slouží to jako prodloužení trháku (trubka) a dá se tim někomu fláknout do držky (obě strany, dle stupně poškození) 
Pěkný, já mám poloviční, zato univerzální.

-> Jirik_Tuňák1983: Předpokládám, že to úplně sériový chování SIDu není
Ale ten palubní PC je celkem dobře programovatelnej. Odněkud, nejspíš od Hirsche, kdysi unikla nezamčená verze software, ze který dneska všichni vycházej. Více méně to může ukazovat cokoliv o čem řídící jednotka ví...

-> dragon_cb_cz 10.08.16 23:23:22: Mi to tam nic takového nepíše.
To tam píše fakt samo?
Jinak my jsme teď najezdili docela dost km včetně dálnic a dobí.
A jen tak na zkoušku - je dost mazec ta chuť hoooodně svižně akcelerovat i od 200 km/h.
Podle mého to přesune část momentu na zadek, páč si to jakoby přičupne a vyrazí to, že tě to tlačí hodně znatelně do sedaček. A přiznám se, že pár aut současné manažerské produkce si vylámalo zoubky při lepenici na můj zadek bez ohledu na pruh.
Ani jsem nemusel podřazovat, prostě jsem jen zrychlil abych jim rychle zmizel.
Sice si to pak museli dokázat v momentě kdy jsem zvolnil zpět na tempomatových 120 km/h, ale i tak sranda.

To tam píše fakt samo?
Jinak my jsme teď najezdili docela dost km včetně dálnic a dobí.

Ingen är perfekt, men om du kör en Saab, kommer du jäkligt nära...
Tak uz zase nejedeme :-D Ztratil jsem spojkovy pedal... No hlavni valec je ok a tece ten bazmek v prevodovce takze musi dolu... krasna prace na 3.0TID ...
-> palinator 31.07.16 21:29:35: Taky poslední kus vyjel 2010, takže skoro 10 let.
A XC90 skončila až po 12ti letech. Takže to o čem mluvíš co se týká interiéru, na tom asi něco bude. Prostě proč měnit něco co je vkusné a funkční, nicméně 10 až 12 let je z dnešního i tehdejšího pohledu až kuriozita.
Teď u současných modelů se mi třeba líbí interiéry pořád, ale už začínám mít problém s moc asijskými exteriéry.
I když, nová S90, V90, XC90, a dobíhající V70 (čumák poslední S80) je gut, to se ubírá zase tím správným směrem co do vzhledu exteriéru.

Teď u současných modelů se mi třeba líbí interiéry pořád, ale už začínám mít problém s moc asijskými exteriéry.
I když, nová S90, V90, XC90, a dobíhající V70 (čumák poslední S80) je gut, to se ubírá zase tím správným směrem co do vzhledu exteriéru.
-> Jirik_Tuňák1983 28.07.16 12:45:36:
Tohle je pěkný, celkově tohle období Volva se mi líbí furt, je to originální a přitom "důstojný". Sice si ho asi nikdy nepořídim, ale s klidem řeknu, že je to hezký.
Ten Vítkův interiér.. no prostě pro mě to není no. Obzvlášť ty ventilačky vypadaj jak kdyby pod tim byly Tesla ARE 467:
Tohle je pěkný, celkově tohle období Volva se mi líbí furt, je to originální a přitom "důstojný". Sice si ho asi nikdy nepořídim, ale s klidem řeknu, že je to hezký.

Ten Vítkův interiér.. no prostě pro mě to není no. Obzvlášť ty ventilačky vypadaj jak kdyby pod tim byly Tesla ARE 467:

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 28.07.16 15:46:48: Tu béžovou mám já a je to z mého pohledu hezký a není to ani choulostivý. To je horší ta divná průjmová v eRku a nebo hnědá koncernová. Loketní opěrka je ze subtilních materiálů z jednoho prostého důvodu, nevím jestli víš. Kvůli systému SIPS a WHIPS se při bočním nárazu posunou sedačky od místa nárazu ke středu a plastový tunel rozmačkají. Ten interiér v béžo včetně palubovky s ALU doplňky mám já včetně orig. béžových koberečků.
Foto je přímo z mého auta. Ta palubovka je solidní monolit.
Foto je přímo z mého auta. Ta palubovka je solidní monolit.
-> Jirik_Tuňák1983 28.07.16 12:45:36: Když není v tý hnusný béžový barvě, ale klasicky černý, tak je super. Jediná věc, která je naprd, je loketní opěrka, jelikož se nedá nijak zvednout ty materiály jsou takový že to vrže. Ale jinak palubka je rozvržená dobře.
-> darklord 28.07.16 12:53:23: Znak na střed volantu byl standardně po německu za příplatek? 

