skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zelené potraviny
15:00:57
11.02.2015
11.02.2015
ochoda
-> aDAm: Já měl hambáč s tim Robi masem, a docela dobrý. Klidně si to dám znova. btw. ono ty párky hubený maj občas k masu tak blízko jak to sojový maso
14:33:23
11.02.2015
11.02.2015
CHIP
Kdepak .. pečenej bůček je pečenej bůček ..
14:32:19
11.02.2015
11.02.2015
Luky
-> aDAm 11.02.15 13:51:55: jo, sojovou chčínu jsem taky párkrát měl a celkem mě to bavilo, hlavně ta houbová konzistence toho nemasa
14:24:34
11.02.2015
11.02.2015
EDoZoNe
-> aDAm: Já sojový maso měl a je fakt, že když to někdo umí připravit, tak tomu není co vytknout
13:55:09
11.02.2015
11.02.2015
Jirik_Tuňák1983
-> aDAm 11.02.15 13:51:55: Je to srandovní, to je jako bys chtěl po zombíkách aby žrali sojový mozky.
13:51:55
11.02.2015
11.02.2015
aDAm
-> Jirik_Tuňák1983 11.02.15 13:47:22: ne, myslím produkt kterému se říká "sojové maso"
Osobně jsem zkusil i sojové párky a chuťově hodně zajímavé a hodně blízko chuti párků z masa. A osobně mám hodně rád čínu se sojovým masem místo kuřecího apod....
Osobně jsem zkusil i sojové párky a chuťově hodně zajímavé a hodně blízko chuti párků z masa. A osobně mám hodně rád čínu se sojovým masem místo kuřecího apod....
13:48:09
11.02.2015
11.02.2015
Jirik_Tuňák1983
-> P@nis 11.02.15 13:23:22: A deset rohlíků k tomu.
13:47:22
11.02.2015
11.02.2015
Jirik_Tuňák1983
-> aDAm 11.02.15 13:40:33: Myslíš soju, ne maso, že? Ano, před milionem let, kdy z toho byli všichni odvaření. Řízek je řízek.
13:40:33
11.02.2015
11.02.2015
aDAm
a jedl někdo z vás vůbec sojové maso že říká fuj? ;)
13:28:38
11.02.2015
11.02.2015
francomk
-> Jirik_Tuňák1983: Sám by som to nedal do huby
13:25:34
11.02.2015
11.02.2015
Jirik_Tuňák1983
-> francomk 11.02.15 13:10:25: Fuy plase.
13:23:22
11.02.2015
11.02.2015
P@nis
A já jsem nachlazený a necvičím, tak žádné sacharidy. 400g kuřecího a 2 ředkvičky na svačinku do práce.
13:10:25
11.02.2015
11.02.2015
francomk
12:52:34
11.02.2015
11.02.2015
Jirik_Tuňák1983
-> m8rinek 11.02.15 12:49:49: Já mám tudey játříčka s rejží a zítra gualáš.
12:49:49
11.02.2015
11.02.2015
m8rinek
-> Jirik_Tuňák1983: No tak já si jdu dát ty těstoviny s kuřecim... chjo
12:43:16
11.02.2015
11.02.2015
Jirik_Tuňák1983
11:50:43
11.02.2015
11.02.2015
CHIP
-> EDoZoNe: Zkusil jsem to jen tejden .. ale nejde to ..
-> francomk: No počkej .. zelený tablety zobu pořád .. to nepřestávám ..
-> Jirik_Tuňák1983: Přesně ..
-> francomk: No počkej .. zelený tablety zobu pořád .. to nepřestávám ..
-> Jirik_Tuňák1983: Přesně ..
10:59:16
11.02.2015
11.02.2015
Jirik_Tuňák1983
-> CHIP 11.02.15 07:52:46: Mmmm a takovej pěknej hovězákovej steak..... ten by byl.
08:42:01
11.02.2015
11.02.2015
EDoZoNe
-> CHIP: A jak dlouho jsi vydržel?
08:33:55
11.02.2015
11.02.2015
francomk
-> CHIP: ...a z nás chceš robiť zeleninu
08:27:05
11.02.2015
11.02.2015
CHIP
No to asi ne .. prostě jsem masožrout .. veřejně se k tomu přiznávám.
08:26:19
11.02.2015
11.02.2015
Luky
08:02:56
11.02.2015
11.02.2015
francomk
-> CHIP: Prírode sa nepostavíš
07:52:46
11.02.2015
11.02.2015
CHIP
Tak jsem to vyzkoušel bez masa .. a nejde to .. Prostě potřebuju pořádnej kus pečenýho bůčku a k tomu pivko ..
12:11:00
28.01.2015
28.01.2015
Jozka
-> King: Jsi mi připomněl toho chlápka, co seděl na schodech u hospody a brečel..
