-> Karel. 05.07.16 17:10:19: A to je zase co za fámu? Tvl z jakých žump prosím tebe čerpáš

? Haldex používají až na pár výjimek všichni. To, že má několik aut problémy snad neznamená, že se všem rozbije, ne? Zvláště pokud si z XC90 někdo dělá Wranglera. Tyhle internety jsou dobrý max pro všeobecný přehled co se může pokazit, ne jako ukazatel.
Jinak pořád naftu naftu, to je takovej fenomén snad jenom v ČR.
Na následný prodej to nemá vůbec vliv, každá motorizace má svého kupce a naopak méně častá v haldě nafťáků si ho spíše najde. Krom toho bude mit méně najeto.
Mám ještě jednu věc. Nevím jestli jsi zaregistroval, že na ostatních fórech, narozdíl od virtu, většinou lidi neví vůbec nic. Jediné kloudné info je, pokud tam napíše nějaký servisák, popř. někdo komu onu konkrétní věc opravili. Jinak je to skoro u každé značky / fóra snůška zděšených příspěvků komu co nejde, komu se co rozbilo a pak to vypadá, že to auto nemůže bez servisu za rohem vůbec fungovat. Zkoušel jsi někdy někde něco techničtějšího nadhodit? Zůstane to klidně několik měsíců nebo let bez odpovědi. Víc se dozvíš z youtube nebo anglicky psaných webů vč. obrázkových návodů. Tady na virtu se dozvíš k problému napříč značkami, stavitelstvím a koníčků všechno, aspoň něco a když už nic, tak se aspoň zasměješ.
Myslíš, že se to všem 636 000 ks rozbilo?

Otázkou je, kolik lidí mění v haldexu "doživotní" náplň. Musíš prostě sehnat kus, ze kterého se nesnažil někdo dělat terénní 4x4.
www.media.volvocars.com/g
lobal/.../end-of-an-era-as
-swedish-production-of-vol
vo-xc90-stops-after-12-yea
rs
Každé auto má něco. Soused za rohem koupil novou XC90 rok dva zpět (tu předch. gen.) poté co neměl nervy na už otravné opravy Outbacka.
To byla furt spojka a setrváky jak na běžícím páse, k pevnému se už pak nedostal. A taky si neřeknu, že se Outback sere, zrovna nedávnou mi to jeden potvrdil.
Seznámil jsem se náhodou s jedním klukem a ten na něm má najeto 390 000 km a to auto vypadá jak nový (má tedy už pevný setrvák i se spojkou).
Jdu něco dělat...