-> mirecek.666: toto je random obrazok z netu. A sportsitze su skorej za trest, ale to uz zabiehame fakt uplne mimo.
-> mirecek.666: vzhledem k vodoznaku to asi nebude primo darklorduv vuz :)
-> darklord: hmmm 34ka, sportsitze a slušná vybavička:-). Opravdu M5? Nechceš se zbavit toho rádia co tam máš?:-)
-> darklord: Mě se právě tenhle styl moc nelíbí, má to hrozně moc vodorovnejch dělících linií - spodní okraj středních výdechů, pak hned pod nima další, nad odkládacím prostorem u řadičky další, na volantu další atd atd... podobný "vlny" na palubce měla i kolegovo Omega a fakt se mi to nelíbilo. Přijde mi to tam prostě "navíc".
Ale tohle je fakt asi otázka vkusu každého soudruha, pokud se to někomu líbí, proč ne. Spíš kousnu interiér kterej se mi nelíbí, ale je kvalitní, než takovej co se mi líbí ale při bližším pohledu je celej z tvrdýho plastu a ošizenej kde to jde.
Ale tohle je fakt asi otázka vkusu každého soudruha, pokud se to někomu líbí, proč ne. Spíš kousnu interiér kterej se mi nelíbí, ale je kvalitní, než takovej co se mi líbí ale při bližším pohledu je celej z tvrdýho plastu a ošizenej kde to jde.
-> darklord: A copak je to za vrak v čem jezdíš ? 

-> Jirik_Tuňák1983: tak toto je celkom moderne, nie uplne libive, ale ja mam vseobecne vkus nejak inak od ostatnych, mne sa proste paci ten vrak co v nom jazdim
-> darklord: Tak třeba S60ka má po deseti letech výroby už interiér také postaršího vzhledu, mě se ale taky líbí, stejně jako se Drakoušovi líbí Saabovskej.
-> darklord: Tak třeba S60ka má po deseti letech výroby už interiér také postaršího vzhledu, mě se ale taky líbí, stejně jako se Drakoušovi líbí Saabovskej.
-> darklord: Věřím, že někomu to přijde moc old-school, žádná moderna to není, to se nehádám.... ale je to funknční a jak už jsem řekl, kvalita plastů je lepší než naprostá většina současný produkce (a ani po 20 letech u tohodle konkrétního kusu na nich není opotřebení znát).
-> Jirik_Tuňák1983: aj zarasteni hipsteri su cool, ale inak dost humus
tento interier mi nutne pripomina faborit a stare mercedesy, tak nejak nestravitelne

Podle mého je to cool. Prostě specifický interiér stejně jako sedačky s tvarem opěrek.
Stejné specifikum jako má Volvo hlavové opěrky a ráz interiéru.
Tady z 9-3, jeli si to svoje bez nějakých výstřelků.
Byť se třeba tak nejeví, tak naživo jsou ty interiéry kvalitnější než mnohé dnešní.
Stejné specifikum jako má Volvo hlavové opěrky a ráz interiéru.
Tady z 9-3, jeli si to svoje bez nějakých výstřelků.
Byť se třeba tak nejeví, tak naživo jsou ty interiéry kvalitnější než mnohé dnešní.
-> U-Geen 28.07.16 10:41:43: To na fotce je palubka z 9-5 ročníky 97 až 2005 tuším...
-> U-Geen: Asi jo, ale mě nějak neuráží - on v reálu vypadá o dost líp než na tejhle fotce kalkulačkou... Kdyby mě to přestalo bavit, tak fungl nová sada těch dekorů stojí 2 litry, takže není problém 

-> dragon_cb_cz: hele asi to dela ten sedej plast... protoze i se drevem mi to prijde nejak prijatelnejsi www.carsbase.com/photo/Sa
ab-9_5_mp46_pic_43314.jpg - to uz je ale ta novejsi ne?
-> Nwkt: Ono to dost dělá ta fotka, složený, bez vysazenýho SIDu a s origo rádiem to vypadá o dost líp
A celkově bych si teda dovolil odporovat - design je sice trochu obskurní, ale jinak pocitově je ta palubka sakra lepší než většina dnešní produkce s tvrdejma plastama kam se podíváš...
-> U-Geen: V 9-5 mám skoro stejnou, jen s titanovým dekorem... až brejlovci a 9-3NG měli tu "moderní" (a podle mě nic moc) GM palubku.
V 900NG vypadá docela dobře "karbonovej" dekor co měla R900.. loni jsem koukal na jedno auto co bylo částečně hozený do vzhledu R900 (tzn ty karbonový serepetičky a Recaro sedáky) a vypadalo to fakt solidně. Bohužel to jinak byla solidní hujda s čerstvě přestříkaným spodkem - ze kterýho ten prodejce před stříkáním ani pořádně neodrbal bláto

-> U-Geen: V 9-5 mám skoro stejnou, jen s titanovým dekorem... až brejlovci a 9-3NG měli tu "moderní" (a podle mě nic moc) GM palubku.
V 900NG vypadá docela dobře "karbonovej" dekor co měla R900.. loni jsem koukal na jedno auto co bylo částečně hozený do vzhledu R900 (tzn ty karbonový serepetičky a Recaro sedáky) a vypadalo to fakt solidně. Bohužel to jinak byla solidní hujda s čerstvě přestříkaným spodkem - ze kterýho ten prodejce před stříkáním ani pořádně neodrbal bláto

-> dragon_cb_cz 12.07.16 22:57:49: hele, me se mozna nejvic libi prave petidvirko... pak kupe a pak sedan. Kazdej to holt mame jinak
-> Nwkt: tj, tohle uz je na me taky moc... u novejsich uz byla ale pekna :-) ono tomu asi nepomaha barva a material toho panelu
-> dragon_cb_cz: To je palubka horší jak ve 120