Osobně teda ale konzumuju pivo zřejmě nesprávně - lahvoně domů netahám, zastávky "na jedno" nedělám.. ale když už jsem odvelen do hospody nebo na nějakou akci, tak padnou čtyři kusy standartně a když je žízeň.. onehdy se na mě z účtenky šklebilo 7 křížků. Ale zas ta Plzeň, to je samej vitamín a alkoholu poměrně málo
Osobně teda ale konzumuju pivo zřejmě nesprávně - lahvoně domů netahám, zastávky "na jedno" nedělám.. ale když už jsem odvelen do hospody nebo na nějakou akci, tak padnou čtyři kusy standartně a když je žízeň.. onehdy se na mě z účtenky šklebilo 7 křížků. Ale zas ta Plzeň, to je samej vitamín a alkoholu poměrně málo
11:58:50
28.01.2015
28.01.2015
CHIP
-> King: Aby jsi si nemyslel já nikoho nenutím a netvrdím že to je zázrak. Ono rýmu chytneš tak jako tak, s tím nic neuděláš.
22:12:41
27.01.2015
27.01.2015
Jozka
-> francomk: Hm, fazolky..
22:11:11
27.01.2015
27.01.2015
King
-> Jozka: No jo, to je těžký když žijeme v zemi, kde se pivo chlastá jak voda. Mě třeba i při delším posezení bohatě stačej 3-4 piva a neberu to jako problém :-)
22:06:12
27.01.2015
27.01.2015
King
-> CHIP: Nechci bejt hnusnej, ale připomíná mi to mýho šváru - začínal koloidním stříbrem, pak dlouhá řada podobnejch zázraků, aktuálně....vlastně ani nevím co má jako aktuální zázrak a stejně ho minimálně 2x ročně nějaká chřipajzna nebo dutinky sejmou :-)
22:02:49
27.01.2015
27.01.2015
francomk
-> Jozka: A v prípade, že treba rýchlo zhodiť nadbytočnú váhu:
www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...
www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...
21:54:34
27.01.2015
27.01.2015
Jozka
-> CHIP: Jo, správnej základ je prostě podmínkou úspěšný návštěvy restauračního zařízení.. mě se už jednou v takový situaci po čtyřech hodinách, třech pivech a jednom kafi ptali, jestli jsem si nezapomněl peníze doma..
06:57:40
27.01.2015
27.01.2015
CHIP
-> Jozka: Já když jdu na pivo po echt domácí večeři .. tak prachy za pivo jsou vyhozený do vzduchu .. protože to né a né zapůsobit ..
Sem byl předminulej tejden nemocnej .. se mi už dlouho nestalo 39,6 teploty .. ále už zase papám Chlorellu FRESH ..
Sem byl předminulej tejden nemocnej .. se mi už dlouho nestalo 39,6 teploty .. ále už zase papám Chlorellu FRESH ..
19:39:23
18.01.2015
18.01.2015
Jozka
-> Don_pepe: Ano, taky máme v teamu pro sichr jednoho Míru, aby se neřeklo..
-> King: Když jdu na pivo po echt domácí večeři, tak mám problém, neb tam pak 2 hodiny lapám po dechu a srkám k tomu jednoho větráka.. No a když už se jednou za čas konečně vycukám, tak tři kousky jsou minimum a po návratu naštěstí se už žádnej tzv. bílej sex nekoná - ale vím, že mám kliku a mnoho jiných ano.
-> King: Když jdu na pivo po echt domácí večeři, tak mám problém, neb tam pak 2 hodiny lapám po dechu a srkám k tomu jednoho větráka.. No a když už se jednou za čas konečně vycukám, tak tři kousky jsou minimum a po návratu naštěstí se už žádnej tzv. bílej sex nekoná - ale vím, že mám kliku a mnoho jiných ano.
18:28:27
17.01.2015
17.01.2015
Don_pepe
-> Jozka: Ale já to dělám taky... Všeho s mírou... a s Mírou chlastat obvykle chodím...
10:47:42
17.01.2015
17.01.2015
King
-> Jozka: Obvykle volim skromnejsi aperitivy, nez 3 kousky :-) Ale spis se mi stava, ze na pivo jdu po domaci veceri, ale po tretim kousku si musim objednat aspon nejakej salat a po navratu domu jeste dojde na drancovani lednice :-)
00:46:44
17.01.2015
17.01.2015
Jozka
-> King: / -> Don_pepe: V tom článku je jedno dle mě nesprávný zobecnění - pro poměrně dost lidí (i pro mě) platí staré pořekadlo, že "hlad je jen převlečená žízeň".. si dám tři a hospodskej si jídlo může strčit kamsi. Nicméně těch, co žerou, je zcela jistě víc...
23:07:10
16.01.2015
16.01.2015
Don_pepe
-> King: Jo, dobrej článek! V podstatě se dá říct že pivo je slušná potravina jako každá jiná, s ničím se to nesmí přehánět, ani s mlíkem nebo vodou
10:40:24
16.01.2015
16.01.2015
Jozka
-> Luky: Jiné priority.. Ale pro ty kolem, co jsou zváni na degustace, je to výbornej koníček.
Jinej kamarád (bohužel vzdálenej, takže jsem viděl jen na fotkách) má cosi, co by se (zavěšeno výše) vešlo klidně i do prostoru, ve kterým mám zaháknutou sadu záložních kol OR 36..
