Rychlý dotaz, demontáž řízení na feldě se servem... Je to stejný jako bez něj? Tzn. povolit vše potřebné a vyšoupnout skrz podběh ven nebo je tam nějaká záludnost?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: vidis. A ja to vozim v aute, kde to obcas ma docela slusnou teplotu. Na kolik to vyleze v patnu radsi nekoukam. Ale zase na druhou stranu - ta tlakovka je z vyroby plnena na 160Bar a pajet (snad) umim. Originaly mam v aute vzdy min. 2 (kyslik k malymu autogenu).
-> vhml: tohle mam v aute na pistoli na injektaze. Obdoba vzduchovy pistole na chemickou kotvu. 2 slozky, michaci nastavec... jen z toho leze PUR pena. Tvrdnuti 20sec...
Dneska uz to moc nepouzivam. Mam malej kompresor a malou centralu. Driv jsem si tam musel nechat dovyzt velkou centralu, kompresor... tak tohle bylo na 2-3 kartuse dostatecny a nemusel jsem ani tahat hadici, protoze jsem tocvaknul primo na pistoli. Dneska si to beru malokdy. Jen v jednoduchejch pripadech, kdyz vim, ze to jedna kartuse da.
-> King: Měl jsem nějakej noname 1" na zahradní vodárně, která tlačila max. 4Bar, máma ho neotevřela a já s ním měl taky trochu problém... Takže podle mně to není tlakem...
-> StepaNoFUN 10.08.22 21:14:11: Snese, o tom zadna, ale mel jsem tenhle kulak na vystupu z bandasky kompresoru a uz pri 6 barech jsem mel co delat, abych tim "motylkem " otocil. Ten s pakou je v pohode (a to mam prej v prackach docela silu :-)
-> King: kulak bez problemu. Ten by asi snesl i vic. Jen rychlospojku pod tim tlakem neodpojis/nezapojis (nebo s velkym problemem). Proto jsem delal na tom kompresoru odfuk.
Každopádně jestli to tam nechal třeba 20 minut, tak 13tka kolo bude tak 5x (?) větší... Tudíž ten tlak v tom kole mohl bejt třeba 20Bar? A jestli tam měl dobrý koncovky...
-> King 10.08.22 19:16:27: Kdysi velmi dávno, když jsem ještě jezdil dlouze na kole, usoudil můj kamarád, že má podhuštěno.. Tak vzal nástroj ruční a jal se pumpovat Z pneu svého vymazleného kola Favorit - a současně se mnou o čemsi hovořit. No a dál už je to stejný..
-> Bery 10.08.22 14:08:23: Ja byl zrovna o vikendu na navsteve u bratranka a ten zas vybagroval z garaze vozejk, a poloprazdnou pneu se jal nafoukat kompresorem z lednicky. Ten neni nejrychlejsi, tak si skocil pro neco do baraku. Najednou prej mrda jaxvin, deti, co si hrali kousek od vozejku voci navrch hlavy a vozejk s pneumatikou na hadry, vzhuru nohama
Je to v pomeru absolutnich teplot (v Kelvinech), takze ten tlak vyleze asi o ctvrtinu (ci spis o maliko min, protoze to neni ciste isochorickej dej). Z jizdy je to v cajku, bo tepelna vymena vedenim.