Řekl bych že mám zelenou ve specifikaci a stavu jako 90% lidí co je provozovali denně v 90s a raném mileniu, takže to tenkrát zvládnul úplně každej. Až dám emko do kupy a bude hezký tichý a technicky repáslý, tak věřím, že se s ním bude jezdit naprosto náramně v tomhel ohledu, stejně jako s bukajovým.

-> palinator: To co popisuješ je spíš bezúdržbou, tyhle potíže nemáš, pokud se o to staráš, potažmo s tim opravdu jezdíš. Vše fungovalo jak mělo, ač vše opotřebované / už opravované. Navíc je EXTRÉMNÍ rozdíl když je starší karburované auto naježděné v režimu každý den, s odstávkou maximálně víkend, a když je auto garážové a na veteránský provoz. Jednak si člověk odvykne, ale všechny pohyblivé členy vypadnou z režimu, a vrátit je trvá o mnoho dýl než víkendová projížďka. Většina lidí nezjistí, jak ty auta opravdu jezdí. Lenost motoru se vytratí, převodovka se "zatáhne" atd.
A na konec musím dodat, že po sáhlých zkušenostech jsem ještě nenašel auto co by topilo dříve a lépe jak denodenně rozježděná škodovka, a to už jsem jel s hodně povozy. Velké benzíny, malé benzíny moderní, jakékoli ropy... V topení a tepelném komfortu (bokem vyhřívané výbavy u moderních
) je škodovka top.
Mozna novej deasel nebo malo jetej, ale jak to ma vetsi nalet, tak hladce nejde skoro zadnej. U me byly v riti vstriky, po vymene se to razantne zlepsilo ve vsech smerech, ale obcas si to taky poskubne atd. Je tam tolik faktoru, ze uz auta s naletem 250+ tkm to fakt nema cenu ani hledat :)

To neznám