-> hans1: Aha, přišlo mi to jako totéž, jen deformované použitím (ten spodní a prostřední). A ta guma kufru je taky jiná? Mně taky přijde, jako klasika, jen smáčklá používáním...
-> hans1 28.01.21 18:35:32: Jojo, oproti formám třeba na "trojůhelníky" větraček je to malina - ale na zas taková, aby to toho někdo šel jen tak pro zábavu. Ani X (nebo K, jak je komu libo) profil pro 16 a 17 s. snad ještě není k mání, přitom aut s ním se vyrobilo mnohem víc a je jich mnohem víc dochováno.
foto profilů,ne že bych měl osobní zkušenost ale výroba oproti jiným dílům je celkem snadná jedná se o vytlačovaný profil což by měl být destička přes kterou se vytlačuje nekonečný profil který se potom nechá zvulkanizovat ale kdo by to kupoval když původních žábrovek se renovuje tak málo.
-> Petr98: myslim že neni moc lidí kteří by auta dělali tak jako on.... netušim jaké bude dávat těsnění, jestli má třeba původní zachovalé nebo už novější typ.... ale nedávno jsem doma prohledával šuplíky se spojovákem, protože mu chyběli matice M8 na 14ku klíč... že jiný tam dát nemůže.
-> Petr98: Jaké byly jiné ty dveřní? Měl jsem za to, že ty nejběžnější dveřní (ve tvaru šišatého D) se v druhovýrobě vyrábějí a používaly se od počátku výroby myslím do 15. série...
...on tedy byl nějaký další profil?
A foto těch nejstarších profilů ke klapačce nemáš?
-> SO545: -> Bukaj: Na 105E Ford Anglia jsme taky zvyklí a stejně je vošklivej dodneška - i když už roztomile. Kdežto MB bylo v kontextu doby opravdu pěkný a byť se jednalo o doznívající estetickou etapu, tak do jistý míry i originální..
Dneska jsou taky pěkný vozy - pokud se někomu líbí bojová technika. Ještě trochu upravit poměr ploch v neprospěch prosklenejch a bude to super.
-> SO545: -> Jozka: Jo, člověk si prostě zvykne. Stejně, jako jsem si zvykl na Favorita, Fábii apod. Ne, že by se mi třeba ta Fábie líbila, ale už mi prostě přijde normální a (mimo oslňování při míjení) už mi nevadí
Ale stále jsem si nezvykl na ostatní moderní vozy a když vidím nějakou "novinku", tak mám pocit, že to jde od deseti k pěti...
-> Danster: Mám z toho naprosto stejnej pocit, i když si nejsem úplně na 100% jistej, zda to neovlivňuje hluboko zaseknutá finální podoba. Myslím, že ne ale..
-> Jozka: Ono když člověk vidí ty prototypy a různý změny v průběhu vývoje. Tak je to zajímavý, ale taky je dobře že dost věcí nešlo do seriové výroby. A ten definitivní vzhled je nejlepší jakej z toho mohl vyjít.
-> Danster: Určitě - už jsem to nechtěl psát, ale tohle by bylo dost hnusný, ať se snažím, jak se snažím. Škoda, že se už nedá nejspíš zjistit, zda tohle řešení sestřelila technická stránka (účinnost), ekonomika, nebo estetika..