skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozdíly Mbček - co je originál?
-> Minott: nahoře M7 s sestihrannou hlavou, dole M5 s válcovou hlavou
asi už som otravny,,,
ale ked v tom mojom katalogu chyba cca 20% info,neviem ci je to aj v inych tak ,,
riesim drobnosti na karoserii pred zaverečnym brusenim,,
-otazka ake skrutky -uchytenie blatníkov v mot.priestore+v spodnej časti
-vid foto,,,vopred dakujem..

riesim drobnosti na karoserii pred zaverečnym brusenim,,
-otazka ake skrutky -uchytenie blatníkov v mot.priestore+v spodnej časti
-vid foto,,,vopred dakujem..

-> PatRS: 69 co jsem zatím viděl, tak vše černé
-> zralous: jedna sa o rok 69. Na tej nasej su urcite remenice v cerne barve. Mame este zabrovku z 66 roku. Pozriem na tej aka je tam farba.
Este cim vycistit ten chladic z vonku aby bol leskly? Filc a zelena pasta?
Este cim vycistit ten chladic z vonku aby bol leskly? Filc a zelena pasta?
-> PatRS: Teď koukám, že dokonce i řemenice a věnec větráku je v té béžové
-> PatRS: Jde o to co máš za r.v. Já mám na 66 plechy kolem motoru i ventildekl takový béžový. Stejně tak i příruby nohavic převodovky a v interiéru výdechy topení na nohy.
-> PatRS: Chladič je pocínovaná ocel (voštiny a boky), dno a hlava chladiče jsou mosazné. Je i varianta s měděnými voštinami...
...výchozí barva všech zmíněných dílů (včetně chladiče) černá polomatná
, ale některé kusy měly odlišné (viz níže)
...výchozí barva všech zmíněných dílů (včetně chladiče) černá polomatná

Chlapi mam navas otazocku. Vlastne dve. Material chladica je mosadz? Cim vycistit zvonku do takeho pekneho stavu ? A akej farby maju byt plechy pod motorom ,priecka motora a sahara chladica? Vdaka
To by odpovídalo - na kamarádové De Luxe 66 z 12. serie také ještě byly ty červenomodré

-> Jozka:

-> Minott:
No někde mezi 11. a 13. ten předěl zřejmě bude - a když se ti víc líbí barevnější, máš vyřešeno.. A odstín dle vkusu - ono je těžký určit původní a netroufl bych si ani tvrdit, že nový byly všechny stejný.

-> Jozka: to znamena že moja 12 seria bude mat modro červene sa mi to osobne aj viac paci,,samozrejme odtien cervenej aj modrej si prisposobim podla seba
aby to ladilo v tom interiéry

-> Bukaj: Jo, myslel jsem ty dlouhý nebarvený s kuličkovejma koncema..
Další varianta je kilí - nevím od kdy, ale ty pozdní měly páčky tyhle pádlovitý, jen už obě černý.
-> Bukaj: / -> Minott: Na fotkách aut tohle většinou vidět není, přesnej předěl jsem taky nikde nenašel.. Dle aut, co mi prošly rukama, tak 11. série měla ještě modro-červený a 13. už černo - bílý.
Další varianta je kilí - nevím od kdy, ale ty pozdní měly páčky tyhle pádlovitý, jen už obě černý.
-> Bukaj: / -> Minott: Na fotkách aut tohle většinou vidět není, přesnej předěl jsem taky nikde nenašel.. Dle aut, co mi prošly rukama, tak 11. série měla ještě modro-červený a 13. už černo - bílý.
-> hans1: jo, to jo, jen jsem narážel na Jožku - z toho, jak to napsal, to vyznělo, že je ještě další barevná kombinace, kterou neznám

-> Bukaj 19.03.17 18:25:59: Co vím tak ty bambulky rok 64 a 65.
-> Bukaj: řekl bych že nebarevné provedení.
-> Bukaj:

-> Jozka 19.03.17 17:46:52: A "třetí variantou" myslíš prvotní nebarvené provedení s kulatými bambulkami na konci, nebo třetí barevnou kombinaci?

-> Petr98: -> Jozka: -> J3STER: diki páni,,ked to je v podstate jedno,ja len ci niektora neni zo stovky,,,z auta som vytiahol tu modro cervenu,,tak tam dam asi tu ale musi preist omladzovacou kurou,,,

-> Minott: Jak píše Jožka - 67 už černobílá, 66 ještě modročervená

-> Minott: V mé bývalé 1000MB 1966 byly páčky červená a bleděmodrá.
-> Minott: Origo je oboje (dokonce existuje i 3. varianta).. pro tvou 67-ku bych tipoval už černou + bílou - ale zcela nezávazně.

-> Minott: černobílá 

aká farebná kombinácia je origo ??
červeno modra alebo čierno biela,,,??
dik z info,,
červeno modra alebo čierno biela,,,??
dik z info,,

-> Jozka:
parada,,

-> Bukaj: Z hlavy bych to taky určitě nedal
Takže nějakých 25 let stará malůvka bodne.. 

