Podělím se s vámi o jednu novou zkušenost. Mám téměř 18 let ve škůdce plyn a letos mě začala zlobit elektrika u plynových ventilů. .
![10](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
Zapnu zapalování, rozsvítí se mazání a dobíjení, ale kontrolka na přepínači benzin-plyn nic. Naněkolikrát zapnu a vypnu zapalování a teprve se uráčí rozsvítit kontrolka přepínače plynu. Kontroloval jsem kdeco, včetně ukostření ventilů, kostru na motoru, všechno v pohodě. Nakonec jsem prohlížel pojistkovku a zase vše v pohodě, mám tam porcelánové pojistky a jsou čisté. Nakonec jsem našel ještě jeden držáček na pojistku na kabelu k plynovému přepínači, na který jsem samozřejmě zapomněl, byl schovaný za čalouněním, od první montáže, pojistka má 10 A. Bohužel po rozebrání jsem zjistil, že za ty roky má vyhřátou pružinku a je tam plastová pojistka, která pořádně zoxidovala. Místo toho je tam držák s novou nožovou pojistkou a už to běhá bez problémů.
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Jinak ještě k ventilům: seřizuji je po 6.000 km, na 0,20 mm oba, mívají trošku menší vůle, ale nestalo se, že by byly bez vůlí. Myslím, že seřizovat je po 10.000 a víc, je už docela dost.