Jinej kamarád (bohužel vzdálenej, takže jsem viděl jen na fotkách) má cosi, co by se (zavěšeno výše) vešlo klidně i do prostoru, ve kterým mám zaháknutou sadu záložních kol OR 36..
18:07:35
15.01.2015
15.01.2015
King
-> Don_pepe: Diky, taky jsem se o to trosku zajimal, protoze jsem si zvyknul na lahev Plzne v roli šlaftruňku :-)
Treba tohle zhruba potvrzuje moje plky:
www.alkoholium.cz/po-pivu -se-tloustne-urcite
Treba tohle zhruba potvrzuje moje plky:
www.alkoholium.cz/po-pivu -se-tloustne-urcite
11:49:01
15.01.2015
15.01.2015
Luky
-> Jozka: tchánův kamarád staví minipivovary na kšeft po celém světě (a ten zmiňovaný dokument je z 1/3 o něm) a sám má taky v garáži minipivovar, kde vaří skvělý kousky. Taková pěkná garáž na 4 auta by to byla a on to zabije nerezovýma trubkama a nádobama...
11:06:48
15.01.2015
15.01.2015
Jozka
-> Luky: Tak vypít se to zatím dalo všechno.. On už nějaký vybavení speciální i postupně pořídil a poslední vánoční várka byla snad č.25, takže i zkušenosti, některý byly přímo výborný.. Fakt je, že kdybych podlehl nezvladatelnýmu nutkání po domácím pivu, tak než takhle blbnout, vyklidil bych garáž a zavěsil v ní na zeď poloautomaickej pivovar, řízenej počítačem..
10:54:12
15.01.2015
15.01.2015
Luky
-> Jozka: ono tohle vaření doma v hrnci nemá asi moc smysl. Teda myslím co do kvality. Když už, tak nějaký mikropivovar. Doporučuju dokument Česká pivní válka, člověk se u toho docela pobaví a trochu se něco dozví
10:40:55
15.01.2015
15.01.2015
Jozka
Jste mi s tím chlebem připomněli kámošovo vaření piva = 13ti hodinovej proces, ze kterýho vypadne nějakejch cca 36 půllitrů, kus tak asi za dvacku.. Ale fakt ho baví "se kolem toho motat" a to je k nezaplacení,,
10:24:48
15.01.2015
15.01.2015
dragon_cb_cz
-> aDAm: Jo, když už je doma, proč jí nepoužít.
Jinak je menší, ale zase to není houska - tuším půl kila?
Jinak je menší, ale zase to není houska - tuším půl kila?
10:23:03
15.01.2015
15.01.2015
Don_pepe
-> King: Tak že pivo obsahuje hodně cukru může být zavádějící... "Cukr" ze sladu je v podstatě fragmentovanej škrob - kusy amylozy a amylopektinu, ok, jsou to di-, tri- polysacharidy, nojo, je to furt polymerovaná glukoza, ale zároveň i rozflákanej škrob, takže říct že pivo je samej cukr je říct jako že pivo je samý bílý pečivo nebo brambory ...ti chemici sou kurvy
A pro srovnání:
rohlík (42g): cca 580 kJ
brambory (100g): cca 285 kJ
pivo 11° (půllitr): cca 850 kJ
A pro srovnání:
rohlík (42g): cca 580 kJ
brambory (100g): cca 285 kJ
pivo 11° (půllitr): cca 850 kJ
10:20:25
15.01.2015
15.01.2015
aDAm
-> dragon_cb_cz 15.01.15 09:28:51: tak ono ta pekárna byl kup za dobré prachy a výhoda oproti pečení v troubě je že to tam jen nasypeš a zapneš ;)
btw ten chleba za 15kč je jak velký?
btw ten chleba za 15kč je jak velký?
09:59:04
15.01.2015
15.01.2015
Luky
-> dragon_cb_cz: jasný no, to spíš že se tím laborováním docela zabavíme Motat se v kuchyni mě celkem baví, takže tohle je spíš z hecu. Jaký je ekonomický efekt nevím, ale kvůli tomu to neděláme. Je ale třeba fajn si chleba trochu okořenit a nasypat do těsta semínka dle libosti (slunečnice, len, sezam...)
09:41:33
15.01.2015
15.01.2015
dragon_cb_cz
-> Luky: A nebo za 15 Kč na trhu Pokud máš dítě aktivní a zvědavý jako já, tak se z "docela práce" stává "totální kalamita"
09:31:54
15.01.2015
15.01.2015
Luky
-> dragon_cb_cz: netřeba pekárna, my děláme prima chleba v normální troubě. Teda je s tím docela práce a dlouho to kyne, ale dá se to i bez krámů po bytě
09:28:51
15.01.2015
15.01.2015
dragon_cb_cz
-> aDAm: Nemám pekárnu a ani neplánuju pořizovat další krám do bytu, když se dá slušnej chleba koupit za pár korun.
A obchody s "farmářskejma potravinama" jsou samozřejmě strašně drahý, to souhlas, já mluvím o skutečným trhu... konkrétně o tom v Říčanech.
A obchody s "farmářskejma potravinama" jsou samozřejmě strašně drahý, to souhlas, já mluvím o skutečným trhu... konkrétně o tom v Říčanech.