-> Jozka: Super obrázek - takhle od stolu jsem zapomněl na matku krytu i zmínit, že je tam plech ýárovek

-> Petr98 12.03.17 21:43:29: Původní filtry neměly ten břit, proto jsou kratší (pro obě varianty) - mě se vejdou ty nový jak do normálního MB, tak do MBX, prostor na filtr je v obou boxech stejnej, pokud není ten X, dělanej na koleně, blbě svařenej.
-> Bukaj 12.03.17 21:26:54: A že se ten zinek z toho plechu ale dost divně loupe, že ? (ten filmík bych tipoval na rok 1966..)
-> Minott 12.03.17 21:34:19: Já si kdysi před lety dle nový sestavy namaloval tohle (ale možná jsem si to upravil na fčnost, to už úplně nevím):
-> Bukaj 12.03.17 21:26:54: A že se ten zinek z toho plechu ale dost divně loupe, že ? (ten filmík bych tipoval na rok 1966..)
-> Minott 12.03.17 21:34:19: Já si kdysi před lety dle nový sestavy namaloval tohle (ale možná jsem si to upravil na fčnost, to už úplně nevím):
A 2:57 - to bílé na ventilátoru není datumka? Nepřečtete to někdo? Já mám jen noťas...
Jinak další (pro mne zatím neznámá) věc, které jsem si ve videu všiml, že haička podtlaku k ufu rozdělovače je gumová. Domníval jsem se, že vždy byla plastová průhledná

-> Petr98: Ještě jedna poznámka, která ovšem nemusí souviset s původním videem - skladba ob-la-di ob-la da byla vydaná až v roce 68 - takže to pravděpodobně není původní zvuková stopa k videu

-> Bukaj: To, co jsi mi dovezl od Krejčíka, má pouze číslo dílu. Na videu užz jde vidět to esč apod (klikyháky)
-> Petr98: a ve 4:50 je vidět tvar odrazky - se zakulaceným okrajem, což teorii potvrzuje

-> Petr98: Jaké klikyháky? Je tam vidět logo PALu, homologace ESČ a pod tím číslo dílu ve starém formátu - tyto údaje snad mají všechny kryty (nejsem si tedy jist celočervenými, jestli mají ESČ), ale nemohu ověřit, skladové zásoby jsou hluboko...
-> Bukaj: No, že na ploše brzdy jsou už ty klikyháky údaje. Naše teorie s čistou odrazkou bez nápisů a s pouhým označením číslem dílu na skle brzdy, se rozplývá...
-> Petr98 12.03.17 21:45:25: Myslíš světlo? Blinkr je čistej a českou homologaci ESČ měly snad už první modely, ne?
-> Bukaj 12.03.17 21:47:25: trošku inšpirovaný refrén
-> Bukaj:
diki pane,,,
na mojom litry to bolo trocha natuningovane pred rozborkou,

na mojom litry to bolo trocha natuningovane pred rozborkou,

-> suri: Myslim, že v celym filmíku jsou jen Yesterday, Can´t Buy Me Love a From Me to You
Tak na to teď koukám (zase) a druhá skladba je Ob-la-di, ob-la-da - jedna z mých nejoblíbenějších beatlesovských :)

Tak na to teď koukám (zase) a druhá skladba je Ob-la-di, ob-la-da - jedna z mých nejoblíbenějších beatlesovských :)
-> Bukaj: čas 4.37
-> Bukaj 12.03.17 21:35:15: čo to je za song 2,30?
-> Jozka: Nepasuje. Normální měří bajočko 150mm. Bez úprav ho tam nedáš. Kolega mě na to upozornil. Ale Mirek Ledrů našel o 5 mm kratší filtr. Katalog uvádí jeden typ pro 1000 mb/mbx. Jedenáctistovka má samozřejmě delší.
-> Bukaj:
Víš proč? Schválně jak budeš mít chvíli, zastav si video na záběru na kryt zadního světla. Něco mi nehraje
-> Bukaj:
Víš proč? Schválně jak budeš mít chvíli, zastav si video na záběru na kryt zadního světla. Něco mi nehraje

-> Minott: Zvenčí je šroub, gumová podložka, plochá podložka (taky chromovaná atyp), kryt světla, hliníkový "nýt", další gumová podložka, blatník, plochá podložka a motýlková matice.
-> Petr98 11.03.17 20:25:30: No, určitě to nebylo dřív, než v roce 1964, protože v tomto roce vznikly písně Beatles, které v instrumentální verzi dělají zvukovou stopu snímku

ked sme tu načali skrutky zadnych svetiel,, nikde som nenašiel foto,, obrazok,,,jak presne a čo všetko je vlastne sučastou toho šrobu?! na uchytenie ku karoserii,(blatniku).K srobu patri gumena podložka,potom plocha,potom ta hlinkova trubka,a z vnutornej strany je uchytený krídlovou matkou?...
na foto s katalogu je velke kulove,,,
dik za info,,popripade foto,,,
na foto s katalogu je velke kulove,,,

dik za info,,popripade foto,,,

-> Petr98 11.03.17 17:19:05: Ten byl zinkovaný Tedy aspoň stopy čehosi takového se na nejzachovalejších kusech nacházejí

-> Petr98: Nestraš ! A přitlač.. teda pokud tam nesoukáš dlouhej filtr pro 1100 ?
Do mbx filtrboxu nepasuje origo MB filtr. Jaký dáváte?
A chránič manžety chladiče proti sálavému teplu - ten bazmek, co je pod dvěmi mosaznými matkami na výfukové sponě, je zinek, či lak? Tipuju zinek právě kvůli horku.